Tečaj sreće: Gdje se krije radost veze i kako je održavati Reviewed by admin on . . Gdje se krije radost veze i kako je održavati otkriva tvorac slavnog "Tečaja sreće" - dr. Robert Holden "Radost veze je u dubinskom prihvaćanju, u bezuvjetnoj . Gdje se krije radost veze i kako je održavati otkriva tvorac slavnog "Tečaja sreće" - dr. Robert Holden "Radost veze je u dubinskom prihvaćanju, u bezuvjetnoj Rating: 0

Tečaj sreće: Gdje se krije radost veze i kako je održavati

zima.

Gdje se krije radost veze i kako je održavati otkriva tvorac slavnog “Tečaja sreće” – dr. Robert Holden

“Radost veze je u dubinskom prihvaćanju, u bezuvjetnoj ljubavi, podršci. Partnera uvijek treba vidjeti i doživljavati onakvog kakav jest. Radost je u zahvalnosti, povjerenju, u tome da se zaista možete osloniti jedno na drugo. Nije bitno kako je tekla vaša priča, sreća je u ljubavi prema istini u ljudima.”

Ovo je jedan od ključnih navoda psihologa dr. Roberta Holdena iz knjige Sposobnost za ljubav koju mnogi nazivaju i meditacijom o ljubavi. Osim u poznatim TV-emisijama Oprah i Dobro jutro, Ameriko, dr. Holden se zahvaljujući svom inovativnom radu pojavio i u dva velika dokumentarca televizije BBC, prikazana u čak 16 zemalja.

Kako Robert kaže: „Sreća ne košta ništa i ne postavlja nikakve uvjete”.

“Ljubav je glavni posao u našem životu. Kad otpustite blokade koje vas sprečavaju da volite, procvjetat će i svi vaši drugi odnosi, posao i čitav život.”

Pet ključnih principa programa dr. Holdena:

1. Nije vam sudbina samo da nađete ljubav, nego i da vi postane osoba koja voli najviše što može.

2. Ključ ljubavi prema drugima je ljubav prema sebi.

3. Kada pomislite da u vašoj vezi nešto nedostaje, najvjerojatnije ste to upravo vi.

4. Oprost vam pomaže da shvatite da nije ljubav ono što vas je nekada povrijedilo. Bol nanosi samo loša percepcija ljubavi.

5. Budite čista ljubav, to će vam dati najveću moć u svakoj situaciji.

-Milica Gudžulić

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: