Imam karcinom, pa što? Biram život! Reviewed by admin on . . Od mnogih ćete čuti da je uzrok karcinoma nepoznat mada to baš i nije tako. Ako promatramo organizam holistički, tada ćemo uvijek moći pronaći šta je uzrok i . Od mnogih ćete čuti da je uzrok karcinoma nepoznat mada to baš i nije tako. Ako promatramo organizam holistički, tada ćemo uvijek moći pronaći šta je uzrok i Rating: 0

Imam karcinom, pa što? Biram život!

zdrava-zena-karcinom.

Od mnogih ćete čuti da je uzrok karcinoma nepoznat mada to baš i nije tako. Ako promatramo organizam holistički, tada ćemo uvijek moći pronaći šta je uzrok i što doprinosi ovakvoj dijagnozi.

Ne samo da je neophodno ukloniti emocionalne doprinositelje dijagnozi, nego je neophodno ojačati cijeli organizam na svim nivoima našeg bića. Do sada se najviše obraćala pažnja podršci tijela na fizičkom nivou, a emotivno mentalni nivoi su prilično bili zanemareni. Čak i tamo gdje se do nekog stupnja obratila pažnja na te nivoe, to nije činjeno s dovoljno razumijevanja o najbitnijim emotivnim i mentalnim aspektima koje je neophodno odraditi da bi povećali šanse procesima iscjeljenja.

Ako pođemo od postavke da je naše zdravlje jednako našim sposobnostima samoiscjeljenja, koje svi imamo od rođenja, umanjenim za blokade, lakše je objasniti što se radi u ovom programu. Blokade samoiscjeljenju mogu biti na fizičkom, emotivnom, energetskom i mentalnom nivou. Osim edukacije, koriste se mnogi transformacijski procesi u cilju uklanjanja upravo spomenutih blokada.

Dijagnoza karcinoma je šok sam po sebi koji doživi svatko kod koga je dijagnosticiran. Šok, kao takav, može ponekad predstavljati i veći problem od osnovne dijagnoze. Neophodno je detaljno odraditi šok dijagnoze na duboko emotivno energetskom nivou, posebno ako su izrečene loše prognoze. Um i naša podsvijest koja vjeruje u loše prognoze, u najvećem postotku nas vode u tom pravcu, a čak mogu utjecati na iniciranje novih karcinoma, metastaze. . Ovo se ne mora dogoditi, ali, ako ništa ne poduzmete, ne idete u dobrom pravcu.

Postoji lijepa šamanska izreka koja kaže, bolest napusti svog domaćina kada ga više ne može prepoznati. Bitno je da promijenimo sebe do te mjere da nas bolest zaista ne može više prepoznati. Dijagnoza karcinoma znači da smo na neki način dotjerali “cara do duvara” i predstavlja alarm da su promjene neophodne i hitne.

Emotivno-mentalni transformacijski program oboljelima od karcinoma i članovima njihovih obitelji

Program Imam karcinom, pa što? Biram život” je dizajniran po uspješnom i popularnom modelu retreata koji Jasmina Kovačev godinama drži u inozemstvu.

Cilj programa je emocionalna i mentalna podrška obolelima od karcinoma bez obzira na put liječenja koji su izabrali. Program je komplementaran i konvencionalnim i alternativnim pristupima kojima maksimizira pozitivne efekte.

Ovaj program omogućava oboljelom da ukloni velik broj svojih blokada ka samoiscjeljenju, ukloni mnoge strahove koji mu izvlače i “kradu” energiju iz organizma, koja je neophodna procesima iscjeljenja. Omogućava vam do steknete vjeru u sebe i mogućnost svog iscjeljenja, omogućava smanjenje otpora iscjeljenju, pomaže vam da živite život mnogo normalnije bez obzira na dijagnozu koju imate, povećava šanse za oporavak, daje vam osjećaj snažnijeg energetskog stanja nego prije programa. Gotovo svima pomogne da im se ponovo vrati san, ako su imali taj problem. Svaki polaznik programa će shvatiti, a dijelom i odraditi svoje emocionalne i mentalne osjetljivosti koje su ga dovele do stanja u kojem jest.

Uz ovaj program svaka terapija i tretman kroz koje prolazite će vam biti lakši. Imat ćete manji stupanj bola i naučit ćete kako da se nosite u najčešćim kritičnim situacijama.

Također, svi će naučiti kako da se nose sa svojom okolinom i minimaliziraju komplikacije koje okruženje često prouzrokuje. Pratitelji oboljelih koji prođu program često daju komentar da je to najbolji program osobnog razvoja koji su prošli i uvijek su neizmjerno zahvalni za priliku da kroz program prođu zajedno sa svojim životnim partnerom. Dosadašnja iskustva pokazuju da je dragocjeno kada bliska osoba – glavna emotivna podrška, pohađa program zajedno s obolelim od karcinoma.

Ovaj jedinstven program je veliki pomak naprijed svakom oboljelom od karcinoma i znatno popravlja šanse procesima samoiscjeljenja. Sigurno ste čuli za spontanu remisiju. Ovaj program je omogućio mnogima koji su prošli kroz njega da dobiju konačno „Sve je čisto“. Gotovo svi koji su ga prošli su još uvijek među nama, noseći se mnogo mirnije i hladnokrvnije sa životnim izazovima koji ih zadese. U svakom slucaju, kvaliteta života je neuporedivo bolja nakon ovakvog programa.

Za one koji misle da su operacijom ili kemoterapijom trajno riješili problem, važno je da shvate da je problem u glavi i dalje tu i da može vremenom ponovo da se aktivira. Zato je ovakav program odličan i za one koji su se već izliječili ali imaju strahove, sumnje, ne znaju jesu li se dovoljno promijenili da ih bolest više ne prepoznaje.

Ovim programom ćete postići većinu, ako ne i sve od sljedećih stavki:

 • Ukloniti strahove koji vas iscrpljuju.
 • Riješiti traumu dijagnoze koja može biti opasnija od same dijagnoze.
 • Izgraditi vjeru u sebe i mogućnost iscjeljenja.
 • Ukloniti mnoge blokade ka samoiscjeljenju i spontanoj remisiji.
 • Živjeti život mnogo normalnije.
 • Povećati šanse za svoj oporavak.
 • Razumjeti zbog čega vam se “dogodio karcinom”.
 • Vratiti miran san.
 • Olakšati svaku terapiju i tretman koji primjenjujete.
 • Smanjiti ili potpuno ukloniti bolove.
 • Popraviti svoj energetski nivo
 • Nositi se uspješno u kritičnim situacijama.
 • Nositi se uspješno sa svojim okruženjem.

Pristupi i tehnike koje se u ovom programu koriste su najsuvremenije tehnologije koje danas postoje u svijetu za rad na emocionalnom, energetskom i mentalnom nivou. Koristi se Energetska psihologija, najviše EFT na način koji je temelj energetske psihoonkologije, META-Zdravlje čiji je Jasmina Kovačev Master trener, Genom healing, odabrane vođene meditacije i odgovarajuća edukacija. Program neminovno dovodi do jačanja imunog sistema i pokretanja procesa samoiscjeljenja koje svi posjedujemo.

Jasmina Kovačev je pionir prenošenja novih tehnologija i znanja u domenui ljudskih potencijala.

Živi 22 godine na Novom Zelandu, od kojih posljednjih 9 gotovo pola godine na našim prostorima, održavajući jedine certificirane treninge EFTa kod nas, certificirane treninge META-Zdravlja i kvalitetne komplementarne edukacije u okviru Studija za edukaciju i vrhunska dostignuća.

Na Novom Zelandu je osnivač i glavni voditelj retreat programa “I Choose Living” za sve koje je karcinom na neki način dodirnuo. Sva znanja i iskustva koja su dio tog programa, dovela su do dragocenog iskustva za novo područje Energetske Psihologije – energetsku psihoonkologiju, čiji je Jasmina pionir.

Na temu karcinoma i emocionalno-mentalne podrške, te značaju ove podrške u formi energetske psihologije, Jasmina je predavala na mnogim svjetskim skupovima, kao što su:

– EFT godišnja konferencija (2011), Novi Zeland
– Prvi holistički kancer kongres (2012), Novi Zeland
– Internacionalni online Samit Emocionalne Inteligencije (2012)
– Internacionalni online EFT Hub Samit (2012)
– Internacionalna konferencija META-Zdravlja (2013), Egipat
– Internacionalni online Samit Integrativne Medicine i META-Zdravlja (2013)
– Internacionalna konferencija META-Zdravlja (2014), UK
– Internacionalna konferencija META-Zdravlja (2015), Hawaii
– Health and Wellbeing Festival (2016) Novi Zeland

Prijave za program su na ovom linku

www.TehnikaEmocionalneSlobode.com

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: