Putovanja vas neće učiniti sretnijima Reviewed by admin on . . “Nema potrebe da putujete bilo gdje. Putujte u sebi, uđite u rudnik rubina i kupajte se u veličanstvenosti svoje svjetlosti.” ~ Rumi Ja sam putnik. Kada sam k . “Nema potrebe da putujete bilo gdje. Putujte u sebi, uđite u rudnik rubina i kupajte se u veličanstvenosti svoje svjetlosti.” ~ Rumi Ja sam putnik. Kada sam k Rating: 0

Putovanja vas neće učiniti sretnijima

putovanje-unutarnje-sreća-svijet.

“Nema potrebe da putujete bilo gdje. Putujte u sebi, uđite u rudnik rubina i kupajte se u veličanstvenosti svoje svjetlosti.” ~ Rumi

Ja sam putnik. Kada sam kod kuće, jedina stvar o kojoj razmišljam je putovanje. Razmišljam o uzbuđenju i lakoći kada se avion podiže u oblake. Razmišljam o novim mirisima koje ću sresti. Razmišljam o najljepšim dušama koje ću upoznati širom svijeta. Razmišljam o čudu koje upoznajem šetanjem kroz novi grad po prvi put, slušajući zvuke jezika koje do sad nisam čula, gledajući nevjerojatnu ljepotu prirode daleko od svoje kuće. Razmišljam o čistom blaženstvu koje mora biti tamo. Razmišljam… kada bih samo putovala…

Kad god odem od kuće, ja sam sretna i puna života. Trenutno, ja sam na najdužem putu u mom životu, bez kraja na vidiku. Otišla sam od kuće prije 6 meseci i od tada sam se kupala u toplom Indijskom oceanu, vježbala jogu na Himalajama, pohađala tečaj meditacije u istom gradu gdje je Buda dostigao prosvjetljenje i istraživala noćni život New Delhija. Trenutno sam na grčkom otoku, uživam u kristalno čistoj vodi plavog mora, večernjim šetnjama neobično uskih starih ulica i kasnih noćnih razgovora s novim prijateljima u taverni, zajedno sa svježim i laganim mediteranskim jelima.

Trebala bih biti sretna, zar ne? Da sam kod kuće, mislila bih na Grčku kao simbol čistog savršenstva, recept za potpunu sreću. Ali, u posljednje vrijeme se osjećam poput plavetnila u grčkom moru. Zašto? To nije važno. Shvatila sam što je sreća.

Nakon što sam provela toliko vremena studirajući indijsku filozofiju, otkrila sam princip ravnodušnosti (prihvaćanje dobra i zla podjednako – u miru). Mudar Swami mi je objasnio da je um kao ocean. Postoje valovi na površini, ali duboko ispod površine, uvijek postoji tišina i mir. Na površini, postoje usponi i padovi i kako valovi dolaze gore, isto tako se moraju spustiti dolje.
Istinska unutarnja radost ne ovisi o ljudima oko nas, od novca na računu u banci ili mjestima koja posjećujemo. Naravno, te stvari mogu pomoći da se podigne površinski nivo osjećaja radosti, ali stvarna i istinita radost se nalazi duboko ispod oceana.

Prije ovog putovanja, oduvijek sam mislila da me putovanja čine sretnom. Ipak, jedna od najvećih lekcija koje sam naučila na ovom putu je da nas putovanja ne čine sretnim. Čista radost dolazi iz dubine naše unutrašnjosti. Sreća se mora naučiti, raditi na njoj i njegovati iznutra. I kada smo istinski sretni, bit ćemo sretni bilo gdje na svijetu, u bilo kojoj situaciji zaista živeći u sadašnjem trenutku, bez razmišljanja da će stvari biti bolje “ako bi samo…”.

Izvor: elephantjournal.com / forensicsoul.com

Leave a Comment

%d bloggers like this: