8 izvrsnih vježbi da testirate i pojačate svoju intuiciju Reviewed by admin on . . Odlučili ste prihvatiti poslovnu ponudu, ali jednostavno u dubini duše znate da to nije pametno i da neće dobro završiti. Ili, upoznali ste neku osobu u svom . Odlučili ste prihvatiti poslovnu ponudu, ali jednostavno u dubini duše znate da to nije pametno i da neće dobro završiti. Ili, upoznali ste neku osobu u svom Rating: 0

8 izvrsnih vježbi da testirate i pojačate svoju intuiciju

intuicija-predosjećaj- povjerenje, šesto-čulo.

Odlučili ste prihvatiti poslovnu ponudu, ali jednostavno u dubini duše znate da to nije pametno i da neće dobro završiti. Ili, upoznali ste neku osobu u svom okruženju i bez obzira na to što prema njoj osjećate nelagodu, nezainteresiranost ili simpatiju, vaša intuicija je, kako tvrde psiholozi, gotovo uvijek u pravu, piše Lisa.rs.

“Predosjećaj” je kod nekih ljudi razvijen u tolikoj mjeri da i oni sami često misle da posjeduju neki natprirodni dar. Istina je da su te osobe naučile da slušaju svoj unutarnji glas koji im služi kao svojevrsna osobna vodilja. Jednostavno, oni uvažavaju moć intuicije.

“Mnogo više od samo “osjećaja”, prava intuicija je možda najbitnija – iako često najmanje razvijena od svih ljudskih sposobnosti. Pratiti svoju intuiciju podrazumijeva usklađivanje s osećajem za stvari – oslanjanje na duboki, unutarnji osjećaj svoje istine i postupanje u skladu s tim osjećajem u svakom trenutku. Intuicija je unutarnji kompas koji uvijek zna što je najbolje za nas. Taj osjećaj nas nepogrešivo vodi ka sreći i ispunjenosti.  Potrebno je vrijeme da ponovo naučimo čuti ono što nam saopćava, da se povežemo s onim dijelom sebe koji smo zapostavili i da svakoga dana izoštravamo svoje ‘šesto čulo'”.

1. Vježba slijepo čitanje 

Uzmite tri lista papira, razmislite o problemu s kojim ste trenutno suočeni, pa na svaki list zapišite po jedno moguće rješenje. Okrenite listove naopako i dobro ih pomiješajte. Potom polako iznad njih prelazite rukom i iznad svakog obratite pažnju na osećaj – iznad kojeg papira je osjećaj bio najsnažniji, najpozitivniji? Okrenite papire i usmjerite se na rješenje za koje ste naslijepo imali najbolji osjećaj.

2. Biološko oruđe 

Intuicija je biološko oruđe koje nam je priroda podarila kao sredstvo za opstanak i omogućuje nam da pravimo pametnije i brže izbore u životu. Vaša podsvijest prepoznaje znake ispod nivoa racionalne svijesti i šalje vam te informacije kroz osjećaj intuicije. To je nalik na malu tajnu operaciju u vašoj glavi.

Te poruke saznajemo kroz osjećaje i znake (obično možemo reći kada netko folira osmijeh, ali ne možemo objasniti kako to znamo), ili kroz određene situacije iz prošlosti. Ovo je moguće jer mozak posjeduje bazu znanja koja je dostupna našoj podsvijesti. Zato, ako dobivate loše vibracije od svoje kolegice, možda na dubljem nivou osjećate da je ona povezana s nekim drugim tko o vama nema baš najbolje mišljenje.

3. SOS signali 

Podsvjesni signali često se manifestiraju fizički. Sjetite se, na primjer, onog poznatog osjećaja “leptirića” u stomku ili onog kada vam se podigne kosa na glavi. Ali, kako možete prepoznati je li treperava anksioznost prije ukrcavanja u avion SOS signal koji vam šalje podsvijest ili je to samo obična nervoza? Osnovna je razlika u tome što predosjećaj nije praćen osjećanjem straha. Ono vas tiho savjetuje šta da učinite.

4. Traganje za boljim rješenjima

Sve ono što vas prisiljava da izađete iz zone u kojoj se osjećate sigurno, kao na primjer gubitak posla, partnerova prevara ili odlazak, jača vašu potrebu da razvijete nove sposobnosti, da se drugačije ponašate, da tragate za novim, originalnijim i boljim rješenjima. Intuicija je sredstvo i ako je naučite pravilno koristiti, postaje moćno oruđe koje će vam pomoći da ostvarite svoje ciljeve. Vježbajte mozak, sve bilježite i pamtite.

5. Neobjašnjiv osjećaj 

Intuicija nije neka parapsihološka pojava, to je više neobjašnjiv osjećaj neugodnih vibracija koje osjetite kada tip koji vam se sviđa priđe da se upoznate ili osjećaj da vaš novi kolega ne ulijeva povjerenje. Intuicija je, bez sumnje, naša najbolja obrana! U svakom slučaju, ne može vas zaštititi od nevolja ako je ne koristite.

6. Kako da je prepoznate

Ponekad, to je samo osjećaj da nešto nije u redu, čak iako ne možete da odredite što. Ili imate neki zastrašujući osjećaj da će se dogoditi nešto loše. Također, može potaknuti da reagirate defanzivno, na primjer da se odmaknete od nekoga tko vam se približava. Postoje trenuci kada vas tijelo upozorava fizičkim znacima, kao što su tenzija u vratu i ramenima, naježen vrat ili nalet adrenalina. A postoji i osjećaj u stomku – kao da vam se vezao u čvor. Svi ti simptomi poručuju: budite oprezni…

7. Znakovi pored puta 

Obratite pažnju na svoje snove. Intuicija nam se često obraća preko snova. Stoga, čim se probudite, prisjetite se što više detalja iz sna i pokušajte da odgonetnete što vam intuicija poručuje.

“Ne zanemarujte slučajnosti. Ako slučajno sretnete starog prijatelja kojeg niste vidjeli godinama, potrudite se da ostanete u kontaktu jer sve se događa s određenim razlogom, a vaša intuicija će vam već otkriti što sudbina smjera”, savjetuje Bačanek.

8. Naučite vjerovati 

U principu, trebate istrenirati sebe da obratite pažnju na ove signale. Za početak, ne uvjeravajte sebe da ste paranoični ili sujevjerni. Ako postanete previše samosvjesni kada vam priđe neki tip ili vam je netko koga ste tek upoznali odmah odbojan, iako nije učinio ništa da bi zaslužio takvu vašu reakciju, ne brinite – vaša intuicija je progovorila.

Lako je ignorirati ove znake jer nisu opipljivi. Ali podsvjesno, takve osobe vas podsjećaju na nešto (ili nekoga) s negativnom konotacijom. Vaš nesvjesni um je u stanju da poveže to s nečim što od ranije znate. Ako u vezi s nečim imate loš osjećaj, velika je vjerojatnoća da je to onda stvarno loše. Morate naučiti da slušate svoj unutarnji indikator.

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: