Ljubavni klišeji koji stvarno funkcioniraju Reviewed by admin on . . Klišeji, to su one dosadne rečenice nastale narodnom predajom, izašle iz klupka vune naših baka i začinjene onom starom 'rekla sam ti.' Koliko puta ste plakal . Klišeji, to su one dosadne rečenice nastale narodnom predajom, izašle iz klupka vune naših baka i začinjene onom starom 'rekla sam ti.' Koliko puta ste plakal Rating: 0

Ljubavni klišeji koji stvarno funkcioniraju

ljubavna-veza-prekid-brak.

Klišeji, to su one dosadne rečenice nastale narodnom predajom, izašle iz klupka vune naših baka i začinjene onom starom ‘rekla sam ti.’ Koliko puta ste plakali i očajavali nad propalom ljubavnom vezom i pitali se jeste li ukleti jer je sve krenulo nizbrdo ili jednostavno niste odabrani da budete sretni, budući da nije suđeno? No ostavimo taj fatalizam po strani i pogledajmo ove stare fraze. Nije ih smislio Lao Tse i nisu duboka filozofija, ali mogli bi biti u našem nevidljivom džepnom priručniku svaki put kad nešto u ljubavi krene po zlu.

Nećeš znati cijeniti slatko dok nisi probao gorko
Da, poznato je da se osoba u vezi može ponašati kao dijete pred stolom prepunim slatkiša. Ne zna što bi prvo uzela, pa obijesno uzima sve po redu dok joj na kraju ne dođe slabo i onda sve to gura od sebe. To dijete je slično neiskusnom partneru koji eksperimentira. Onaj tko je prošao gorko životno iskustvo ima pažljiviju moć odabira i ne ponaša se u vezi kao slon u staklari. Zato, ne čekajte tridesete za prvu vezu, životna škola počinje već u tinejdžerskim godinama, ili čak i ranije.

Nitko ne zna cijeniti sreću dok je ne izgubi

Nikad nije dobro u jednoj vezi davati sebe do zadnje kapi krvi, vi niste spužva i nemojte se žrtvovati za partnera do krajnjih granica. Neće vam biti zahvalan, nego će oprati suđe onoj drugoj dok ste vi čistili za njega cijeli dan jer je morao kartati s prijateljima. No ista žena će ga možda prevariti s kolegom s posla jer je sigurna u njega, onako kako vi niste bili. Cijenite ono što imate da ne bi patili zbog onog što ste izgubili.

Vrijeme liječi sve

Najnepoželjnija rečenica nakon prekida veze, ali istinita. Doista, sjećate li se sada onog kretena iz srednje koji vas je ostavio radi one sisate susjede? Ili još patite za propalom vezom s fakulteta, sad kad imate muža i dvoje djece? Vrijeme je najbolji lijek i nijedan alkohol ne može zaliječiti ljubavne rane tako dobro kao protek vremena.

Sve se vraća, sve se plaća

Na stranu sad religijske dogme, uroci i slične znanstveno neutemeljene tvrdnje. Ali doista postoje mnoge životne situacije u kojima se sve vraća i plaća. Netko vas je povrijedio? Kad-tad će naletjeti na minu, nitko nije pošteđen životnih iskustava. Možda se vaš bivši udebljao 20 kilograma, možda ga žena vara, možda mu je banka zaplijenila auto i kuću, ili mu je dijete ima poteškoće u razvoju. A sjetite se kako ste patile za njim.

Sve je lako kad si mlad

U mladosti greške nisu toliko skupe koliko u kasnijoj životnoj dobi. Dođete do četrdesete i shvatite da ste sami, razvedeni ili puni razočaranja kao nečija ljubavnica. A bilo je tako cool solirati u dvadesetoj i učiti za ispite dok se ona glupa susjedova kćiudala nakon srednje škole. Što je ona znala, seljanka, nego otići na zemlju i brinuti se za krave i kokoši, sarkastično ste mislili. No sada ta ista seljanka sa žaljenjem gleda u vas koji još uvijek tražite čovjeka svog života, i to s kremom protiv bora i bojom za kosu koja prekriva prve sijede. Ili, baš je bilo cool bježati s onim Markom na ljetovanje dok je njegova glupa žena sjedila doma i brinula se za djecu. Ali, Marko je odavno obavio svoje i otišao, a vi sad nemate nikoga da vam skuha čaj kad ste bolesni od gripe. Zato su greške tinejdžera one koje lakše podnose životnu korekturu nego greške zrele skupine od 40 godina.

Život po klišejima, poput popisa namirnica koje treba kupiti u supermarketu? Kakva idiotarija, reći ćete… no priznajte da su neke situacije u životu jednostavno predvidive i mogu se izbjeći jednim logičkim razmišljanjem. Na žalost, mi nemamo čarobni štapić da se možemo vratiti unatrag, u ono vrijeme kad smo zabrljali. A svi znamo koliko je mrsko čuti ‘rekla sam ti’.

Fizzit.net

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: