Zdravi slatkiš za kojim je poludio svijet, gotov za 5 minuta od samo 4 sastojka! Recept Reviewed by admin on . Slatke bombice Jelene Đoković, Foto: Profimedia.rs Jelena Đoković obožava zdravu hranu, ali ne bježi od slatkiša. Posebno ne ako su oni zdravi, lako se prave i Slatke bombice Jelene Đoković, Foto: Profimedia.rs Jelena Đoković obožava zdravu hranu, ali ne bježi od slatkiša. Posebno ne ako su oni zdravi, lako se prave i Rating: 0

Zdravi slatkiš za kojim je poludio svijet, gotov za 5 minuta od samo 4 sastojka! Recept

Recept

Slatke bombice Jelene Đoković, Foto: Profimedia.rs

Jelena Đoković obožava zdravu hranu, ali ne bježi od slatkiša. Posebno ne ako su oni zdravi, lako se prave i ne sadrže šećer!

Kad god poželi nešto slatko, Jelena otvori kutijicu koju nosi sa sobom i pojede par komada ovih energetskih bombica. Pored toga što su jako ukusne, ove poslastice vam daju i energiju, pa ih zato Jelena uvijek nosi sa sobom – posebno kada putuje.

Poznato je da Noletova supruga ne jede prerađevine, te je zato sasvim logično da će se umjesto za kupovnu čokoladicu odlučiti za nešto što je sama spremila.

Ona priznaje da bombice nikad nemaju isti ukus, jer svaki put eksperimentira i dodaje drugačije sastojke, ali jedno je uvijek isto – ne sadrže šećer niti gluten. I vrlo su ukusne. Mi vam danas donosimo jako jednostavan recept, koji ne samo da je spreman za pet minuta, već zahtijeva samo četiri sastojka.

Potrebno je:

  • 1 šalica indijskog oraha
  • 8 datula (urmi) bez koštica
  • 2 žlice kakao praha
  • 2 žlice kokosovog ulja

Priprema:

Sve potrebne sastojke jednostavno stavite u blender i pulsirajte dok se ne napravi homogena masa. Stavite u frižider da se malo stegne, pa od toga pravite loptice koje zatim po želji možete uvaljati u kakao ili kokosovo brašno. Ove bombice možete nositi svugdje sa sobom, dovoljno su slatke jer sadrže datule, ali su ujedno i veoma zdrave!

Izvor

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: