Djelujte iz ljubavi: Sreća se tada prirodno izlijeva iz vašeg srca Reviewed by admin on . . Kad djelujemo iz Ljubavi i s Ljubavlju, naše cijelo biće je mirno i potpuno, ispunjeno, zadovoljno, cjelovito, jedno. I svako takvo djelovanje koje proizlazi . Kad djelujemo iz Ljubavi i s Ljubavlju, naše cijelo biće je mirno i potpuno, ispunjeno, zadovoljno, cjelovito, jedno. I svako takvo djelovanje koje proizlazi Rating: 0

Djelujte iz ljubavi: Sreća se tada prirodno izlijeva iz vašeg srca

empatija.

Kad djelujemo iz Ljubavi i s Ljubavlju, naše cijelo biće je mirno i potpuno, ispunjeno, zadovoljno, cjelovito, jedno. I svako takvo djelovanje koje proizlazi iz Ljubavi prestaje biti djelovanje u klasičnom smislu te riječi, odnosno činjenje koje predstavlja obavezu, napor ili muku, i postaje cjelovito prirodno odvijanje koje je istovjetno bivanju – meditacija. Kad radiš nešto iz Ljubavi, ti to prihvaćaš s radošću i ulaziš u to bez ikakvoga otpora jer si trenutak prihvatio kao prijatelja i samim time shvaćaš da se taj čin događa sam od sebe i da nema ničeg spornog ili problematičnog u tome. Ništa u suštini ne stoji između nas i ljepote bivanja osim našeg vlastitog otpora.

Kad se zaboraviš i izgubiš u slatkoj mirnoći potpune predanosti bilo čemu što radiš, kad se utopiš u čistom bivanju i neposrednoj ljepoti trenutka, razlike između tebe i onoga oko tebe se stapaju u doživljaju bezoblične i bezvremenske prisutnosti. To je naša čista priroda koja nema religije, rase, kulture ni običaje. Ona jednostavno jest to što jest.

Shvatit ćete da ste vi zapravo sretni zbog zahvalnosti koju osjećate na miru u potpunom prihvaćanju života jer prepoznajete njegovu ljepotu i savršenstvo njega upravo takvog kakav jest.

ŽELJA NIJE PREPREKA SAMOSPOZNAJI

Vi samim time nužno ne prestajete željeti. Nema ničeg lošeg u željenju kao takvom. ŽELJA SAMA PO SEBI NE VODI U ILUZIJU, NEGO JE IDEJA OVISNOSTI O ŽELJI KAO IZVORU NAŠE SREĆE ONO ŠTO UZROKUJE PATNJU I RAZOČARANJE, kad je sva naša pozornost usmjerena na očekivanje da nam ta željena stvar sama po sebi pruži radost. Prirodno je željeti. To je izraz ljubavi prema sebi. Svatko želi sebi dobro. U korijenu svake želje zapravo leži namjera dobrobiti – da bude dobro tebi i svima oko tebe. Ako si spoznao sebe ne znači da moraš prestati djelovati i kretati se u ovom svijetu. Ne, jer ovo je jedini svijet u kojem se možeš kretati i djelovati. Nije u tome poanta. Naprotiv.

Usputne želje su sasvim bezazlene sve dok je prisutno šire razumijevanje i spoznaja da Ljubav, sreća i radost za kojom čeznemo nisu u tim stvarima nego u nama samima, u našem srcu i miru trenutka, a da su stvari koje želimo samo kontekst preko kojeg se ta radost dijeli i izražava. Biti svjestan toga je od presudne važnosti jer sama ta spoznaja vadi otrovni žalac razočaranja i patnje. Svjesni ste da, ako se neke želje i ne ostvare, ništa nije izgubljeno, jer radost je uvijek tu s vama, u Ljubavi koja prirodno izvire iz vašeg srca.

Prethodni članak: Za istinsku sreću – odbaci sva očekivanja

Novavizija.blog.hr

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: