Za istinsku sreću – odbaci sva očekivanja! Reviewed by admin on . . Stoga, jednostavno, prestanite očekivati da će se nešto spektakularno ili posebno dogoditi u budućnosti što je vrijedno čekanja i zbog čega se isplati žrtvova . Stoga, jednostavno, prestanite očekivati da će se nešto spektakularno ili posebno dogoditi u budućnosti što je vrijedno čekanja i zbog čega se isplati žrtvova Rating: 0

Za istinsku sreću – odbaci sva očekivanja!

otpustiti-očekivanja.

Stoga, jednostavno, prestanite očekivati da će se nešto spektakularno ili posebno dogoditi u budućnosti što je vrijedno čekanja i zbog čega se isplati žrtvovati ovaj i sve druge trenutke do ostvarenja tog željenog cilja. Jer, budućnost ne postoji, ona je tvorevina uma koja nam sama po sebi ne može ništa dati jer nije stvarna. Može nam eventualno pružiti nadu koja je samo produkt gore spomenute zablude da se naša sreća, ljubav, radost i ispunjenje nalaze negdje izvan nas.

Za trenutak ostavite sve misaone procese po strani. Udahnite duboko i jednostavno dišite prirodno. Prirodno disanje je trbušno disanje. Da biste disali trbušno, sve što je potrebno je da udišući kroz nos dopustite zraku da slijedi svoj prirodni tok i najprije ispuni trbušnu šupljinu a tek zatim pluća. To je način na koji bebe i mala djeca dišu, tako životinje dišu, i takvo disanje ima niz blagotvornih učinaka na tijelo. Bit će vam dovoljno svega nekoliko puta dok vaše tijelo usvoji takav način disanja i dok ono postane prirodan proces. Međutim, pokušajte se ne fokusirati previše na disanje kao takvo i od toga stvarati nauku. Ne zadržavajte dah, ne brinite o tehnikama. Nemojte se opterećivati radite li to ispravno ili ne. Disanje nije važno samo po sebi. Ono je samo sredstvo koje vodi prema onome što je bitno – miru. Opuštenost i ugoda koju ćete osjetiti prilikom takvog disanja će vam biti najbolji pokazatelj da ga izvodite na pravi način. Duboko i opušteno trbušno disanje ima jedinstvenu sposobnost trenutačnog smirivanja vihora misli i otvaranja svih naših osjeta prema doživljaju sadašnjeg trenutka i životnosti života kojom je ispunjen. Doživljaj je ključ koji otvara vrata našeg istinskog sebstva. On je most koji vodi od uma prema srcu, koji nas izvlači iz nemirne rijeke vremena u ocean trenutka.

Kad prestanete očekivati i usmjerite svoju pozornost na ovaj trenutak, na vaše veliko iznenađenje, uskoro ćete u njemu otkriti jednu zadivljujuću prostranost i opuštenost u kojoj se krije duboki mir i radost koja oslobađa od svih odgovornosti i imperativa. U tom miru otkrit ćete da vaša priroda nije mislilačka i da se ona osjeća više u bivanju, u zapažanju, radovanju i doživljavanju ljepote koja vas uvijek i posvuda okružuje. Primijetit ćete da se u vama otvara jedan prostor opuštenosti koji vas odljepljuje od te prevladavajuće zablude da MORATE nešto poduzeti da biste TEK ONDA mogli biti i usmjerava vas prema miru i bezbrižnoj slatkoći postojanja koja je UVIJEK I BEZUVJETNO OVDJE. Zamjećivanje ljepote će omekšati kruti doživljaj koji imate o sebi kao bjesomučnom činitelju koji je okovan vremenom i zamijeniti ga radosnim i lakim doživljajem slobode trenutka koji je bezvremen. Opipljiva razlika u odnosu na osobu je u tome da više ne čekate ono što je sljedeće, ne očekujete s nestrpljenjem i grozničavo da nešto prođe da bi došao neki novi, bolji trenutak, vi prestajete “ubijati” i “prikraćivati” vrijeme i umjesto toga koristite svaki trenutak da biste uživali u miru i radosti kojom je prožet. Imperativ vremena više ne određuje vaš doživljaj i iskustvo života. Najsigurniji pokazatelj da ste se u svom doživljaju života udaljili od osobe je kad vam bude sasvim ugodno provesti i po nekoliko sati u “besciljnom” i “besmislenom” bivanju sa samim sobom a bez da pritom osjećate da je to bio gubitak vremena ili da ste za to vrijeme mogli učiniti nešto drugo.

Jednostavno ste ovdje, potpuno prisutni u svježini i miru svakog trenutka, bez želje da budete negdje drugdje. Osjećate se ugodno u ovom trenutku i počinjete shvaćati tajnu i puninu onoga što to znači jednostavno BITI. Ne krećete u projekcije, ne pretpostavljate kako će se nešto odvijati, ne stvarate dugoročne planove, umjesto toga, cijelim ste bićem posvećeni svemu što radite, uronjeni u to s potpunim užitkom, zanimanjem i prihvaćanjem. Ne procjenjujete trenutak i okolnosti, jednostavno, svemu pristupate iz čiste lakoće i radosti svog bića, jer shvaćate da se nema što drugo raditi, nema nekog posebno zadanog cilja koji bi trebalo ostvariti i kojemu bi trebalo težiti. Zapravo, najveća težnja koju možemo imati je da prestanemo težiti! Život ne poznaje modele. On jednostavno JEST. Ljubav, radost, ljepota, mir – su cilj i svrha samima sebi. Život ispunjava svoju svrhu u bivanju, u radovanju, u Ljubavi. Ako promašimo Ljubav, promašili smo život.

Prethodni članak: Život je SADA i ne trebate “postići” NIŠTA

Sljedeći članak: Djelujte iz ljubavi: Sreća se tada prirodno izlijeva iz vašeg srca

Novavizija.blog.hr

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: