Kako ostati smiren i ne spuštati se na tuđi nivo Reviewed by admin on . . Nekad je jako teško kontrolirati svoje ponašanje, pogotovo kada vam netko stane na žulj. Kako ostati pribran i smiren u situacijama kad bi najradije podivljal . Nekad je jako teško kontrolirati svoje ponašanje, pogotovo kada vam netko stane na žulj. Kako ostati pribran i smiren u situacijama kad bi najradije podivljal Rating: 0

Kako ostati smiren i ne spuštati se na tuđi nivo

stres-unutarnji-mir-komunikacija-svađa.

Nekad je jako teško kontrolirati svoje ponašanje, pogotovo kada vam netko stane na žulj. Kako ostati pribran i smiren u situacijama kad bi najradije podivljali? Zbog vašeg zdravlja i zdrava razuma donosimo vam par savjeta kako se ne spuštati na tuđi nivo i kako ostati smiren.

Detektirajte svoju ljutnju

Teško je ostati pribran i razuman u trenutcima ljutnje. Probajte prije nego što svađa eskalira razmisliti o vašoj reakciji jer jednom kada ste svjesni lakše i uspješnije kontrolirate svoje ponašanje.

Odlučite kako ispravno reagirati

Razvoj samokontrole u stresnim situacijama je proces koji traje. Postupno razvijajte samokontrolu i pribranost u pravim trenutcima. Način na koji vi reagirate uvelike utječe na razvoj situacije. Loša i brzopleta reakcija s vaše strane može imate kontra efekt.

Sagledajte situaciju iz svih perspektiva

Dobro razmislite i pripazite prije reagiranja. Važno je sagledati situaciju iz više aspekata kako biste donijeli pravu odluku. Često zaboravimo staviti situaciju u mnogo širu sliku i pravilno razlučiti sve segmente. Nije sve crno i bijelo.

Skrenite si pažnju

Ukoliko primjećujete da se situacija odmiče kontroli i da vam živci polako pucaju po nitima, skrenite s teme. Obratite pozornost i usmjerite svoju pažnju i vrijeme na nešto drugo. Čemu trošiti vrijeme i živce na nepotrebne rasprave i svađe.

Odgađanje svađe

Pričekajte da se situacija smiri jer ćete tada moći razgovarati o svemu.

Uložite trud u kvalitetu svojih odnosa

Učite o kvalitetnoj komunikaciji i izražavanju ljubavi, i vježbajte ih u praksi. Osjećaj da imate ljude s kojima možete dijeliti sve vrijedno je dragocjen. Ali da bi uspjeli uspostaviti takve odnose, važna je vještina komunikacije na koju puno ljudi nije naviklo.

Cilj je distancirati se od stresa, također trebate shvatiti kako je zdrava i pravilna komunikacija nešto što se uči. Uči se iskustvom i možda je potrebno proći kroz velike svađe ili stres ali je najvažnije iz takvih situacija izići sa znanjem i iskustvom više.

Izvor

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: