Dodajte boje svakom svom danu! Reviewed by admin on . . Dodajte boje i ovome danu…jer, život takav kakav je, jedan, jedinstven i poseban, reprizu nema. Pa zašto smo onda dopustili da nam uzmu boje? Opkolili su nas . Dodajte boje i ovome danu…jer, život takav kakav je, jedan, jedinstven i poseban, reprizu nema. Pa zašto smo onda dopustili da nam uzmu boje? Opkolili su nas Rating: 0

Dodajte boje svakom svom danu!

boje-života-paparazzi-umjetno.

Dodajte boje i ovome danu…jer, život takav kakav je, jedan, jedinstven i poseban, reprizu nema. Pa zašto smo onda dopustili da nam uzmu boje?

Opkolili su nas strahotama, pompeznim naslovima, kao paparazzo fotografijama, pričama o veličanstvenim životima osoba bez zanimanja, bogatstvu koje mi mali nikada nećemo imati. I zato se njima trebamo diviti. I novoj “bla bla” torbi dame čija kičma se vidno krivi pod teretom silikona. I divnoj haljini “zvijezde tabloida” u čije je lice toliko ubrizgano svačega, da ne znamo kad se smije a kada je ozbiljna (mada su joj izgleda lice preparirali tako da je stalno osmjehnuta). I ovoj koja se slika u haljini veličine kaiša, i na kojoj je svaki dio tijela otkriven, a zatim fotošopiran.

I tako se, opkoljeni takvim sadržajima, mnogi zaborave i prestanu živjeti svoje, već njihove živote. Živote koji bliješte od svjetla i sjaja – iz medija. Pa pogledaju oko sebe i vide realnost. Ali, to je onaj osjećaj kad gledaš u sunce pa odjednom uđeš u zatvoreni prostor, osvijetljen, ali se tebi čini da je potpuni mrak. I umjesto da puste da im se oči privuknu, brzo bježe nazad, ka zasljepljujućoj svjetlosti.

I zaglupljućoj. Jer, umjesto da gledaju u njih, bilo bi divno kada bi se znali i htjeli zagledati u sebe. U tu posebnost, taj jedan i jedinstveni svijet koji imaju, ljude koji ih okružuju. Kad i nema baš razloga za sreću, pogled oči u oči, s djetetom, partnerom, prijateljima, nebitno, liječi. Pogled i riječ. Trenuci koje provodimo zajedno. Na metar-dva jedni od drugih. I gluposti koje pričamo, sjećanja koja naviru, svi ti mirisi, zvuci i boje. Sve što nas pumpa energijom i dobrim vibracijama, a što ne vidimo, jer mislimo na one tamo neke, o kojima nas sa svih strana informiraju da su ljepši i bolji od nas. A nisu. Naprotiv.

Dodajte boje svom životu, kolorit koji je samo vaš, živ i opipljiv. Nema veze sa situacijom u novčaniku, s time koliko ste ispunili standarde i očekivanja okruženja (zašto biste, uopće, živjeli uklopljeni u norme) i koliko ste nevješti u tome.

Pjevajte i ako kažu da niste talentirani, i misle da čovjek pjeva samo kad se napije, i pričajte s cvijećem ma koliko da pokazuju da ste “fiju-fic”, i pozdravljajte ljubazno ljude na ulici ako vam i ne uzvrate i malo se odmaknu od vas. Budite dobri prema sebi, volite sebe, volite život i budite onakvi kakvi želite. Dodajte boje svakom svom danu, on je i onako samo vaš!

-Željka Zebić

laganoiposvome.com

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: