Navikni sebe na pozitivno Reviewed by admin on . . U početku je odluka da budeš pozitivna teška. Kao i u svakom početku usvajanja neke navike, treba se često u danu svjesno okrećati novoj navici. Znači, dođe t . U početku je odluka da budeš pozitivna teška. Kao i u svakom početku usvajanja neke navike, treba se često u danu svjesno okrećati novoj navici. Znači, dođe t Rating: 0

Navikni sebe na pozitivno

pozitivno-razmišljanje-ogovaranje-sreća-ples.

U početku je odluka da budeš pozitivna teška. Kao i u svakom početku usvajanja neke navike, treba se često u danu svjesno okrećati novoj navici.

Znači, dođe ti da počneš grintati. Prije nego što otvoriš usta, staneš, pa promijeniš čangrizave, niskofrekventne misli u konstruktivne, pozitivne. Počneš jednostavno raditi male radnje koje su ti dostupne a potrebne su tvojoj psihi, dugi, tijelu; koje te vesele, vesele ljude oko tebe; aktivnosti koje su zdrave, ideš npr. u obližnju prirodu, prošetaš, protrčiš, udahneš svježeg zraka… ako ti dodje da nekog ogovaraš , bolje ti je ne idi na te puste kave nego očisti kuću. Endorfinčići koje pri tom stvoriš i zadovoljstvo učinjenim dovest će te do psihofizičke nirvanice, daleko boljeg osjećanja nego da si ogovarala u nekom zadimljenom kafiću ili trgovackom centru.

Vidiš li nasilje ili uznemirujući sadržaj na nekom od medija ili u stvarnom životu, udalji se od toga, nisu to tvoja posla. Nego upali svoju mjuzu i pleši. Traži unutar i izvan sebe sadržaje koji te vesele, vedre, smiješe i od kojih si lagana… da bi se mogla vinuti do tople Golfske struje kada nadođe.

 

Dena Žuvan, psih

Leave a Comment

%d bloggers like this: