Razumijevanje zašto se bolest dogodila, prvi je korak ka zdravlju Reviewed by admin on . . Svi smo se ponekad pitali: “Zašto baš ja i zašto sam se baš sada razbolio?” Ovo pitanje pogotovo ima veliki značaj kod bolesti koje suvremena medicina definir . Svi smo se ponekad pitali: “Zašto baš ja i zašto sam se baš sada razbolio?” Ovo pitanje pogotovo ima veliki značaj kod bolesti koje suvremena medicina definir Rating: 0
You Are Here: Home » Zdravlje » Alternativne metode liječenja » Razumijevanje zašto se bolest dogodila, prvi je korak ka zdravlju

Razumijevanje zašto se bolest dogodila, prvi je korak ka zdravlju

meta-zdravlje-bolest-jasmina-kovacev.

Svi smo se ponekad pitali: “Zašto baš ja i zašto sam se baš sada razbolio?” Ovo pitanje pogotovo ima veliki značaj kod bolesti koje suvremena medicina definira kao “teške” ili “neizlječive”.
Mi svi znamo da je naš um dovoljno moćan da nas dovede u stanje savršenog zdravlja i harmonije. Zato je potrebno da naučimo kako na pravi način koristiti svoj um da bismo živjeli u savršenom zdravlju i harmoniji cjelokupnog organizma. Ili, ako se javi zdravstveni problem, da se ne zaustavimo na uklanjanju simptoma, već da tražimo stvarne razloge baš tog zdravstvenog problema.

Dio toga ćete moći naučiti na seminaru META-Zdravlje koji drži Jasmina Kovačev, Master trener META-Zdravlja u Zagrebu 14.-15.05.2016. i Beogradu 18.-19.06.2016.

Pred vama je intervju o predstojećoj edukaciji s Jasminom Kovačev

Kome je namijenjena ova edukacija? Da li samo ljudima koji se suočavaju s nekim zdravstvenim izazovom ili i zdravima koji bi htjeli spriječiti pojavu bolesti?

Ova edukacija je namijenjena svakome tko vodi računa o zdravlju, kako vlastitom, tako i o zdravlju drugih. Svakom praktičaru, svakom roditelju, svakome tko se zapitao “kud baš sad da se razbolim?”, “kud baš ja?” bar nekad u životu. Edukacija je namijenjena svima koji bi da steknu saznanja koja će im pomoći da spriječe bolesna stanja ili kada se jave simptomi, da razumiju zašto se to dogodilo. To je uvijek prvi korak na putu traženja rješenja, znati zašto imam neki simptom. ​

O čemu će polaznici ove edukacije učiti? Je li fokus na nastanku bolesti (i liječenju) ili na očuvanju zdravlja?

​I jedno I drugo. Polaznici edukacije dobivaju mogućnost da saznaju i nauče na osnovnom nivou o sasvim drugačijem pristupu zdravlju, odnosno bolesti. Bolest i zdravlje su procesi koji se stalno prepliću i dopunjavaju. Savladavat ćemo jednu potpuno drugačiju logiku – biološku logiku – po kojoj je dizajniran naš organizam. Fokus je na razumijevanju procesa kroz koje osoba prolazi ili je prolazila, da se ta stanja, koja nazivamo bolest, ne bi ponavljala.​

​Ni jedan simptom se ne događa bez razloga, niti se događa slučajno. Jednom kada razumijemo pozadinu simptoma, mnogo lakše je ići dalje i preduzeti korake koji bi vodili samoiscjeljenju.

Ova dvodnevna edukacija nam otvara oči kako bi bolest shvatili kao svrsishodan proces jer jedan visoko inteligentan organizam nije dizajniran da uništava sam sebe. Ako to ipak radi, postoje razlozi za to. Nastavak šestomjesečne edukacije zalazi vrlo precizno u mnoge detalje, a ova dvodnevna edukacija koja je otvorena za sve je nešto što bi svatko trebao znati. Više informacija o šestomjesečnoj edukaciji će biti objavljeno na jesen.

Koristi li se neka konkretna tehnika, kao npr. EFT – tehnika emocionalne slobode?

Na edukaciji META Zdravlja se ne uče tehnike. META-Zdravlje je način razmišljanja koji omogućava da funkcionira integrativna medicina. Osoba se promatra cjelovito i svi pristupi i tehnike su primjenjivi koji podržavaju organizam. U svemu tome je često veoma korisno, a nekada i neophodno imati znanja i vještine visoko efikasnih tehnika za rješavanje emocionalnih blokada i ograničavajućih uvjerenja. U svom radu koristim EFT koji je za mene nezamjenljiv alat zbog mogućnosti rada s velikom preciznosti. Ujedno je dragocjen jer je potpuno komplementaran ovim saznanjima, pristupima i modalitetima. ​Također, uz EFT se pozadine simptoma daleko brže procesuiraju, te se brže dostiže iscjeljenje. ​Za praćenje dvodnevne edukacije META-Zdravlja nije vam potrebno da znate EFT.

Jeste li Vi kreator edukacije META-Zdravlje ili je to dio nekog internacionalnog programa?

​Nisam kreator ove edukacije, ali sam jedan od 15 certificiranih Master trenera META Zdravlja u svijetu, jedini Master praktičar i Master Trener kod nas, a i na Zelandu gdje mi je dom. Član sam IMMA-e (International META-Medicine Association). koja okuplja internacionalnu mrežu META stručnjaka – od liječnika, specijalista, psihologa, energetskih psihologa, coacheva do entuzijasta zdravlja. Na Međunarodnoj konferenciji u Egiptu koja se održala u 3.mjesecu prošle godine, predavala sam svim našim članovima o emocionalnoj i mentalnoj podršci oboljelima od karinoma, jer mi je to specijalnost obzirom da na Zelandu vodim retreat na ovu temu. Redovne konferencije su prilika da podijelimo stečene uvide iz prakse i nova saznanja. Inače, IMMA je neovisna organizacija koja akreditira i praktičare i trenere. Kao trener, dajem prijedlog tko je spreman za koji nivo, a IMMA ima donosi konačnu odluku. ​

Što polaznici mogu očekivati da će naučiti i postići nakon ove edukacije?

Polaznici će dobiti osnovna saznanja o META Zdravlju, odnosno o uzajamnoj povezanosti tijela, uma i društvenog okruženja i o procesima samoiscjeljenja. Biti META zdrav znači biti​ svjestan​ inteligencije vlastitog tijela, okidača stresa, emocija i uvjerenja koji utječu na pojavu simptoma na određenim tkivima organa, kao i koje svjesne aktivnosti možemo preduzeti ka samoiscjeljenju i osobnom razvoju.​ I naravno, sve to uzima u obzir naše okruženje u svakom smislu.

Polaznici će dobiti potpuniju, kompletniju sliku o biološkoj inteligenciji ljudskog organizma i zašto je tako inteligentan organizam “izabrao” tako neugodna stanja kao što su bolesti da bi postao cjelovit, odnosno iscijeljen.

Zdravlje nije sve, ali bez njega, sve je ništa.

 

Sve o seminaru i prijavama za Zagreb i Beograd pročitajte OVDJE.

Izvor

 

 

Leave a Comment