Sal Rachele: Važna poruka svim iscjeliteljima

Ako ste iscjelitelj ( healer ili helper), neki od vaših klijenata i pacijenata će imati velike koristi od vašeg rada, a drugi neće. Odrecite se koristi koju biste mogli imati kao rezultat svoje usluge. Samo činite najbolje, molite i budite suosećajni. Ako dobijete poruku od vašeg unutarnjeg vodstva da kod klijenta primijenite neku posebnu iscjeliteljsku tehniku, to je dobro. U suprotnom, jednostavno budite prisutni. U terapiji sposobnost da budemo prisutni i stvarno slušamo drugo ljudsko biće predstavlja oko 90% postupka. Tehnika je samo oko 10%. Terapeut bi se trebalo koncentrirati da bude u potpunosti prisutan i da pažljivo sluša. Nešto drugo, mnogo veće, će djelovati kroz vas u tom trenutku.
 .
Oslobodite se ideje „Ja sam terapeut – ti si klijent. Ja imam rješenje za tebe, ja ću ti pomoći“ To vas stavlja u neravnopravnu poziciju s čovekom prekoputa vas i sprečava da istinski dobijete informaciju iz njegovog polja. Onaj tko je sposoban zaboraviti teoriju, mnogo je bolji od onoga koji studira s fanatizmom ali je odvojen od svoje ljudske strane. Dijeljenje savjeta napamet može povrijediti dušu koja je prekoputa vas.
Nećete uvijek znati kako je vaša prisutnost utjecala na one ljude koji su došli tražiti pomoć. Ponekad će to biti očigledno, ali ljudi su prilično skloženi. Možda ste baš Vi prava osoba da pomognete duši u tranziciji iz ovog života.
.
Tijekom svog boravka na Zemlji, Isus nije svakome tko mu je prišao pružio čudesno izliječenje. Vrlo malo duša je zapravo bilo trenutačno iscijeljeno. Oni koji su brzo iscijeljeni su bili spremni za takvo iskustvo. Njihove duše su već prošle mnoge lekcije prijeko potrebne da bi se pokrenuli iz stanja bolesti u stanje zdravlja. Isus je jednostavno bio katalizator za dovršetak tog procesa.
.
Zamolite svoju Božansku Prisutnost da vam pošalje onoliko klijenata, pacijenata koliko možete optimalno tretirati. Primanje nagrade za vaš rad je drugorazredno, ali ipak važno pitanje. Dok obavljate iscjeliteljski rad, bit će vam dano. Jednostavno budite otvoreni, pobrinite se o vlastitim fizičkim, emotivnim i mentalnim potrebama i uz suosećanje dajte kad god se pojavi potreba. Odvojite vrijeme za sebe. Vjerujte da ste sastavni dio ovog dobronamjernog Svemira i da sudjelujete u uzdizanju.
S druge strane, ako vas vaše unutarnje vodstvo upućuje da razvijate poslovni ili marketinški plan da biste druge obavijestili o svojim uslugama, onda to učinite s dobrom voljom i bez ocjenjivanja. Nema ničeg lošeg u tome da „pušete u rog“ sve dok je glavna svrha vašeg posla služenje drugima.
.
U sljedećim godinama će holističko iscjeljivanje biti sve šire prihvaćeno kao odgovor na mnoge zdravstvene probleme današnjice. Sve više liječnika već se okreće ka tome i pored striktno alpoatske medicine prihvaćaju i druge načine tretiranja pacijenata.
Možda ćete biti dio skupine duša koje djeluju kao da su manje osjetljive na sve oko sebe. Možda ćete na taj način inspirirati druge da se i oni nauče nositi s naraslim problemima. Na taj način potičete nove duše da se okrenu prema svjetlu.
.
-Sal Rachele: odlomci iz knjige Buđenje Planete Zemlje 2012-2030
.
.