Ne možemo pobjeći od lekcije ljubavi Reviewed by admin on . . Čitavo naše djelovanje ovdje na Zemlji svodi se na to da naučimo više ljubiti, voljeti. Zato je nebitno gdje smo, osim ako to gdje smo nije nasilno, drogirano . Čitavo naše djelovanje ovdje na Zemlji svodi se na to da naučimo više ljubiti, voljeti. Zato je nebitno gdje smo, osim ako to gdje smo nije nasilno, drogirano Rating: 0

Ne možemo pobjeći od lekcije ljubavi

srce-bezuvjetna-ljubav.

Čitavo naše djelovanje ovdje na Zemlji svodi se na to da naučimo više ljubiti, voljeti. Zato je nebitno gdje smo, osim ako to gdje smo nije nasilno, drogirano ili drugo ekstremno okružje. Ne možemo pobjeći od lekcije ljubavi koju naučiti trebamo. Pa čemu se onda mučiti i mijenjati okruženje, ljude s kojima smo, kada nas te iste lekcije ljubavi čekaju i ovdje i ondje. Bolje se onda ovdje i pod ovim uvjetima uhvatiti nutarnjeg rada, stvaranja sve više i više naše ljubavi u nama samima. Jer to je ono što naša duša želi. Da voli, do boli… uđe u tu bol, transformira je i onda još više voli, svojim punim potencijalom. Tada naše biće cvjeta i mi se pomlađujemo. Naša ljubav je naš lijek.

Ego je taj koji misli da će biti bolje u nekoj drugoj priči na nekom drugom mjestu. No on je limitiran u svojoj spoznaji pa previđa da ga i tamo čekaju potpuno iste lekcije ljubavi za naučiti. Samo što će usputno mnogo nepotrebnog stresa izazvati svima.
Naše voljene bi trebalo biti BEZUVJETNO. Dakle, ne treba se junačiti u voljenju i biti tu bezuvjetno za nekoga ako za tu ljubav zaista nisi spreman. A nisi spreman za bezuvjetno voljenje čim imaš iti malo očekivanje od voljene osobe. Ako daješ nešto a istovremeno očekuješ povrat, dragi moj to nije ljubav. Zato daji bezuvjetno do te mjere do koje ne tražiš ništa za uzvrat. Počneš li osjećati da tražiš uzvraćanje svoje ljubavi, zaustavi svoje davanje i postavi granice. Tako se stvaraju zdravi odnosi. Poželi li druga strana poštovati tvoje granice i prilagoditi svoje ponašanje, super. Ne poželi li to napraviti, opet super. To ne znači da se radi o lošoj osobi, samo trenutno imate različite potrebe i vibracije. I sve je pet. Nema nikakve ljutnje jer odnos se ne može forsirati. Odnos se samo može događati, uz dobrovoljno sudjelovanje obiju strana. Odnos treba biti takav da si slobodan u svakom trenutku izraziti svoju trenutnu istinu. Ne treba robovati formama.

U slučaju da dođe do razdvajanja, ljubav koju osjećamo za nekoga može se nastaviti iz daljine. Tko tebi smeta voljeti nekoga i cijeli život. Hodaš životne korake kako dolaze i voliš, neprestano.

-Dena Žuvan

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: