Počastite se zvučno-medicinskom masažom Reviewed by admin on .   U želji da ponudim svojim klijentima i svim zainteresiranima nešto novo i kvalitetno, te uz iskustvo vibracija tibetanskih zdjela i šamanskog bubnja prij   U želji da ponudim svojim klijentima i svim zainteresiranima nešto novo i kvalitetno, te uz iskustvo vibracija tibetanskih zdjela i šamanskog bubnja prij Rating: 0

Počastite se zvučno-medicinskom masažom

 

Robert-masaza

U želji da ponudim svojim klijentima i svim zainteresiranima nešto novo i kvalitetno, te uz iskustvo vibracija tibetanskih zdjela i šamanskog bubnja prijatelja Marka Borića došao sam na ideju o tretmanu koji bi objedinjavao dvije među najstarijim terapijama poznatim čovjeku; onu masaže i  zvuka, ujedno masažu uz dva terapeuta! Ovu ideju smo u praksi razvijali zajednički te je u kraćem vremenu doživjela i pozitivne preinake.

Sama manualna medicinsko – energetska masaža bavi se oslobađanjem napetosti i punjenjem kroz dodir, pritisak određenih točaka i masiranje dubokog tkiva, a zvukoterapija čitavu (o)sobu uranja u neposrednu vibraciju tibetanskih zdjela (ali i drugih ritualnih instrumenata, poput indijanskog svetog bubnja i japanske Shakuhachi flaute) kojima se ”masira” vaše tijelo i duh. Oba pristupa su energetska te imaju sličnosti, ali njihova razlike su ono što čini ovaj tretman posebnim bogatstvom. Masaža je prilagođena finijim vibracijama, dok se zvuk prilagođava dijelu tijela koje se masažom obrađuje. Osim ruku i mješavine baznog i eteričnih ulja polaganje zdjela na tijelo posebno je upečatljiv dio tretmana.

Oba pristupa (masaža i zvukoterapija) dovoljno su potentna te oduvijek postoje kao zasebne terapije. Njihovo združivanje produbljuje relaksaciju, ubrzava iscjeljenje i revitalizaciju te otpuštanje fizičkih i emocionalnih blokada. O hedonizmu se ni ne usudim govoriti, ali prilično je jasno da je u pitanju utjelovljenje raja za sladokusce ovakvih poslastica.

tibetanske-zdjele-masaža-zvuk-vibracijeU kratko o zvukoterapiji

Od davnina dobro je poznat utjecaj zvuka i zvučnih frekvencija na čovjekovo tijelo, raspoloženje i psihu, ali i druge žive organizme. Svaki objekt u svemiru ”proizvodi zvuk” tj. ima određenu vibraciju i frekvenciju. Zvuk koji možemo osluhnuti je poput vrha ledenoga brijega, djelić koji percipiramo osjetilima od  puno veće vibracije.

Zvuk ima osobito djelovanje na tijelo, fiziologiju i um. Jasno ukazuje na to kako se putem zvuka možemo iscijeliti, a birana glazba i zvukovi mogu blagotvorno djelovati na čovjeka te njegov životni i radni prostor. Zbog toga su i drevni Gregorijanski korali, molitve, mantre ili ritualni napjevi bili i ostali sastavni dio religija i obreda. Od svakodnevnog života suvremenog čovjeka (kroz slavlja, koncerte, folklor itd) pa sve do najranijeg doba (brojalice, vjerski rituali itd.) svjedočimo kako glazba, zvuk i glazbeni instrumenti tvore neraskidiv dio čovjekovog života. Zvučne vibracije imaju sposobnost brzog mijenjanja moždanih valova, a na finijoj razini mijenjanju i usklađuju čovjekovu energetsku vibraciju.

Odabrani instrumenti, glazbena djela ili drevni napjevi nas mogu uvesti u vrlo duboka stanja opuštanja, energizirati nas, pomoći probuditi viša stanja svijesti, otkriti svoje kreativne potencijale, i iskusiti stanje u kojem se tijelo i duh temeljitije oporavljaju i usklađuju.

Zvučno-medicinska masaža koji Marko i ja radimo traje oko 45 minuta; masiraju se leđa, glava, nadlaktice i stopala, a vibracijama zdjela, bubnjeva i ostaloga prolazi se čitavo tijelo. Tretman se radi u radnom prostoru na Srednjacima, u Zagrebu. Cijena ovog tretmana s dva terapeuta je 250kn, a promotivna cijena od 150kn traje do 1.4. Želimo vam dobro zdravlje.

Kontakt:

Robert Marinković

Mob: 095 815 2333

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: