Jasmina Kovačev: Put ka emocionalnoj slobodi, zdravlju i uspjehu Reviewed by admin on . . Interes za alternativne pravce našu sugovornicu je vodilo iz jedne tehnike u drugu ali je tek otkrivanjem Tehnike emocionalne slobode pronašla odgovore za koj . Interes za alternativne pravce našu sugovornicu je vodilo iz jedne tehnike u drugu ali je tek otkrivanjem Tehnike emocionalne slobode pronašla odgovore za koj Rating: 0

Jasmina Kovačev: Put ka emocionalnoj slobodi, zdravlju i uspjehu

emocionalna-sloboda-jasmina-kovacev-eft.

Interes za alternativne pravce našu sugovornicu je vodilo iz jedne tehnike u drugu ali je tek otkrivanjem Tehnike emocionalne slobode pronašla odgovore za kojima je tragala. Danas ona ovu tehniku prenosi ljudima širom svijeta

Odrasla je u obitelji gdje je majka mikrobiolog, doktor nauka, primjenjivala sva najsuvremenija konvencionalna dostignuća u medicini, a pri tome su svi u kući stalno bili bolesni. Do svoje 40.godine majka je, prema riječima Jasmine Kovačev, EFT eksperta i master trenera, ostala bez bubrega, imala totalnu histeroktomiju, reumatsku groznicu, osteoporozu i još mnogo raznoraznih teških stanja i dijagnoza što se našoj sugovornici nikako nije uklapalo u sliku zdrave obitelji. Zato je krenula istraživati alternativne oblasti liječenja, čega u to vrijeme i nije bilo tako puno.

Daleko od zadovoljstva uma

Prije nego što se stjecajem nekih životnih situacija odselila s obitelji na Novi Zeland, Jasmina je već počela pohađati sve što je u našoj zemlji „bilo na raspolaganju“ od alternativnih pravaca – od Silva kontrole uma, autogenog treninga do radiestezije…

– Područja koje sam počela izučavati bila su mi vrlo zanimljiva i pružala su neke odgovore, ali je to daleko bilo od onog što bi zadovoljilo moj um, prisjeća se danas naša sugovorica koja je nakon odlaska na sasvim drugi kraj svijeta svoju znatiželju nastavila širiti najprije u području herbalne medicine. Otkrivanje principa funkicioniranja jedne metode, ili jednog područja, samo je vodilo dalje. Upisala je zatim iridologiju jer joj je, kako kaže, bio potreban alat za dijagnostiku.

– Iris je jedini dio nervnog sistema koji je vidljiv izvani, tako da mi je to otvorilo jedan novi svijet gdje sam prvi put učila koliko su važne emocije za funkcioniranje našeg organizma. Možda mi je tada tako nešto djelovalo pomalo nevjerojatno, ali mi se u praksi stalno nametalo pitanje zbog čega se neki problem vraća nakon prestanka korištenja ljekovitih trava, objašnjava Jasmina kojoj se u jednom trenutku takvih preispitivanja dogodio obiteljski poslovni krah na koji je njezin organizam reagovao kroz nesanicu, lupanje srca, probadanje u predjelu srca, drhtanje ruku…

Sve je to u našoj glavi

Tražeći rješenje za sebe – naišla je na Energetsku psihologiju ili Tehniku emocionalne slobode (EFT), koja se bazira na emotivnim blokadama.

– Tada mi je mnogo toga postalo jasnije, znači sve je to u našoj glavi. Otvorio se jedan potpuno drugačiji svijet za mene, prisjeća se danas, kada je uz pomoć EFT tehnike uspjela pronaći svoj unutarnji mir. Međutim, stalno se nametalo još jedno pitanje – zbog čega se i konvencionalna i alternativna medicina manje – više bave simptomima, tj. fizičkim manifestacijama našeg bića a ne emotivnim i mentalnim, tj. emocijama i uvjerenjima. A u suštini problem nam prave naše asocijacije, percepcije koje pokreću biološke procese u našem organizmu.
– Nakon otkrivanja tih uvida krenula sam na sve moguće edukacije ne bih li što više znanja „pokupila“ jer u to vrijeme toga i nije bilo puno kao danas. Prošla sam čitav spektar edukacija, preko 30, od kojih neke uopće ne koristim ali ne mogu reći da i od njih nisam dobila ponešto što mi pomaže da razmišljam na jedan sasvim drugačiji način.
Vrhunac svega čime se danas bavi je Meta-zdravlje, to jest, razumijevanje bioloških programa, razumevanje veze određenih vrsta tkiva u našem organizmu s određenim percepcijama u našem umu. To joj pomaže da radi na mnogim emocionalnim, ali i na fizičkim problemima.

jasmina-kovacevMijenjati korijene problema

Jedna od specijalizacija naše sugovornice je i rad na emocionalno-mentalnom nivou kod ljudi koji imaju ili su imali karcinom, koji su ga preživjeli ali nisu riješili korijene onoga što im je suštinski problem. Program koji provodi Jasmina Kovačev namijenjen je i osobama koje su podrška oboljelom jer su tada, kako kaže, rezultati najbolji.
– Taj pristup je kompatibilan sa svim pristupima liječenja koji podržavaju ozdravljenje. To je praktično podržavanje procesa samoiscjeljenja, jer svi mi imamo tu prirodnu sposobnost, iako mnogi u nju ne vjeruju. Blokade na nekom nivou našeg bića su obično poremećaji na emocionalno-mentalnom nivou, bez obzira što i vanjski faktori mogu imati ulogu.

Instant rješenje

Iz današnje perspektive naša sugovornica na stres gleda iz sasvim drugačijeg kuta. Ako osjeti da je nešto uznemirava, prvo pokušava da sagleda zbog čega se to događa, je li nekada imala slično iskustvo, pa su zato korijeni problema dublji.

– Instant rješenje, kada mi neka misao koja nije ugodna prolazi kroz glavu je tapkanje i balansiranje energije. Stimulacija akupunkturnih točaka često može da donese trenutno olakšanje dok ne budem imala vremena da vidim odakle taj problem potječe. Jer, nekada morate „kopati“ mnogo dublje po psihi kako bi se problem riješio.

Savjet za svaki dan

Čitateljima koji ne poznaju EFT tehniku, naša sugovornica preporučuje da ukoliko osjete da su pod stresom ili tenzijom, primjene najjednostavniju tehniku disanja.
– Treba udahnuti u mjesto gdje osjećate stres, a zatim što jače izdahnuti. Skretanje pažnje na nešto drugo također može prekinuti taj proces. Obratite pažnju na neke detalje u prostoru kako ne biste dalje razvijali misao koja vas uznemirava. Često sami sebe znamo uvući u vrzino kolo, da ulazimo iz jednog u drugo negativno stanje. Nekada ta naša mislena ograničenja dovedu do toga da u određenu aktivnost i ne krenemo jer smo unaprijed vidjeli da to neće imati neki završetak kakav bismo željeli. A to je sve varka našeg uma koju možžemo naučimo kontrolirati kako bi nam bilo bolje, savjetuje Jasmina Kovačev o čijim treninzima i radionicama možete više da saznate na www.tehnikaemocionalneslobode.com.

Tekst: Jasmina Stefanović

Antistresvodic.rs

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: