Feng Shui za bebe Reviewed by admin on . . Kreirati Feng Shui sobu za bebu je mnogo vise nego dekorirati zidove za njezin dolazak. Beba se u prvih par mjeseci zivota nalazi u spavacoj sobi roditelja. T . Kreirati Feng Shui sobu za bebu je mnogo vise nego dekorirati zidove za njezin dolazak. Beba se u prvih par mjeseci zivota nalazi u spavacoj sobi roditelja. T Rating: 0

Feng Shui za bebe

beba-spava-Feng-Shui-Drinčić.

Kreirati Feng Shui sobu za bebu je mnogo vise nego dekorirati zidove za njezin dolazak. Beba se u prvih par mjeseci zivota nalazi u spavacoj sobi roditelja. To nije samo iz prakticnih razloga, vec je novorođencetu potrebno puno paznje, ljubavi i njege. Emocionalni i tjelesni dodiri oba roditelja, kao sto su, na primjer – glas majke i njezina pjesma, kao i ocevo tepanje, su vrlo vazni za njegov razvoj.

* Je li roditeljska soba u mirnijem dijelu stana (u pozadini stana)?
* Ima li dovoljno mjesta između kreveta i kreveca?
* Stoji li krevetac ispod prozora?
* Nalazi li se krevetac nalazi kosine?
* Ima li soba dovoljno sunceve svjetlosti?

Ovo su neka od kljucnih pitanja vezana za uređenje sobe u koju ce stici novorođence. Pravilnim uređenjem sobe, u kojoj ce beba biti, omogucavate dobar razvoj, napredak i zdravlje svojoj bebi.

Okolina posjeduje energetsku snagu koja nije za potcenjivanje. Prostor, predmeti, boje, protok energije u sobi, a narocito pozicija kreveca – utjecu na razvoj bebe. Hoće li beba spavati na poziciji gdje se nalazi negativno stetno zracenje, ili pored zida s kuhinjom ili kupatilom?!

Feng Shui pruza razne mogucnosti za pravilnu poziciju postavke kreveca za bebu, kao i za pravilno koristenje energije prostora kako bi se beba osjecala dobro i imala najbolje uvjete za zdrav napredak i razvoj.

Prakticno, beba se treba nalaziti u blizini majcine aure do sestog mjeseca (majka stiti i energetski cuva bebu). Nakon toga, pozeljno je da se odvoji u drugu sobu.

Krevetac se ne smije pozicionirai tako da jednom bocnom stranom bude uz zid s kuhinjom ili kupaonicom. Beba ce u tom slučaju ,bjezati’ od tog zida, imati nemiran san i cesce će plakati. Njezino biopolje (aura) vrlo je osjetljiva na energiju iz okoline. Ako je ovo slucaj u vasoj sobi, i nemate mogucnost znacajnijeg pomicanja kreveca, isti pomaknite bar 5 cm i postavite na taj zid asuru od bambusa ili trske, kako bi, ista, koliko toliko ublazila negativnost (samo u visini resetki na krevecu).

Idealna pozicija kreveca jest uzom stranom uzglavlja do zida, tako da beba ima dobro uzglavlje, a obje bocne strane trebaju biti slobodne (da se ne nalaze uza zid). Ovim polozajem kreveca beba ima povoljan energetski tok oko prostora gdje spava, sto izuzetno odgovara bebinoj auri i omogucava zdrav razvoj.

Nikako nije dobro da se krevetac nalazi nabijen izmedju ormara i jednog zida. U praksi je pronadjeno mnogo takvih slucajeva, ali je beba, do trenutka danog otkrica, vec imala kronicne zdravstvene probleme.

Ogledala nikako nisu pozeljna u spavacoj sobi. Ista veoma lose mogu utjecati na spavace, a narocito na senzitivne bebi aure. Ako ih je nemoguce izbaciti (zalijepljena su za ormar) – obavezno je prekrivanje istih tijekom noci (nezeljeni gosti se ogledaju u njima tijekom noci).

Također je pozeljno da uvijek, u kutu sobe (suprotno od kreveca), bude upaljena lampa koja osvjetljava sobu tijekom noci. Idealna lampa za tu upotrebu je od soli s Himalaja. Nakon zagrivanja, kristali soli ispustaju energiju minerala i cine prostoriju harmonicnom, a beba mirno spava.

Pozeljna je postavka podne asure, na pod ispod kreveca, jer roditelji ne znaju spava li beba na nekom dijelu geopatogenog zracenja. Od pamtivijeka se koristila susena slama za razbijanje zracenja, a u danasnje vrijeme je to podna asura od trske.

Elektro-uticnicu, koja se nalazi tik do kreveca, ili na razmaku do 70 cm od kreveca, nikako ne koristiti. Elektrozracenje je vrlo razorno za zdravlje bebe i njezin napredak.

I nikada ne postavljati krevetac tako da bebine noge budu u pravcu ulaznih vrata u sobu.

Poklonite svom novorođencetu najljepsu energiju Feng Shui uređenja dijela prostora namijenjenog za novopristiglu bebu.

Soba treba imati umjerene boje:

  • ako je previse sarena (yang) – djetetu ce nedostajati sigurnost
  • ako je previse tamno ili jednolicno (yin) – dijete ce biti usporeno

Svaki dan otvorite prozore ili terasu da uđe svjez zrak i, po mogucnosti, energija Sunca. Priroda u domu je najljekovitija vrsta energije.

Nakon 6 mjeseci, pozeljno je dijete odvojiti u njegovu sobu. Time stjece ,osobni prostor’, sto ce ojacati njegovu licnost i pokazati mu vaznost osamostaljivanja.

Kada prohoda, njegova soba treba biti dovoljno komotna da dijete moze i da se igra, trci, te da bude kreativno i da se osjeca nesputano.

-Sandra Drinčić

Fengshuitajne.com

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: