Zvukoterapija: Znanost o vibracijama i frekvencijama poznata nekoliko tisuća godina Reviewed by admin on . . Kada promatramo svemir oko nas, uočavamo da svaki atom vibrira na određenoj frekvenciji, bilo da je taj atom dio metala, vode, stanice ili nečeg drugog. Dakle . Kada promatramo svemir oko nas, uočavamo da svaki atom vibrira na određenoj frekvenciji, bilo da je taj atom dio metala, vode, stanice ili nečeg drugog. Dakle Rating: 0

Zvukoterapija: Znanost o vibracijama i frekvencijama poznata nekoliko tisuća godina

zvuci-uspjeha.

Kada promatramo svemir oko nas, uočavamo da svaki atom vibrira na određenoj frekvenciji, bilo da je taj atom dio metala, vode, stanice ili nečeg drugog. Dakle, svaka stvar u ovom svemiru vibrira, to je dokazana naučna činjenica. Osnova u strukturi svemira je atom, a temeljna gradivna jedinica našeg tijela je stanica. Svaka stanica se sastoji od milijardi atoma, a svaki atom se sastoji od pozitivne jezgre i negativnih elektrona koji kruže oko nje. Usljed tog kruženja, generira se elektromagnetno polje slično polju koje proizvodi rad nekog motora.

Atom je, dakle, osnovna jedinica gradje svemira i našeg tijela. On neprestano titra, što znači da svaka stvar vibrira u skladu s precizno uređenim sistemom. Stanice titraju u preciznom ustrojstvu, a svaka vibracija oko nas djeluje na naše stanice.

Tajna koja čini da naš mozak razmišlja nalazi se u preciznom programu unutar moždanih stanica. Ovaj program nalazi se u svakoj stanici, brižljivo i točno izvršava svoj zadatak. Najmanji nedostatak u njegovom radu izazvao bi neravnotežu i poremećaj nekih dijelova tijela. Najbolji lijek za ovaj disbalans je vratiti ravnotežu u tijelu. Znanstvenici su otkrili da se tjelesne stanice nalaze pod utjecajem razlicitih vibracija, kao što su svjetlosni valovi, radio valovi, zvučni valovi i sl. Ali, što je, zapravo, zvuk?

Svaka stanica u našem tijelu vibrira u precizno uređenom sistemu, a najmanja promjena u toj vibraciji bi značila oboljenje nekog dijela tijela. To je razlog zašto ove oštećene stanicae trebaju biti podvrgnute određenom vibriranju kako bi im se vratila ravnoteža.

Mi znamo da je zvuk načinjen od valova ili vibracija koji se kreću u zraku oko 340m/sec. Svaki zvuk ima svoju frekvenciju, a čovjek može čuti frekvencije od 20 do 20.000 titraja u sekundi.3 Ti valovi se rasprostiru zrakom, pa ih uho prima, a potom pretvara u električne signale koji se kreću duž slušnog nerva prema auditivnom korteksu.4 Stanice prihvaćaju valove i šalju ih u različite dijelove mozga, naročito ka frontalnom dijelu. Svi ovi dijelovi rade zajedno, prihvaćaju te signale i prevode ih na jezik koji čovjek razumije. Prema tome, mozak analizira signale i daje naloge raznim dijelovima tijela da prihvate te signale.

Zvuk se sastoji od mehaničkih vibracija koje dopiru do uha, a zatim do moždanih stanica koje prihvaćaju te vibracije i mijenjaju frekvenciju vlastitih vibracija. To je razlog zašto se smatra da zvuk posjeduje djelotvornu ljekovitu moć, ovisno o prirodi samog zvuka i njegovoj frekvenciji. U Kur’anu nalazimo iscjeliteljski potencijal, zato što je to knjiga od Uzvišenog Allaha. Iz ovoga je nastala zvukoterapija: zvuk je vibracija, a stanice u tijelu vibriraju, onda zvuk djeluje na te stanice. To je ono što su znanstvenici nedavno otkrili. Na Univerzitetu ”Washington” krajem 20. stoljeća, znanstvenici su otkrili da rad moždanih stanica ne podrazumijeva isključivo prijenos podataka. Svaka stanica je malo računalo koji radi na prikupljanju informacija, njihovoj obradi, te davanju naloga u kontinuitetu puni radni vijek. Ellen Covey, istraživač na Univerzitetu ”Washington”, kaže da smo po prvi put uvidjeli da mozak ne funkcionira kao veliko računalo, već da sadrži ogroman broj racunala koji rade kooperativno. U svakoj stanicai postoji malo racunalo, a ta racunala su pod utjecajem vibracija iz okruženja, posebno zvuka.

Eksperimenti pokazuju da se unutar svake stanice u mozgu nalazi mini-kompjuter u koji je Allah, dž.š., pohranio precizan program koji upravlja stanicama i kontrolira njihov rad. Eksperimenti, također, pokazuju da zvuk utječe na stanice. Ovo je prikaz stanice pod utjecajem zvuka i elektromagnetnog polja koje se formira oko nje.

Dakle, možemo reći da stanice u svakom dijelu tijela vibriraju na određenoj frekvenciji, te formiraju kompliciran i koordiniran sistem koji je pod utjecajem bilo kojeg zvuka oko njega. Stoga, svaka bolest, koja pogodi bilo koji dio tijela, uzrokovat će promjenu u vibraciji stanica tog dijela te na taj način izazvati odstupanje od općeg tjelesnog sistema pogađajući tako cijelo tijelo. Zbog toga, kada je tijelo izloženo određenom zvuku, taj zvuk djeluje na vibracijski sistem tijela, a naročito na njegov ošteceni dio. Ovaj dio će reagirati na specificne zvukove da bi vratio svoj izvorni vibracijski sistem ili, drugim riječima, kako bi rehabilitirao svoje zdravstveno stanje. Znanstvenici su nedavno došli do ovih rezultata. Kakva je povijest ove znanosti (zvukoterapije)?

Povijest zvukoterapije

Alfred Tomatis, francuski liječnik, eksperimentirao je pedeset godina na ljudskim osjetilima i izašao s nalazom da je čulo sluha najvažnije osjetilo! Pronašao je da uho kontrolira cijelo tijelo, regulira njegove vitalne operacije i ravnotežu te koordinaciju njegovih pokreta. On je, također, ustanovio da uho kontrolira nervni sistem! Tijekom svojih eksperimenata, otkrio je da su slušni nervi povezani sa svim tjelesnim mišicima i u tome leži razlog zašto je ravnoteža i fleksibilnost tijela te culo vida pod utjecajem zvukova. Unutarnje uho je povezano sa svim dijelovima tijela, kao što su srce, pluca, jetra, želudac i crijeva. To objašnjava zašto zvučne frekvencije utječu na cijelo tijelo.6

1960. godine švicarski znanstvenik Hans Jenny otkrio je da zvuk utječe na razne materijale i da preoblikuje njihove čestice te da svaka stanica u tijelu ima svoj vlastiti zvuk i da pod utjecajem zvukova preuredjuje svoju unutarnju građu. 1974. godine istraživaci Fabien Maman i Sternheimer objavili su zadivljujući pronalazak. Otkrili su da svaki dio tijela ima svoj vlastiti vibracijski sistem, podložan zakonima fizike. Nekoliko godina kasnije, Fabien i Grimal, jedan drugi istraživac, otkrili su da zvuk ima posebno djelovanje na stanice raka, te da određeni zvukovi imaju jači učinak. Najčudnija stvar, koju su dva istraživaca otkrili, bila je ta da zvuk koji ima najjače djelovanje na stanice tijela jest vlastiti glas neke osobe!

Zvuk se kreće od uha prema mozgu i djeluje na moždane stanice. Znanstvenici su nedavno otkrili da zvuk ima neobično iscjeljujuću snagu i zapanjujući učinak na moždane stanice koje rade na obnovi ravnoteže cijelog tijela! Učenje Kur’ana ima nevjerojatan učinak na te stanice i u stanju je vratiti njihovu ravnotežu. Mozak je organ koji kontrolira tijelo i od njega pristižu naredbe ostalim organima tijela, naročito imunološkom sistemu.

Fabian, znanstvenik i kompozitor, uzeo je krvne stanice iz zdravog tijela i izložio ih različitim zvukovima. Otkrio je da svaka nota muzicke skale djeluje na elektromagnetno polje stanice. Prilikom fotografiranja ovih stanica fotoaparatom Kirlian, saznao je da se oblik i veličina elektromagnetnog polja stanica mijenjaju u skladu s frekvencijom i vrstom zvuka koju čitatelj proizvodi. Zatim je obavio još jedan eksperiment uzevši kap krvi od jednog bolesnika. Kirlian je proveo monitoring te kapi fotoaparatom i zatražio od pacijenta da proizvodi zvukove razlicitih tonova. Našao je, nakon obrade slika, da pri određenim tonovima kap krvi mijenja svoje elektromagnetno polje i uskladjenije vibrira reagirajuci na svog vlasnika. On je, stoga, zaključio da postoje specificni tonovi koji djeluju na stanice u tijelu i cine ih vitalnijim i aktivnijim, čak ih i regeneriraju. Izašao je sa značajnim nalazom: ljudski glas ima snažno i jedinstveno djelovanje na tjelesne stanice. Takav utjecaj nije ustanovljen kod bilo kojeg instrumenta. Ovaj istraživac je doslovno rekao: “Zvuk ljudskog govora ima poseban duhovni prsten što ga čini najmoćnijim ljekovitim uredjajem 10. Fabien je pronašao da neki zvukovi bez poteškoća razaraju kancerogene stanice, te, istovremeno, aktiviraju zdrave stanice. Zvuk djeluje na čovjekove krvne stanice koje prenose frekvencije tog zvuka na cijelo tijelo putem cirkulacije krvi”.

Neke frekvencije možemo vidjeti (svjetlosne valove), čuti (zvučne valove) ili osjetiti.

Postoje i druge frekvencije, na primjer, gama zrake, infracrvene frekvencije i radiovalovi, koje ne možemo vidjeti ili osjetiti.

Sve te frekvencije utječu na nas na razne načine.

Naprimjer, određena glazba može nam donijeti mir i olakšanje , dok će druga izazvati ljutnju i agresiju.

S nekim frekvencijama susrećemo se svaki dan – to su buka u tvornici ili uredu, šum transporta u centru grada, zujanje hladnjaka i računala u kući.

Prošećite kroz tvornicu. Buka – ili razina frekvencija – u tvornici vjerojatno vam se ne čini privlačnom. Najme, može biti čak i opasna za vaše zdravlje – možda je potrebno, da zaštitite vaše uši.

Zbog prebivanja na mjestima, koja su puna buke, ili nižih vibracija, tijekom vremena možete postati uznemireni. Takvi zvukovi će povući vašu svjesnost dolje – razmišljat ćete na vrlo ograničen način. Mogu degradirajuce utjecati na vaš um, tako da ćete htjeti samo zapaliti cigaretu ili otići u bar nakon posla.

Drugacije rečeno, izloženost nižim vibracijama obično uzrokuje degradiranje naše svjesnosti.

Znanost o vibracijama i frekvencijama i njihovom učinku na čovjeka postoji vec tisućama godina. Potvrde toga pronalazimo u drevnim Vedskim tekstovima.

Drevni vedski tekstovi na sanskritu objašnjavaju, da sve, što postoji u ovom univerzumu jest manifestacija odredjenih vibracija, uz pomoć kojih se duhovna energija transformira u materijalnu. Vede ne samo da objašnjavaju, kako razlicite frekvencije utječu na nas, nego i sadrže upute o tome, kako ih treba koristiti.

U drevnoj Indiji mudraci su koristili mantre – posebne zvučne vibracije – da bih postigli zadivljujuće rezultate. Uz pomoć pravilno izgovorenih mantri mogli su utjecati na vrijeme, lijeciti, oživljavati mrtve, čak i stvarati nova živa bića i predmete.

Kšatrije (vladari i ratnici) koristili su mantre da bi stvorili različite vrste oružja. Na primjer, poznavali su oružje brahmashtru, koje je jednako suvremenoj nuklearnoj bombi. Strijele, kojima bi ratnici pridružili posebne mantre, izazivale bi moćne eksplozije poražavajuci cilj.

Drugi su koristili nauku o vibracijama da bih uzdigli svoju svjesnost na višu razinu, ili da bih ušli u duhovnu stvarnost.

I suvremeni znanstvenici znaju, da frekvencije utjecu na živa bica. Bili su napravljeni razliciti eksperimenti.

Na primjer, znanstvenici su proucavali djelovanje glazbe na biljke. Pod utjecajem klasicne glazbe biljke bi lijepo rasle i cvale, a pod utjecajem roka su venule i sušili se.

Nikola Tesla, hrvatski izumitelj, radio je eksperimente, koji su potvrdili da je zrak u svom uobicajenom stanju sposoban provoditi velike kolicine struje na velike udaljenosti bežicno. To je znacilo, da bi elektricna energija mogla biti dostupna ljudima u svim dijelovima svijeta.

Sposobnost elektriciteta da putuje kroz zrak pokazuje, da se frekvencije i drugi valovi energija mogu prenositi sa mjesta gdje se generiraju na druge tocke planeta bežicno.

Mnogi misle, da zakone, koje je otkrio Tesla, također objašnjavaju fenomen telepatije i potvrdjuju ogromne mogucnosti ljudskog uma.

Možemo produžiti ovu temu i predložiti, da to znaci da je citav univerzum jedan ogroman vibracijski generator, koji ne samo da stvara, šalje i prima energiju na razlicitim tockama planeta, nego i održava ravnotežu energije.

Tesla je dokazao svoju teoriju o bežicnom prenošenju struje u veljaci 1900. godine. Stvarajuci vodljivi put izmedju ionosfere i zemlje, Tesla je slao signale vrlo niskih frekvencija. Nikola Tesla je otkrio, da površina zemlje može služiti kao ogromni strujni krug za vrlo niske frekvencije. Na takav nacin, elektricna energija bi se mogla prenositi po cijelom svijetu preko površine zemlje, koristeci ionosferu kao povratni put.

Ionosfera je sferni omotac, koji može provoditi elektricitet.

Ionosfera se sastoji od iona i slobodnih elektrona, koji okružuju Zemlju u gornjem dijelu atmosfere. Ona igra važnu ulogu u prenošenju radiovalova, služeci kao reflektor.

Eksperiment Tesle je potvrdio, da elektricitet i druge vrste frekvencija mogu biti prenesene do prijemnika ili korisnika na bilo koju tocku planeta bez pomoci žica.

Eksperimenti sa slanjem frekvencija nisu uvijek bili dobrotvorni. Na primjer, sigurnosna služba SAD-a izvijestila je, da je bivši SSSR pokušavao na veliko emitirati frekvencije, koje bi mogle promijeniti ponašanje ljudi diljem cijelog svijeta.

Kanadski Odjel Komunikacija je takodjer prijavio snažne frekvencije ekstremno niskog dijapazona – ELF, koje je emitirao SSSR. Neovisni istražitelji su potvrdili, da su se takve frekvencije emitirale sa razlicitih lokacija Sovjetskog Saveza.

Potvrdjeno je, da su ljudi i životinje vrlo senzitivne prema elektromagnetskim poljima sa ekstremno niskim frekvencijama (ELF). U 1970. godini u Origonu je pocela masovno ugibati stoka. Nakon istraživanja, znanstvenici su potvrdili da su smrt životinja uzrokovali niski radiovalovi, koje su emitirali Rusi.

Izgleda, da je covjek bio-kozmicki elektricni pretvornik, odašiljac i prijamnik, i da su frekvencije našeg mozga prilagodjene elektromagnetskom polju Zemlje. Istraživanja su pokazala, da promjene u elektromagnetskom polju mogu negativno utjecati na mozak životinja i covjeka.

Sve frekvencije iznad 11 herca stvaraju osjecaj uznemirenosti i nezadovoljstva. Postoji zabrinutost za ljude, koji žive blizu elektricnih vodova visokog napona. Mnogi misle, da takvi vodovi, kao i elektricne deke, mogu uzrokovati rak zbog izloženosti neprirodnom magnetskom polju.

Istražitelji se slažu, da su ljudi elektricna bica. Na primjer, naše srce može stati ili se pokrenuti zbog elektricnih impulsa. Pacemakere su primjer, kako elektricitet može pomoci radu srca. Ali elektromagnetsko zracenje može biti i najopasniji cimbenik za društvo. Postoje ozbiljni dokazi toga, da rak i druge bolesti mogu biti uzrokovane elektromagnetskim valovima.

Mnogi misle, da su frekvencije, koje su emitirali Rusi, izazivale depresiju kod ljudi. Kada su Rusi poceli s emitiranjem frekvencija 1976. godine, puštali su frekvenciju od 11 Hz. Ta frekvencija bila je toliko mocna, da je narušavala rad radio komunikacija u cijelom svijetu i mnoge države su se pocele buniti.

Nakon toga, ratna avijacija SAD-a opazila je još pet frekvencija, koje su emitirali Rusi u svom divljem koktelu ekstremno niskih frekvencija (ELF). Nikad nisu emitirali frekvencije ispod 11 Hz – ništa, što bih moglo imati pozitivni utjecaj.

Izgleda, da su na umu imali više opakih stvari. ELF prodire kroz sve, ništa ga ne može zaustaviti ili smanjiti. Uz pomoc pravilno odabranih frekvencija i njihovog odredjenog trajanja, mogle bi se kontrolirati ili cak ubijati cijele države.

Jedanput kad bi se ove frekvencije usavršile, nuklearno oružje bi postalo nepotrebno. ELF-om bi se moglo ubijati odmah uz pomoc mocnih štetnih frekvencija. Cijeli narodi bi mogli biti uništeni uz pomoc radio frekvencija, koje bi se emitirale s drugog kraja zemlje, bez štetnih posljedica za okoliš i ostale nacije.

Na našu srecu, izgleda, da ovo oružje još uvijek nije usavršeno, ili da se takva istraživanja provode u potpunoj tajnosti. Prikladno, Tesla je rekao, da mir može biti postignut samo kao prirodni rezultat opceg duhovnog napretka.

S druge strane, bilo je izumljeno nekoliko uređaja, koji su koristili frekvencije u dobre svrhe. Bio je izumljen zapper dr. Clark, generator Rife-a, pulser doktora Beck i mnogi drugi uredjaji, koji su koristili “dobre” frekvencije za lijecenje ljudi.

Takvi uredjaji nevjerojatno su uspješni u lijecenju više od 600 bolesti. Ovaj smjer medicine se zove biorezonantna, vibraciona, frekvencijska ili elektromagnetna medicina.

Istraživanja su pokazala, da frekvencije ispod 7 Hz stvaraju osjecaj opuštenosti i dobrobiti, koje je poznato kao alfa-stanje. Kažu, da je najpovoljnija frekvencija na Zemlji 6.8 Hz. Zanimljivo je, da piramida Giza ima u sebi konstantnu frekvenciju od 6.8 Hz i znanstvenici ne mogu otkriti, otkuda ona dolazi.

Ovo govori o tome, da su drevne civilizacije znale o važnosti frekvencija. Koristili su ih da bih stvorili prikladnu atmosferu, koja bi umirila um, pomogla osobi preci na višu razinu svjesnosti i postici duhovnu stvarnost.

Kancerogene celije uništene iskljucivo pomocu frekvencija zvuka! Zato ucenje Kur’ana ima ogroman uticaj pri lijecenju najopasnijih vrsta raka i neizljecivih bolesti!

No, je li taj utjecaj ogranicen samo na stanice? Postalo je evidentno da zvuk utjece na sve oko nas. To je ono što je Masaru Emoto, japanski znanstvenik, dokazao u svojim eksperimentima na vodi. On je utvrdio da je elektromagnetno polje molekula vode pod jakim utjecajem zvuka, te da postoje odredjeni tonovi koji utjecu na te molekule formirajuci pravilnije oblike istih. Ako se prisjetimo da je ljudsko tijelo 70% voda, onda zvuk koji covjek sluša utjece na ispravnost molekula vode u tjelesnim stanicama, a nacin na koji ove molekule vibriraju, prema tome, djeluje na njegovo lijecenje11. Razliciti znanstvenici potvrdjuju da ljudski glas može izlijeciti mnoge bolesti, ukljucujuci i rak12. Saund-terapeuti13 su, takodjer, saglasni da postoje odredjeni zvukovi koji su efektivniji i pokazuju iscjeliteljsku moc posebno pri poboljšanju ucinkovitosti imunološkog sistema.

U nastavku teksta pročitajte Kako Kur’an liječi?

Izvor

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: