Poznati glumac savjetuje kako se nositi s depresijom: Tajna je u mentalnom kišobranu Reviewed by admin on . . Stephen Fry, izuzetno talentiran glumac i pisac, zna iz prve ruke što je to depresija. Od svoje obožavateljice, koja je u osjetljivim, tinejdžerskim godinama, . Stephen Fry, izuzetno talentiran glumac i pisac, zna iz prve ruke što je to depresija. Od svoje obožavateljice, koja je u osjetljivim, tinejdžerskim godinama, Rating: 0

Poznati glumac savjetuje kako se nositi s depresijom: Tajna je u mentalnom kišobranu

depresija.

Stephen Fry, izuzetno talentiran glumac i pisac, zna iz prve ruke što je to depresija. Od svoje obožavateljice, koja je u osjetljivim, tinejdžerskim godinama, dobio je pismo u kojem ga ona pita kako je prebrodio svoje probleme i pronašao mir u svojoj duši.

 Stephen je na pismo odgovorio i poručio djevojci da pronađe svoje unutarnje svjetlo u periodu kada joj se čini da tami nema kraja.

Draga Christal,

oao mi je što si u lošem periodu života. Sam Bog zna da sve izgleda jako teško kada ti se čini da ništa u životu ne ide i da ti ništa ne uspijeva. Nisam siguran da imam neki konkretan savjet koji bi ti pomogao.

Iako to čine iz najbolje namjere, često nas može nervirati kada nas ljudi podsjećaju koliko nas vole u trenucima kada mi sebe baš i ne volimo.

Otkrio sam da na neki način pomaže o raspoloženju i osjećajima razmišljati kao o vremenu.

Evo nekoliko očiglednih stvari o vremenu:

  • stvarno je
  • ne možeš ga promijeniti samo zato što želiš
  • ako je mračno i kišovito, onda je stvarno mračno i kišovito i ne možeš na to utjecati
  • može biti mračno i kišovito i dva tjedna za redom

ALI:

  • jednog dana će opet biti sunčano
  • kada sunce izlazi nije pod našom kontrolom, ali će sigurno izaći
  • jednog dana.

Mislim da je isto tako i s raspoloženjem. Pogrešan je pristup vjerovati da je to iluzija. Sve je to stvarnost. Depresija, tjeskoba, ravnodušnost – oni su stvarni kao i vrijeme – I ISTO TAKO NISU POD NAŠOM KONTROLOM. Nismo krivi za to.

ALI:

Proći će: stvarno hoće.

Isto kao što se moramo pomiriti s vremenom, tako se moramo pomiriti i s činjenicom kako se nekad osjećamo. “Danas je užasan dan,” to je savršeno realističan pristup. Sve se svodi na to da treba pronaći svoj mentalni kišobran. ’’Hej-ho, vani pada kiša: nisam ja za to kriva i ništa tu ne mogu promijeniti, mogu samo čekati da prođe. Sutra bi moglo biti sunčano i ako bude, to ću u potpunosti iskoristiti.’’

Ne znam je li ti ovo koristilo. Samo sam htio da ti pošaljem par redova i da ti poželim uspjeh u potrazi za srećom i smislom u životu.

Sve najbolje,

Stephen Fry

family.rsLeave a Comment

%d bloggers like this: