Kako postati i ostati zdrav? Reviewed by admin on . . Imate i česte strahove? Vučete li određene fobije još iz djetinjstva? Jeste li pod svakodnevnim stresom na poslu, u kući? Osjećate li se umorno, bezvoljno, mi . Imate i česte strahove? Vučete li određene fobije još iz djetinjstva? Jeste li pod svakodnevnim stresom na poslu, u kući? Osjećate li se umorno, bezvoljno, mi Rating: 0

Kako postati i ostati zdrav?

eft.

Imate i česte strahove? Vučete li određene fobije još iz djetinjstva? Jeste li pod svakodnevnim stresom na poslu, u kući? Osjećate li se umorno, bezvoljno, mizerno i bezvrijedno? Mislite li da niste dovoljno vrijedni i sposobni za velike uspjehe? Zamislite na trenutak iscjeljujuću tehniku koja je u kratkom roku postala izuzetno cijenjena među tisućama konvencionalnih i alternativnih terapeuta u mnogim zemljama svijeta.

Zamislite da ona ne traži nikakvu opremu, kirurške zahvate ili korištenje lijekova. I što je najbolje, da je primjenljiva u svim područjima života.
Teško je i povjerovati da tako nešto postoji, međutim, postoji, i zove se Tehnika Emocionalne Slobode (EFT – Emotional Freedom Technique).

Zanimljivo je što je sve naš organizam u stanju da nakupi i zbog toga često postaje i samodestruktivan. Postojeća rješenja se uglavnom svode na uklanjanje simptoma bez korjenitih promjena na uzročnom nivou. Ukoliko je fizički (zdravstveni) poremećaj uzrokovan na emotivnom ili mentalnim nivou, problem će se vraćati ponovo dokle god se ne riješi na uzročnom nivou. Jako veliki postotak poremećaja ima porijeklo od emotivnog i mentalnog (osobnog sistema vjerovanja) nivoa. Međutim, eliminianjem samog korijena problema, mi ponovo oživljavamo naš organizam, i pripremamo ga na nove životne izazove.

Također, svi mi posjedujemo neuporedivo veće potencijale u odnosu na ono što postižemo u bilo kojem području života. Naša dostignuća su ekvivalentna našim potencijalima umanjenim za postojeće blokade ka ostvarenju potencijala. Mnogo češće je uzrok našeg neuspjeha u blokadi neke vrste, nego u nedostatku znanja. EFT je jednostavna tehnika s fascinantnim rezultatima. Tehnika na efikasan i cjelovit način rješava probleme na nivou njihovog nastanka, bilo da su u pitanju emocije, stres, samosabotaža, zdravlje, posao, sport, međuljudski odnosi, roditeljstvo, osobni razvoj, postizanje unutarnjeg mira… EFT je poput prelijepog klavira, a od muzičara, u ovom slučaju vas, ovisi kakvu ćete muziku napraviti.

Djeluje šašavo, ali funkcionira!

Tehnika Emocionalne Slobode – EFT, bazirana je na klasičnim principima akupunkture i moderne Einsteinove teorije. Sastoji se od jednostavne procedure tapkanja akupunkturnih točaka bez nelagodnosti akupunkturnih igala. Kod pravilne primjene tehnike dolazi do brzog podešavanja energetskih meridijana dok smo pažljivo mentalno podešeni na ono što je u osnovi problema. Na ovaj način je uspostavljena važna veza između uma i tijela. Mnogi je zovu i emotivna akupresura ili psihološka akupresura, a pripada novom području koje se zove Energetska Psihologija.

Jasmina Kovačev, internacionalni EFT ekspert i coach za vrhunska dostignuća, pionir kvalitetne edukacije EFT samopomoći i profesionalne primjene kod nas, terapeut s preko 25 modaliteta u svojoj kolekciji “alata”, vizionar i uspješna poduzetnica,  kao i jedini certificirani trener u regiji, integrirala je sva svoja dosadašnja znanja i iskustva u kreiranje serije seminara. Oni uključuju visokokvalitetne EFT treninge poput ovog, kao i komplementarne seminare vezane za ključna životna životna, a sve u cilju da pomognu vama da ostvarite što više cjelovitosti u tim područjima života. Seminari su bazirani na dostignućima energetske psihologije i EFT-ja, i mogu vam pomoći da u korijenu eliminirate svoje strahove, fobije, stres, uznemirenost, brigu, ovisnost, kao i da veliku većinu zdravstvenih problema učinite podnošljivijim, tako da se ne osjećate umornim, mizernim i bezvrijednim, i da se ponovo radujete svakom novom danu.

Tehnika Emocionalne Slobode – nivo jedan, (dvodnevni trening)

Osnove samopomoći u savladavanju neželjenih emocija, straha, stresa, fizičkog bola. Ugrađivanje pozitivnih emocija i postizanje unutarnjeg mira. U okviru ovog treninga naučit ćete i sistematski pristup za “čišćenje” svoje prošlosti i postizanje osobnog mira.

Za termine ovog seminara, te ostalih nivoa i edukacija, pogledajte:

Edukacije Jasmine Kovačev

Prijavite se još danas i krenite putem napretka, ili ako ste već na tom putu, ubrzajte svoje kretanje ka željenom cilju. Napravite prvi korak ka bržem osobnom razvoju, boljem zdravlju, uspjehu i unutarnjem miru.

 

Izvor

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: