PROMIJENIT ĆE VAM ŽIVOT IZ KORIJENA: Saznajte 8 najvažnijih zakona karme Reviewed by admin on . . Što je karma? Riječ karma je sanskritskog porijekla i označava akciju. Ona je ekvivalent Newtnovom zakonu koji kaže “svaka akcija mora imati reakciju”. Kada m . Što je karma? Riječ karma je sanskritskog porijekla i označava akciju. Ona je ekvivalent Newtnovom zakonu koji kaže “svaka akcija mora imati reakciju”. Kada m Rating: 0

PROMIJENIT ĆE VAM ŽIVOT IZ KORIJENA: Saznajte 8 najvažnijih zakona karme

karma.

Što je karma? Riječ karma je sanskritskog porijekla i označava akciju. Ona je ekvivalent Newtnovom zakonu koji kaže “svaka akcija mora imati reakciju”. Kada mislimo, govorimo ili radimo, mi iniciramo silu koja će imati odgovarajuću reakciju. Ova povratna sila može biti modificirana, promijenjena ili spriječena, ali većina ljudi nije u stanju da je neutralizira. Taj zakon uzroka i posljedice nije neko kažnjavanje, već postoji zbog učenja i razvoja. Osoba ne može pobjeći posljedicama svojih djela, ali će im podleći tek kada uvjeti za njegovu patnju potpuno sazriju. Ignoriranje ovog zakona ne donosi nikakvu korist. Da biste se prestali plašiti i da biste počeli razumijevati svijet karme i reinkarnacije, potrebno je da poznajete i određena karmička pravila.

ZAKON ODGOVORNOSTI –  Kada god se pojavi nešto loše u mom životu, tada postoji nešto loše u meni samom. Mi smo odraz onoga što je oko nas, i ono što je oko nas odraz je nas samih. To je univerzalna istina. Moramo postati odgovorni za svoj život.

ZAKON POVEZANOSTI –  Čak i kada nam se čini da je ono što radimo bezvrijedno, veoma je važno da to učinimo kako treba jer je sve u Univerzumu povezano. Svaki korak vodi ka narednom. Mora se prvo započeti s nečim da bi se na kraju učinila cijela stvar. I prvi i posljednji korak imaju istu važnost, jer su oba potrebna da bi se zadatak obavio. Prošlost – sadašnjost – budućnost, sve je povezano.

ZAKON FOKUSA –   Ne možete razmišljati o dvije stvari istovremeno. Kada je naš fokus na duhovnim vrijednostima, onda nećemo imati niže porive, poput pohlepe ili bijesa.

ZAKON DAVANJA I GOSTOPRIMSTVA –  Ako vjerujete da je nešto istina, onda ćete povremeno u životu biti pozvani da demonstrirate tu određenu istinu. U tim trenucima ono što smatramo da smo naučili, pokazujemo u praksi.

ZAKON SADA I OVDJE –   Ukoliko previše gledamo u prošlost, propuštamo da budemo sada i ovde. Stare misli, stari šabloni ponašanja, stari snovi… Sprečavaju nas da imamo nove.

ZAKON PROMJENE –  Povijest se ponavlja sve dok ne naučimo lekcije koje su nam potrebne da bismo promijenili svoj put.

ZAKON STRPLJENJA I NAGRADE –   Svaka nagrada zahtijeva početni trud. Nagrade koje imaju trajno djelovanje zahtijevaju strpljenje i stalni trud. Prava radost nastaje kada radimo ono što trebamo raditi, i puštamo da nagrada sama dođe u svoje vrijeme.

ZAKON ZNAČAJA I INSPIRACIJE –   Uvijek vam se uzvraća ono što ste unijeli u nešto. Prava vrijednost nečega je direktan rezultat energije i namjere koji su uloženi u to. Svaki osobni doprinos je istovremeno i doprinos Cjelini. Djela kojima nedostaje svjetlosti nemaju utjecaj na Cjelinu. Djela koja u sebi sadrže ljubav, unose život i inspiriraju Cjelinu.

Leave a Comment

%d bloggers like this: