Jasmina Kovačev: EFT tehnika Reviewed by admin on . . U novom intervjuu koji vam donosimo, naša sugovornica je Jasmina Kovačev, energetski psiholog i višestruki praktičar, koja na naše prostore već devet godina d . U novom intervjuu koji vam donosimo, naša sugovornica je Jasmina Kovačev, energetski psiholog i višestruki praktičar, koja na naše prostore već devet godina d Rating: 0

Jasmina Kovačev: EFT tehnika

jasmina kovačev.

U novom intervjuu koji vam donosimo, naša sugovornica je Jasmina Kovačev, energetski psiholog i višestruki praktičar, koja na naše prostore već devet godina donosi napredna znanja iz svijeta, a izvan zemlje živi više od 20 godina.
Jedini je certificiran Master trener EFT-a (Tehnike Emocionalne Slobode) ispred svjetske profesionalne organizacije i Master trener META-Zdravlja na našim prostorima.  Više o njenom radu možete pogledati na stranici www.TehnikaEmocionalneSlobode.com, a možete je kontaktirati i putem maila jasminakovacev@gmail.com.

Kako definirate Tehniku Emocionalne Slobode?
-Tehnika emocionalne slobode je vodeća tehnika u domenu jednog novog područja koje se zove energetska psihologija. Kombinira stare i nove principe odnosno koristimo akumpukturne točke dok smo emotivno povezani s aspektom onoga što nam kreira problem. U cijelom tom procesu, točke za tapkanje su neophodan dio procesa ali nisu ono što je suština procesa. Suština je pronaći odakle dolazi korijen određenog problema. To je razlika po kojoj je rad na emocijama ili uvjerenjiima različit od drugih pristupa, jer se balansiranje postiže na mnogo dubljem nivou našeg bića odnosno balansira se na dubokom emocionalno – energetskom novou tako da promjene nisu samo kognitivne nego su suštinske. U našem radu prostupa se tako da se potpuno sigurno rješavaju emocionalno – energetski poremećaji.

Koji je spektar problema koji se mogu rešiti ovom tehnikom?
-Tehnike emocionalne slobode namijenjene su prvenstveno za rješavanje emocionalnih problema za koje nije bilo drugih načina za rješavanje odnosno postojeći načini su bili veoma spori i nisu bili dovoljno efikasni. Dakle, ovom tehnikom se širok spektar emocionalnih problema brzo i lako rješava. Vremenom se primjetilo da kako se uklanjaju određene emocije, tako počinju nestajati određena bolna stanja, jer su veoma često u osnovi različitih bolova zapravo potisnute emocije. Također, došlo se do zaključka da ljudi koji rade na sebi postaju sve zdraviji i imaju sposobnost samoiscjeljenja. Ne kažemo da tehnika liječi, ali kada čovjek pronađe svoj unutarnji mir i njegovo zdravlje postaje sve bolje.

Radite s ljudima oboljelima od karcinoma, koliko vam EFT tehnika pomaže?
– Za mene je ova tehnika od velikog značaja, a kako sam i master META-Zdravlja moj princio rada se sastoji u tome da prepoznam koji tipovi emocionalnih doživljaja su u osnovi različitih zdravstvenih stanja i tako mogu doprinjeti ciljanom rješavanju određenih emocija i emocionalnih doživljaja koji su osnovi zdravstvenih problema. Tehnika pomaže i ljudima kojima imaju zdravstvene tegobe, a u krajnjem slučaju može pomoći u tome kako se osjećaju zbog toga što imaju zdravstveni problem. Na radionicama koje su namijenjene oboljelima od karcinoma mnoge emocije koje budu isprocesirane doprinose samo-iscjeljenju.

U kojim područjima života je tehnika najdjelotvorinija?
-Tehnika se može koristiti u svim područjima jer su emocije i uvjerenja dio apsolutno svakog segmenta života. EFT je vrlo primjenjiva za osobni razvoj, probleme u ljubavnim vezama, međuljudskim odnosima, poslu, osobnim dostignućima u svim područjima, bolnim stanjima.

Internet je prepun različitim snimcima tapkanja, koliko su ona djelotvorna?
-To površno shvaćanje tehnike ponekad daje rezultate i to samo govori u prilog koliko je ona djelotvrona. Međutim, ta tapkanja nisu suština i netko može odustati upravo zbog toga što površnim pristupom ne može riješiti problem.

Jasmina Kovačev će održati seminare EFT-ja i Meta-Zdravlja u Zagrebu i Beogradu u tijekom 4. i 5. mjeseca 2016.godine. Više o seminarma pročitajte OVDJE.

Izvor

Leave a Comment

%d bloggers like this: