Vježba odvajanja: Isključite iz sebe negativnu energiju i napetost Reviewed by admin on . . Kada god prolazite kroz težak period, obavežite se da na kraju svakog dana desetak minuta vježbate odvajanje... Ukoliko se nađete u situaciji da vam krv prokl . Kada god prolazite kroz težak period, obavežite se da na kraju svakog dana desetak minuta vježbate odvajanje... Ukoliko se nađete u situaciji da vam krv prokl Rating: 0

Vježba odvajanja: Isključite iz sebe negativnu energiju i napetost

odvajanje-stres.

Kada god prolazite kroz težak period, obavežite se da na kraju svakog dana desetak minuta vježbate odvajanje…

Ukoliko se nađete u situaciji da vam krv proključa, naučite da se izdignete iznad sebe i postanete promatrač. U određenom momentu, kada dođe do toga, lakše ćete to učiniti ukoliko ste vježbali prije nego što je konflikt započeo.

Kada god prolazite kroz težak period, obavežite se da na kraju svakog dana desetak minuta vježbate odvajanje. Ukoliko ste se “zakačili” s kolegom na poslu ili bračnim partnerom, čim vam se ukaže prilika, opustite se, mirno sjedite i vježbajte na alfa nivou:

  • zamislite prizor svađe i okom uma gledajte kako vaše unutarnje ja iskoračuje iz incidenta i jednostavno promatra što se događa. U mislima prođite kroz čitav konflikt, a da vaše unutarnje ja nije dio toga, već samo promatrač.

Kada to budete redovno činili, ne samo da ćete uvidjeti da vam odvajanje olakšava napetost koju osjećate zbog problema s kojima se suočavate, već će vam ono postati automatski odgovor kojem možete pribjeći kad god se nađete u sličnoj situaciji.

Odvajanje eliminira napetost, uklanja negativnu energiju i omogućava nam da uvidimo nevažnost konfliktnog događaja u cjelokupnoj shemi stvari. Ono nam također pruža priliku da shvatimo što bi možda trebali naučiti iz konkretnog sukoba.

Izvor

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: