Napravite fantastično, prirodno, tekuće sredstvo za pranje rublja! Reviewed by admin on . Radi se o tekućem sredstvu za pranje za čiju pripremu ćete potrošiti 10 minuta i otprilike 0,70€ po litri. Dobro pere, lijepo miriše, rublje je mekano, nije pot Radi se o tekućem sredstvu za pranje za čiju pripremu ćete potrošiti 10 minuta i otprilike 0,70€ po litri. Dobro pere, lijepo miriše, rublje je mekano, nije pot Rating: 0

Napravite fantastično, prirodno, tekuće sredstvo za pranje rublja!

prenje-robe-prirodno-jeftino-detergent

Radi se o tekućem sredstvu za pranje za čiju pripremu ćete potrošiti 10 minuta i otprilike 0,70€ po litri. Dobro pere, lijepo miriše, rublje je mekano, nije potrebno posebno ispiranje, ne svrbi nas više koža, gotovo ništa ne zagađujemo, brzo je i jeftino.

Potrebno vam je:

  • 1 kom Marseillskog sapuna (ima ga u DM-u), ili drugi prirodni biljni sapun – sitno naribati,
  • 3 litre tople destilirane vode – u nju se polako umiješa naribani sapun.

Kada se otopi, doda se:

  • 4 velike žlice sode bikarbone – promiješati da se rastopi

Zatim još toplo preliti u plastičnu posudu u kojoj ima dosta mjesta za komodno mješanje (iz nama nepoznatog razloga u staklenoj ili nekoj drugoj posudi sredstvo se stvrdne kao kamen!) – posuda se stavi na hladno i povremeno promiješa da se previše ne stvrdne. Kada se ohladi doda se:

  • 20-30 kapi eteričnog ulja (mirisa prema želji) – i to je sve!

Rublje se odlično pere, a ako želite da bude mekše možete dodati koju žlicu octa (sirćeta) – no ono vjerojatno umanjuje djelovanje sapuna i sode bikarbone jer su oni alkalni – pa je možda bolje staviti u vodu za ispiranje.

Miriše kao što je nekada mirisalo, čuvate prirodu i još uštedite!

Izvor: internet

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: