Živite svjesno i kreirajte pozitivno okruženje oko sebe Reviewed by admin on . . Vrijeme ne stoji. Stalno se mijenja. Dolaze dobra i loša vremena. To su procesi kroz koje prolazi naše čovječanstvo. U zadnje vrijeme se čuje svuda: ”Kriza je . Vrijeme ne stoji. Stalno se mijenja. Dolaze dobra i loša vremena. To su procesi kroz koje prolazi naše čovječanstvo. U zadnje vrijeme se čuje svuda: ”Kriza je Rating: 0

Živite svjesno i kreirajte pozitivno okruženje oko sebe

sretnažena-kriza-odgovornost-obitelj.

Vrijeme ne stoji. Stalno se mijenja. Dolaze dobra i loša vremena. To su procesi kroz koje prolazi naše čovječanstvo. U zadnje vrijeme se čuje svuda: ”Kriza je!” Jest, kriza je ne samo u gospodarstvu nego i u vjeri, u obrazovanju i obitelji.

U ovom momentu živimo u vremenu kada je teško osloniti se na jednu državu ili jedan sistem. Živimo u vremenu kada zaboravljamo da smo dio prirode i nemilosrdno samo želimo uzimati od nje.

Došlo je vrijeme da u sebi formiramo novu svijest.

Moramo biti svjesni sebe i uloge koju imamo u okolini u kojoj se nalazimo. Iako smo samo jedna minimalna čestica u cijelom univerzumu to ne umanjuje našu ulogu u svemu tome. Naš osobni život je ono što ulažemo za jednu cjelinu.

Svijest je psihološki proces. Svijest je stanje uma koje karakterizira osjećaj nas i okoline. I na tome možemo puno poraditi.

Ne moramo osnivati neku političku ili vjersku organizaciju da bismo bili svjesni i da bi smo svjesno živjeli. Biti svjestan je puno jednostavnijei i ljepše.

DOVOLJNO JE DA KRENEMO OD TOGA DA SMO MI NAJODGOVORNIJI U KREIRANJU SVOJIH ŽIVOTA

Pri tome se možemo pridržavati nekih pravila:

  1. Međusobno razumijevanje i tolerancija  neminovno će dovesti do pozitivnih promjena u odnosu sa sobom i ljudima oko nas. Proširimo si vidike. Akceptirajmo različitosti.

U svijetu gdje smo više svjesni  nema mjesta samo za naš ego već i za druge vrijednosti, kao što su ljubav i briga.

  1. Odgajajmo djecu da nisu paraziti, nego dio društva. A to ćemo najbolje postići ako im pomognemo da imaju  odgovornost  za sebe i druge. Vjerujmo svojoj djeci. Greške koje prave su njihove lekcije.

Obitelj je osnova društva i ako smo u stanju svatko svoju obitelj formira da svjesno funkcionira, uradili smo najviše što smo mogli za čovječanstvo.

  1. Budimo skromni i štedljivi ne samo u novcu, nego i ophođenju s hranom i odjećom. U trošenju energije i vode. U očuvanju okoline.
  1. Hranimo se zdravo. Izbjegavajmo “umjetnu” hranu. U trgovinama ne trebamo kupovati proizvode koje nisu poznavale naše bake.
  1. Trudimo se održavati tijelo i duh u balansu. Pomozimo svom tijelu da nas što duže nosi. Dobra fizička kondicija nam može biti preventiva za puno bolesti.

Svakome odgovara neka fizička aktivnost: Rad u vrtu ima višestruku korist. Sem kretanja privređujemo zdravo povrće i voće, uzgoj cvijeća je jako terapeutski.  Meditacija i yoga  štite nam moždane stanice i mišiće. Fitnes nam je dobar za kondiciju. Vožnja bicikla kroz prirodu nam štiti srce. Šetajmo i izbjegavajmo za kratke relacije koristiti auto.

Ono što vidimo izvan sebe, također se događa u našem unutarnjem svijetu. 

 

Izvor

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: