Svako novo sada… Reviewed by admin on . . > Često smo jednom nogom u prošlosti, a drugom pravimo iskorak ka budućnosti. Sadašnjost ostaje u međuprostoru i ni ne obratimo pažnju da je upravo taj prosto . > Često smo jednom nogom u prošlosti, a drugom pravimo iskorak ka budućnosti. Sadašnjost ostaje u međuprostoru i ni ne obratimo pažnju da je upravo taj prosto Rating: 0

Svako novo sada…

Sadašnjost-.
>

Često smo jednom nogom u prošlosti, a drugom pravimo iskorak ka budućnosti. Sadašnjost ostaje u međuprostoru i ni ne obratimo pažnju da je upravo taj prostor jedino što imamo.

Nije problem vratiti se u prošlost i čuti ljude koji su obilježili dio našeg života. Ali je problem ako se emocija poigra s nama i povede nas putem očekivanja da će sve biti kao nekada. Često se dogodi da vraćanje u prošlost bude nova dimenzija, novi ljudi, ni nalik onome čemu se rado u mislima vraćamo. Mijenjamo se, samo svoje promjene ne primjetimo, pa smo se skloni razočarati kada shvatimo da je divno prošlo vrijeme, nemoguće oživjeti. Iznegiramo ljepotu prošlih događaja, sadašnjost ne primjetimo i nevoljno krenemo u budućnost. Odživljeno zadržite u lijepoj uspomeni i prihvatite da je, koliko god lijepo bilo, vrijeme za nove, drugačije dane i ljude.

Uživajte i živite sadašnje trenutke, jer možda upravo oni pišu nova sjećanja koja će ostati u prošlosti. Ne žurite i ne vraćajte se, jednostavno koračajte i radujte se. Svako novo sada je stranica prošlosti i stranica budućnosti, a sadašnjost iz međuprostora preselite u svaki treptaj i udah i radujte se neponovljivoj čaroliji vremena.

 

-Senka Stojanov

Leave a Comment

%d bloggers like this: