KAKO STVARAMO STVARNOST: Beskonačna moć iza ideje Reviewed by admin on . . > Vaš um je nevjerojatno moćan alat. U vašem mozgu su neuroni, oni u kojima se nalaze sve mogućnosti – sve što jest, što je bilo ili što će ikada biti. To je . > Vaš um je nevjerojatno moćan alat. U vašem mozgu su neuroni, oni u kojima se nalaze sve mogućnosti – sve što jest, što je bilo ili što će ikada biti. To je Rating: 0

KAKO STVARAMO STVARNOST: Beskonačna moć iza ideje

manif.
>

Vaš um je nevjerojatno moćan alat. U vašem mozgu su neuroni, oni u kojima se nalaze sve mogućnosti – sve što jest, što je bilo ili što će ikada biti. To je zato što je vaš um poput beskrajnog područja najbogatije zemlje, koja se prostire u svim pravcima toliko daleko koliko oči mogu da vide, a ideje su sjeme koje kreiraju našu unutarnju realnost koja se zauzvrat manifestira u ono što doživljavamo kao eksterni sviet oko nas.

Dokaz za to leži u činjenici da sve u našoj civilizaciji je nekada bila samo ideja u nečijem umu. Stvaranje jezika, konstrukcija kuća, pronalazak kompjutera, sve su to u jednom trenutku bili električni impulsi u nečijem umu – iskonske misli koje su čekale da se iskristaliziraju u formi postojanja.

Bez obzira znate li to ili ne, svaka misao koju imate ima veliki utjecaj ne samo na vas, već na svakoga oko vas i na kraju, na cjelokupnu ljudsku svijest.

To je priroda moći.

Misli koje izaberemo da im se prepustimo, reakcija na promjenu, kao i oblikovanje univerzuma, zbog toga što je to beskrajni proces evolucije koji se sam manifestira, ironično, jedina stvar koja je konstantna je sama promjena.

Patnja je rezultat osjećaja nemoći. Drugačije rečeno, mi patimo, jer nismo potpuno svjesni što se događa u našim umovima i srcima. Osjećamo se kao lišće, besciljno i nasumično letimo hirovima vjetra. Zatvaramo sebe u kavez mentalitetom žrtve, optužujući okolnosti i ljude oko nas, radije nego da prihvatimo odgovornost za našu situaciju.

Razmišljajući o ovim stvarima vi poričete izvor vaše patnje i samim tim gurate problem sve dublje, gdje će se raditi isto što i sve ideje/sjeme rade – da rastu i razvijaju se. Sažaljevate sebe, smatrate da je depresija nešto što vas je jednostavno zadesilo i što je potpuno izvan vaše kontrole. Osjećate se bespomoćno.

Prihvatite sve što se događa u vašem životu, kao da ste vi to izabrali. Kada se to dogodi, vaš prezir prema sebi, drugima i mentalitet žrtve počinje se mijenjati u priču o razvoju i osobnom napretku. Depresija više nije problem, već znak da se počnete promatrati iznutra i tražiti izliječenje.

Ako možete sami sebe da razbolite, možete sami sebe i da izliječite. Ako se osjećate ponekad tužno, znajte dvije stvari: sve što dolazi tako i prolazi, kao i da sve dolazi s nekim razlogom.

Prihvaćanje ovog otvorenog stava dat će vam ogromnu dubinu i dozvoliti da pomognete drugima koji se muče u svom životu.

Na kraju, ideja o sebi kao bespomoćnom biću je samo ideja koju imate o sebi.

Kao što je Bill Hicks jednom rekao: “Život je samo san, a mi maštamo o sebi.”

Izvor: thespiritscience.net /forensicsoul.com

forensicsoul.com

Leave a Comment

%d bloggers like this: