Više nego sam problem koji vas muči, povređuje vas vaša reakcija na problem Reviewed by admin on . . Iznenada, žohar je pao odnekud na njezino rame. Počela je da vrišti od straha. S prestravljenim licem i drhtavim glasom, počela je skakati, dok se s obje ruke . Iznenada, žohar je pao odnekud na njezino rame. Počela je da vrišti od straha. S prestravljenim licem i drhtavim glasom, počela je skakati, dok se s obje ruke Rating: 0

Više nego sam problem koji vas muči, povređuje vas vaša reakcija na problem

zena-se-smije.

Iznenada, žohar je pao odnekud na njezino rame. Počela je da vrišti od straha. S prestravljenim licem i drhtavim glasom, počela je skakati, dok se s obje ruke očajnički pokušavala otarasiti te odvratne bube. Njezina reakcija je bila više nego burna, tako da su se svi u restoranu zapitali što se događa. Žena je napokon uspjela odgurnuti žohara i on je odletio na drugu ženu koja je sjedila do nje. Bio je sada red na drugu ženu da nastavi dramu. Konobar je požurio da ih spasi.

U jednom trenutku u sveopćoj panici žohar je prešao na konobara. Konobar je stao nekoliko trenutaka i mirno je promatrao. Kada je skupio dovoljno hrabrosti, zgrabio je žohara i bacio ga van.

Pio sam svoju kavu i promatrao događaj, kroz glavu mi je prošlo nekoliko misli, i počeo sam se pitati je li žohar odgovoran za njihovo histerično ponašanje? Ako jest, zašto konobar nije uznemiren. Odreagirao je skoro perfektno, bez imalo histerije i drame. Nije problem bio u žoharu, već u nesposobnosti žena da se ophode prema pometnji izazvanoj njenim prisustvom. Tada sam shvatio da čak i u mom slučaju, nije vika mog oca ili šefa ono što me uznemirava, već moja nesposobnost da se nosim s uznemirenošću koju izaziva njihova vika. Nije zastoj u saobraćaju ono što me uznemiri, već nesposobnost da se nosim s uznemirenjem izazvanim saobraćajnim zastojem. Više nego problem, moja reakcija na problem je ono što me povređuje.

Pouka priče: ne treba instiktivno reagirati na problem u životu već je važno pravilno odgovoriti kada on nastane. Žena je reagirala na problem, a konobar ga je riješio. Reakcija je uvijek instiktivna, odgovor mora biti smislen i inteligentan.

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: