10 razloga zašto ne trebate bacati vodu kiselih krastavaca Reviewed by admin on . . Svi smo već to prošli: tegla krastavaca je prazna, a onda bacimo tekućinu u sudoper. Ali kada pogledate ovu listu, naći ćete definitivno bar jednu ili dvije k . Svi smo već to prošli: tegla krastavaca je prazna, a onda bacimo tekućinu u sudoper. Ali kada pogledate ovu listu, naći ćete definitivno bar jednu ili dvije k Rating: 0
You Are Here: Home » Zdravlje » Prehrana » Prehrana općenito » 10 razloga zašto ne trebate bacati vodu kiselih krastavaca

10 razloga zašto ne trebate bacati vodu kiselih krastavaca

sirce-mamurluk-zgaravica.

Svi smo već to prošli: tegla krastavaca je prazna, a onda bacimo tekućinu u sudoper. Ali kada pogledate ovu listu, naći ćete definitivno bar jednu ili dvije korisne svrhe za ovu tekućinu, koje imaju svoje kvalitete.

1. Za opekotine od sunca.

Umočite vatu u tekućinu od krastavaca i namažite opekotine od sunca. Ocat (sirće) u tekućini će pomoći da se koža smiri.

2. U koktelu

Neće biti lako da uvjerite goste da piju koktel od kiselih krastavaca. Ali ovaj jednostavan recept je oduševio više od jedne osobe: Uzmite shaker i ubacite led zajedno s jednom mjerom vodke i mjere tekućine od kiselih krastavaca. Dobro promiješajte i ulijte u čašu od martinija. Ubacite jedan mali krastavac i popijte. I zapamtite da pijete odgovorno!

3. Protiv mamurluka

Poslije žurke i mnogo alkohola, vaše tijelo je dehidrirano, a bolni mamurluk je na putu. Prije nego što odete na spavanje, popijte malo tekućine iz kiselih krastavaca i vidjet ćete (ali i osjetiti) da će vam biti mnogo bolje kada ustanete!

4. Da spriječite grčeve i bolove u mišićima

Mnogi treneri preporučuju da popijete 1/4 čaše tekućine iz kiselih krastavaca (i vode) poslije svakog treninga kako biste osvježili svoje tijelo.

5. Protiv gorušice i mučnine

Krastavci se obično kisele u mješavini octa i meda. Oba sastojka su odlična za vaš stomak. Mali gutljaj ove tekućine prije jela i možete zaustaviti stomačne probleme.

6. Protiv prehlade i bola u grlu

Kada se pojave prvi simptomi, progutajte jednu žlicu ove tekućine. Ocat je jednako dobar kao i sirup protiv kašlja, a i prirodnije je.

7. Za kuhanje

Možete koristiti ovu tekućinu u vašoj salati ili kao zamjenu za ocat. Možete je čak i pomiješati s jogurtom kako biste napravili dresing za zelenu salatu, salatu od jaja, ribu ili krompir. Neki je koriste kako bi marinirali meso da bi postalo mekše.

8. Da održite hranu svježom

Ako ste pojeli sve krastavčiće, onda stavite tvrdo kuhana jaja, luk i bijeli luk u teglu s ostatkom tekućine kako biste ovoj hrani dali finu notu, ali i kako bi trajali duže. Ovaj trik takođe funkcionira i s konzerviranim povrćem kao što su rajčice (paradajz), grašak i artičoke.

9. Za čišćenje bakarnih predmeta

Samo stavite malo ove tekućine na spužvu i oribajte bakarne predmete kako bi opet zasjali.

10. Služi kao gnojivo i kao ubica trave

To zvuči možda čudno, ali ova tekućina je veoma dobra u oba slučaja. Za biljke kao što su ljiljani, koji vole kiselo zemljište, radi kao gnojivo. Trava u vašem vrtu može lako nestati ako je polijete s ovim.

 Izvor: moj.baLeave a Comment