Tko je S.N. Lazarev?

Je li Lazarev liječnik, šaman, bienergetičar… On sam o sebi jednostavno kaže: »Bit ću sretan ako čovjek pročitavši neku moju knjigu shvati koliko je iskrivljena predodžba o svijetu i što treba promijeniti u životu kako ga ne bismo opteretili novim problemima.« na portalu je mnogo njegovih filmova, a ovdje pročitajte gdje, što i kako radi.

 U posljednje vrijeme mnogi se čitatelji kod nas raspituju o S. N. Lazarevu, a nedostatak informacija o tom ruskom piscu još više pobuđuje njihov interes. Biografija Lazareva može se samo  naslutiti u njegovim knjigama gdje često spominje da je kao dijete osjećao kako ima izvanosjetilne sposobnosti. Također, vjerovao je kako su njegovi preci bili izloženi magijskom djelovanju koje se prenosilo kroz generacije.

To ga je ponukalo da počne proučavati razne oblike duhovnosti, narodne magije i slavenskog misticizma kako bi otkrio zbog čega neke obitelji napreduju, dok neke druge uvijek nose teret nesreća i bolesti te na kraju jednostavno izumru. Nije prihvatio teoriju da se prokletstvo i druge negativnosti  prenose nasljeđem, s generacije na generaciju, već je istraživao mogućnost štetnih i loših utjecaja preko čovjekovog energetskog polja (aure).

Nesreća i bolest

Ispitivanje utjecaja i djelovanje bioenergije u Moskovskim bolnicama, pomoglo je Lazarevu da osmisli teoriju koju je nazvao »Informacijskom strukturom u čovjekovom energetskom polju«. To je njegova analiza «programa» pomoću kojeg se prenose loše informacije među ljudima, a one nakon određenog vremena mogu izazvati nesreću ili bolest.

Shvativši kako djeluje ovakav program prenošenja loših informacija, Lazarev je pronašao način da prepozna negativan  utjecaj prije nego on počne djelovati u nečijem životu! Nakon toga nastavio je iscjeljivati, ali najvažnije je što je mnogima pomogao prije nego što su kod njih negativne informacije izazvale bolest. Promatrajući energetsko polje pacijenata, on dobiva informacije o njihovom zdravlju, ali i o njihovom karakteru te zbivanjima u prošlim i budućim životima.

Nakon dugotrajnog istraživanja i iscjeljivanja mnogih pacijenata, Lazarev je zaključio da karmičke strukture čovjekovog energetskog polja uvjetuju zdravlje, karakater, ali i pravac kojim će krenuti cjelokupni životni tijek nekog čovjeka – njegova sudbina!

Karmička dijagnostika

Lazarev objašnjava da je karmička dijagnostika postupak istraživanja zemaljskih djela kojim je moguće zaokružiti karmu neke osobe oslobođenjem duše i tijela. Karma je ukupnost naših djela, a ona određuje našu sudbinu prema zakonu akcije i rakcije. Taj zakon objašnjava da svako djelovanje izaziva protudjelovanje.

Karma današnjeg čovječanstva je toliko zagađena da ju je teže zaokružiti nego li je to bilo ranije. Čovjek može zaustaviti ili promijeniti svoju karmu pravilnom prehranom i ponašanjem. To je prvo što je nužno učiniti, jer se zlo s kojim se svakodnevno susrećemo nalazi u nama samima. Naša cjelokupna sadašnjost uvjetovana je kvalitetom naših postupaka u prošlosti.

Prihvatiti ovakvo učenje o karmi u teoretskom smislu nije isto što i primijeniti ova načela u radu s ljudima. Mnogi su se pacijenti vraćali Lazarevu nakon uspješnog iscjeljivanja  sličnih problema. Ubrzo je shvatio o čemu se radi: pacijent bi dobio pomoć, zatim bi otišao kući i ne bi napravio ništa da promijeni svoj karakter i postane duhovniji.

Pacijenta je dakle trebalo uvjeriti u nužnost temeljitih promjena, pa je Lazarev s njima razgovarao o načinu života i objašnjavao im informacije koje je dobivao iz njihovog energetskog polja. Tako je jačao njihovu otpornost na bolesti i pomogao im da žive kvalitetan i produktivan život. Svoje je iskustvo u radu s pacijentima zapisivao, a potom objavio u nekoliko knjiga koje se sve imale isti naslov «Dijagnostika karme».

Pozitivno mišljenje

U tim knjigama Lazarev objašnjava kako treba živjeti želimo li biti u skladu sa sobom i Univerzumom. Budući da naš um može svojom energijom utjecati na ljude i zbivanja u našim životima, potrebno je stvoriti naviku ispravnog mišljenja. To znači da moramo biti svjesni da naše negativne misli mogu nanijeti ogromnu štetu nama samima, ali i članovima naše obitelji, pa i drugim ljudima.

Upravo razlika između pozitivnog i negativnog pogleda na život može biti odlučujuća kad je u pitanju čovjekovo zdravlje. Lazarev tvrdi da sve naše misli i stremljenja moraju biti usmjereni na ljubav prema Bogu, a ne na sebične želje poput bogatstva, moći i društvenog utjecaja. Ako to ne prihvatimo, naša energetska struktura postaje deformirana i samo je pitanje vremena kad ćemo osjetiti posljedice.

Budući da su naše duše došle od Boga i da će mu se na kraju vratiti, bitno je da u svom svakodnevnom životu budemo okrenuti višim vrijednostima i nastojimo živjeti moralno i ispravno. Ako smo u tome ustrajni čak i u situacijama kad je sudbina protiv nas, znači da smo duhovno sazreli.

Obiteljsko prokletstvo

Lazarev vjeruje kako naši postupci određuju i budućnost naših potomaka. Iako će nekima tvrdnje o »obiteljskom prokletstvu« zvučati pretjerano, drugi će se baš u njima prepoznati! No Lazarev je možda u pravu, budući da i psihologija danas sve češče prihvaća činjenice o postojanju tako zvanih »obiteljskih matrica«.

Središnje mjesto u njegovim radovima zauzimaju molitva i oprost. Da bismo mogli živjeti zdravo i produktivno moramo iz sebe izbaciti nagomilanu mržnju i zamjerke prema onima koji su nas povrijedili u prošlosti. A slično je učinio i Lazarev koji u svojom novijim knjigama bez srama piše o svojim greškama u prošlosti.

Iako tvrdi da živimo u vremenima kad je duhovni preporod preduvjet za opstanak čovječanstva, Lazarev se izričito protivi nestručnosti i profiterstvu u modernom pokretu «new age». Smetaju ga lažni učitelji koji za velik novac prodaju »vikend inicijacije« jer smatra da duhovnost koja nije usvojena na ispravan način može čovjeku donijeti više štete nego koristi.
Bez obzira da li se s njim slažemo ili ne, Lazarev je danas jedan od najpopularnijih duhovnih iscjelitelja i teoretičara, koji na moderan način nastavlja tradiciju ruskog šamanizma i misticizma. Sustav čitanja informacija ljudskog biopolja koji je razvio, doista je revolucionaran. Sadržaj svojega rada on je ukratko iskazao ovom rečenicom: »Istraživanja koja provodim su prije svega usmjerena na razumijevanje toga što je čovjek, što je svijest, što je podsvijest i što je Svemir.«