Poruka ženama: Budite nježne prema sebi! Reviewed by admin on . . Ljubav prema sebi je tema kojoj se pridaje sve više pažnje. Na svakom koraku nailazimo na članke, knjige, predavanja i seminare. Na društvenim mrežama dijele . Ljubav prema sebi je tema kojoj se pridaje sve više pažnje. Na svakom koraku nailazimo na članke, knjige, predavanja i seminare. Na društvenim mrežama dijele Rating: 0

Poruka ženama: Budite nježne prema sebi!

sretna-louise-hey-afirmacije.

Ljubav prema sebi je tema kojoj se pridaje sve više pažnje. Na svakom koraku nailazimo na članke, knjige, predavanja i seminare. Na društvenim mrežama dijele se motivacijski citati i svi smo svjesni koliko je važno da prihvatimo sebe bez filtera i bez maski. Međutim, od čitanja savjeta do praktične primjene u životu dugačak je put, s raznim preprekama.
Uvijek se iznova postavlja pitanje: kako se odreći uloga koje igramo u određenim odnosima i koje nas odvraćaju od naše suštine, a pritom ostati glavni glumac u svom životu?

Tek kad osvijestimo da je ljubav prema sebi svakodnevni i cjelodnevni posao počinju korjenite promjene.

Najveću inspiraciju u tome nesumnjivo pruža Louise L. Hay, autorica brojnih bestsellera i Heal Your Life programa, koja je milijunima diljem svijeta pomogla da spoznaju sebe i žive svrhom ispunjen život. Louise Hay svakodnevno primjenjuje sve alate i metode koje preporučuje drugima i u tome i jest suština, da s teorije pređemo na praksu.

Ljubav prema sebi znači prije svega izlazak iz zone komfora, otpuštanje navika i obrazaca koji nam ne služe i uvođenje novih modela razmišljanja i rituale koji će nas vratiti nama samima i pomoću kojih ćemo početi živjeti svoju svrhu.

Prvi korak na putu ljubavi prema sebi svakako je zahvalnost, duboka i iskrena zahvalnost za život koji nam je darovan i za sve čarolije koje nam donosi.

Svakodnevna zahvalnost od trenutka buđenja, kada se još sneni protežemo po krevetu, zahvalnost za svaki udah i izdah i za dan koji je pred nama. Kada svaki dan počnemo zahvalnošću, bilo da se zahvaljujemo u sebi ili pišemo svoj mali dnevnik zahvalnosti, krećemo u dan sa predivnom energijom koja će svim našim doživljajima i odlukama dati drugu dimenziju.

Uz zahvalnost za tijelo koje nam je darovano i zdravlje koje imamo (bez obzira na trenutno stanje ili neku dijagnozu) odabrat ćemo da budemo nježni prema sebi.

Kada se ujutro susretnemo sa svojim razbarušenim odrazom u ogledalu, zastat ćemo i čestitati sebi s ljubavlju na svemu što smo do sada postigli. I nećemo dozvoliti sumnji da to opovrgne. Jer, gdje god da se trenutno nalazimo, i kako god da se trenutno osjećamo, jedno je sigurno: radili smo uvijek kako smo najbolje znali i umjeli. A sad je došao trenutak da idemo korak dalje, da osvijestimo kako može još bolje i koji su to potencijali koji se kriju u nama.

Uz svijest da je zdravlje naša odgovornost i da ne postoje bolesti za koje smo predodređeni, genetski ili u određenim godinama, mi ćemo uvijek birati najbolju hranu za sebe.

Vodit ćemo računa da poslije buđenja popijemo vodu, da se malo protegnemo i istegnemo, da prvih pola sat posvetimo samo sebi i napunimo baterije za dan koji je pred nama.

Važno je da barem prvih pola sata ne uzimamo telefon u ruke, da ne otvaramo mailove i društvene mreže, jer se tako nećemo izložiti nesigurnom terenu na kojem vrebaju očekivanja drugih prema nama i na kojem je lako iskliznuti s tračnica.

Kad počnemo sebi posvećivati početak dana, sve dobiva drugu dimenziju. Kada odlučimo da dan počnemo vizualizacijom svog života u obilju svake vrste, kada dospustimo sebi trenutke meditacije, opuštanja i energizacije odjednom počnemo primjećivati da svakim danom sve bolje čujemo svoje tijelo i svoje istinske potrebe i odjednom počnemo svoje potrebe stavljati na prvo mjesto, bez grižnje savjesti.

Louise L. Hay kaže: volite sebe odmah i bez odlaganja! Ne odlažite do momenta dok vam ne bude dobro ili dok ne izgubite višak kilograma ili dok ne dobijete novi posao ili dok ne otpočnete novu vezu. Počnite ODMAH – dajte sve od sebe!

Pa hajde da krenemo! Za početak zapišite jedan svoj uobičajeni dnevni raspored i osvijestite kako se osjećate u određenim situacijama:

U koje vrijeme ustajete i liježete? Spavate li dovoljno i kako spavate?

Što jedete i pijete? Uživate li u hrani ili se kritizirate? Kako se osjećate u svom tijelu? Kakve su vam fizičke aktivnosti?

Kako raspoređujete svoje obaveze? S kim i kako provodite slobodno vrijeme?

Volite li svoj posao? Izražavate li svoje kreativne sposobnosti?

Kakve su vam misli tijekom dana? Osuđujete li sebe ili svoju okolinu?

U kojim situacijama osjećate istinsku radost i koliko često? Što i tko vam izaziva ljutnju ili tugu?

Budite nježni prema sebi dok razmišljate i pišete, nemojte sebe plašiti i kritizirati. Samo konstatiramo gdje smo da bismo bolje razumjeli šoa zaista želimo u životu i što nas čini sretnima. Ovaj zadatak je prvi korak u kreiranju vašeg novog života.

-Kornelia Vidović

sretnazena.com

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: