Astrologija! Zar opet?? Reviewed by admin on . . Prije tridesetak godina, kada je započelo moje astrološko putovanje, pristup astrološkom znanju bio je puno teži. Nije bilo programa koji brzo računaju položa . Prije tridesetak godina, kada je započelo moje astrološko putovanje, pristup astrološkom znanju bio je puno teži. Nije bilo programa koji brzo računaju položa Rating: 0

Astrologija! Zar opet??

asroblog-astrologija-horoskop.

Prije tridesetak godina, kada je započelo moje astrološko putovanje, pristup astrološkom znanju bio je puno teži. Nije bilo programa koji brzo računaju položaje planeta, literature je bilo malo i nije bila lako dostupna, nije bilo brzog protoka informacija i znanja kao sada. Od onda do danas, mnoge stvari su se promijenile, mnoge paradigme su pale, interes za astrologiju se povećao i profanirao. Sada se u svakim novinama može pročitati medijski horoskop, postoje mnogi radijski i televizijski programi koji astrologiju nude na popularan i pristupačan način. Moj osjećaj je da je zbog toga ova „stara dama“ izgubila dignitet i pri tome je u velikoj mjeri zanemareno njeno pravo značenje i svrha.

Danas svatko zna položaje planeta u svojoj karti rođenja ili barem podznak i položaj Mjeseca, svi su barem jednom bili na astrološkoj konzultaciji. Postalo je uobičajeno da se položaj planeta u trenutku rođenja koristi kao izgovor za određene životne situacije ili kao opravdanje za nedjelovanje. Isto tako, mnogi se mire s tim da ne mogu imati zadovoljavajući posao ili skladne odnose jer im nešto u karti rođenja to onemogućava. Ništa nije dalje od istine!

Astrologija je, iz mog iskustva, vrlo lijep i praktičan alat  za samospoznaju, a ne ograničavajući uvid u nepromjenjivu sudbinu. Može pomoći u svakodnevnom životu, u donošenju životnih odluka, u prihvaćanju neugodnih događaja i ono što je meni najbolje, može dati dosta precizan vremenski okvir u kojem ćemo proživljavati određena iskustva. A ono što će svatko od nas učiniti s tim iskustvom zaista ne ovisi o položaju zvijezda, a još manje o astrologu koji to tumači. Dakle, astrologija otkriva naše potencijale i daje nam veliku priliku za rast. Hoćemo li to iskoristiti, ovisi o nama i jedino o nama!

Obično se onima koji su površno zainteresirani za astrologiju čini da su planete koje utječu na naš život negdje daleko, izvan našeg dosega. Bliže je istini da svatko od nas cijeli Svemir nosi u sebi, zajedno sa svim planetama i međuprostorima. Ako nas nešto ograničava, najlakše ćemo to promijeniti u sebi! Puno lakše nego da fizički, polugom pomičemo planete koje su „loše“ položene u našoj karti rođenja. Ako se astrologija koristi na taj način, dobro tumačenje astrološke karte može biti dragocjeno u prvim koracima samospoznaje, može biti sjajna poluga koja će nas pokrenuti u pravom smjeru, može potaknuti sazrijevanje prema buđenju i inicirati interes za druge tehnike samooslobađanja. Pa čak i kada smo u velikoj mjeri svjesni sebe, svojih prednosti i nedostataka, astrologija može pružiti odgovor na pitanje po kakva iskustva je došla naša Duša. Zbog svega sam beskrajno zahvalna astrologiji i svemu što mi je pružila, a dijelove tog znanja i iskustva rado ću dijeliti s vama………

 Do sljedeće Inspiracije, grlim vas zajedno sa zvijezdama!

-Vesna Cirak, astrologinja

Leave a Comment

%d bloggers like this: