18 ČINJENICA ZBOG KOJIH SU ŽENE NAJPOSEBNIJA BIĆA NA PLANETI Reviewed by admin on . . Žena je uvijek bila misterija, kako muškarcima tako i samim ženama. Postoji tako mnogo stvari koje nas razlikuju od muškaraca, posebno onih koje su samo nama . Žena je uvijek bila misterija, kako muškarcima tako i samim ženama. Postoji tako mnogo stvari koje nas razlikuju od muškaraca, posebno onih koje su samo nama Rating: 0

18 ČINJENICA ZBOG KOJIH SU ŽENE NAJPOSEBNIJA BIĆA NA PLANETI

lijepa-djevojka-dan-žena.

Žena je uvijek bila misterija, kako muškarcima tako i samim ženama. Postoji tako mnogo stvari koje nas razlikuju od muškaraca, posebno onih koje su samo nama svojstvene. Evo i zbog čega smo najposebnija bića na planeti:

1.Žene imaju brži rad srca (78 otkucaja u minuti). Brzina otkucaja srca uopćeno ovisi o veličini tijela. Obzirom da je tijelo žena u prosjeku manje od tijela muškaraca, njihovo srce brže kuca.

2.Žene trepću dva puta češće od muškaraca. To se obično objašnjava višim nivoom hormona estrogena u tijelu žena.

3.Žene su bolje kada su u pitanju mirisi. Ali, ne zbog toga što imaju razvijenije čulo mirisa od muškaraca. One imaju tendenciju da bolje razlikuju mirise od muškaraca i da točnije otkriju specifične mirise.

4.Bolje su i kada je u pitanju slušanje! Stvar je u tome što žena sluša sa obje strane mozga, dok muškarci koriste samo lijevu stranu mozga za slušanje.

5.Loše su “u piću”. Žene mogu popiti istu količinu alkohola kao muškarci, ali će imati viši nivo alkohola u krvi u odnosu na muškarce. Pored toga, manja nam je tolerancija na alkohol, sklonije smo da postanemo ovisne od alkohola te više patimo od mamurluka. Drugim riječima, alkohol nije za nas.

6.Životni vijek žene duži je od životnog vijeka muškarca. To se može objasniti raznim faktorima: stopa hormona (testosterona i estrogena) u organizmu, sporiji metabolizam kod žena, bolja sposobnost prilagođavanja životnoj sredini. Međutim, duži životni vijek ne znači da su žene zdravije od muškaraca.

7.Žene dnevno izgovore oko 20 000 riječi. Kod prosječnog muškarca ta brojka iznosi 13 000 ili manje. Zbog toga nas i može pratiti loš glas da smo “brbljivice”. Ali, što učiniti kada imamo tako mnogo tema o kojima volimo pričati?

8.Žene u prosjeku plaču između 30-64 puta godišnje. Muškraci u prosjeku plaču između 6 i 17 puta godišnje. Hormoni su opet razlog. U ovom konkretnom slučaju, 60% prolaktina više u tijelu žene.

9.Zanimljiva činjenica: žena pojede oko dva do tri kilograma ruža za usne (tijekom životnog vijeka).

10.Prvi kompjuterski programer je žena, Ada Lovelace (1815-1852).

11.Oba slučaja najviših koeficijenata inteligencije ikada zabilježenih pripadaju ženama.

12.Zašto žene nemaju dovoljno slobodnog vremena? Prema istraživanjima, žene u prosjeku provedu 120 sati ogledajući se u ogledalu, oko četiri godine života “odbija” se na mjesečnicu te otprilike oko godinu života odlučujući što će obući.

13.Kada se odijeva, žena obično prvo oblači bluzu (majicu, košulju, generalno gornji dio). Hlače ili suknja dolaze nakon toga. Kod muškaraca je obrnuto. Nauka ne može objasniti ovu činjenicu.

14.Žene čokoladu vole više od seksa. 70% žena radije će jesti čokoladu nego imati seksualni odnos. Dok muškarci uživaju u fizičkoj strani, žene uživaju u emocijama koje “dobijaju” tijekom intimnosti. Znači li to da nas čokolada više emocionalno zadovoljava? To je nešto o čemu momci trebaju razmisliti.

15.Samo 30% žena može da doživi orgazam od odnosa. Isti postotak žena ima problem da ga uopće doživi. Razlozi variraju od fizioloških osobenosti, manjka seksualnog obrazovanja, neiskusnog partnera ili pogrešne poze.

16.Uvijek postoji bar jedna stvar koja se ženi ne sviđa ne njezinom tijelu. To je uglavnom ili tjelesna težina ili veličina grudi. Čak i supermodeli, koji se svima čine kao savršenstvo, pokušavaju da sakriju određene “nepravilnosti” koje primijete na njihovom tijelu. Ozbiljno, žene su veoma samokritične.

17.Visoke potpetice stvaraju efekat zaobljene zadnjice (ona je za 25% “izbačenija). Iako visoke potpetice često i nisu praktične, 80% žena nikada ih se ne bi odreklo.

18.I na kraju, jedan veoma zanimljiv citat Oscara Wilda: “Žene su stvorene da bi ih se voljelo, ne da bi ih se razumjelo!”

Izvor: minimagazin.info

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: