Iskustvo života na sirovoj hrani

Iskustvo prenosimo u cijelosti:
“Sve je krenulo pre malo vise od 2 godine kada sam, sasvim slucajno, naisao na jedan clanak u ,,Politikinom zabavniku” gde Maja Volk pise o ishrani presnim namirnicama. Zadivljen njenim iskustvom i uveren da je ono sto sam procitao istina, bio sam ohrabren da odmah pocnem da se hranim na isti nacin. Medjutim, s obzirom da sam tada bio cetrnaestogodisnjak, nisam uspeo da predjem potpuno na takvu ishranu jer sam naisao na neodobravanje roditelja.

Ipak, uspeo sam da ih nagovorim da mi dopuste da uvedem 2 sirova obroka dnevno. Cak i tada, dok nisam izbacio zivotinjsku i industrijsku hranu iz svoje ishrane, osetio sam ogromno poboljsanje. Glava me vise ni jednom nije zabolela, a prethodno sam imao 3-4 puta nedeljno jake glavobolje usled upale sinusa, i lice je pocelo naglo da mi se cisti od mnogobrojnih bubuljica. Hraneci se na ovakav nacin nekoliko meseci moji roditelji su poceli da uvidjaju da je put kojim sam krenuo ispravan I dozvolili mi da predjem na 100% zivu hranu. Od tog dana moj ceo zivot se preokrenuo, krvna slika mi se ubrzo poboljsala(gvozdje, holesterol i trigliceridi kao i krvni pritisak su se vratili na normalu), moja koza se resila peruti i moj um je postao opusteniji i rasterecen negativnih misli. Nastavivsi da istrazujem, naisao sam i na nama dragu Sladjanu Velkov, saznavsi pritom i za gledanje u Sunce, dobrobiti bosonogog hodanja, istinu o vakcinama, hemijskim tragovima i istinu o svetu u kome zivimo.

U novembru ce biti 2 godine kako sam na potpunoj presnoj ishrani. To mi je, pored fizickog zdravlja, donelo mogucnost i da bolje i lakes ucim. Djak sam sa svim peticama, idem na takmicenja, a pritom vrlo malo ucim. Neumoran sam, setam po 10-15 km dnevno i idem 3-4 puta nedeljno na treninge u teretanu. Moram naglasiti da se dobro osecam i zahvaljujuci Suncu (na 23 minuta sam sungazing-a). Kako napredujem sa gledanjem u Sunce osecam se sve bolje, imam psihicki mir, radostan sam, pun ljubavi, a naravno to mi pomaze i u smanjivanju apetita.

Moj uobicajeni dan se sastoji od gledanja u Sunce(kad nema oblaka), dosta vremena u prirodi, dosta setnji i hodanja bosih nogu. Za dorucak obicno pijem zeleni kasasti sok u koji stavim uglavnom samoniklo bilje i nesto od voca. Rucak i vecera su salate od zelenisa i plodova povrca koje zacinim limunovim sokom i dodam malo maslinovog ulja,(nekada i ne pravim salatu vec samo grizem povrce). So ne koristim jer sam se odvikao od nje (cak mi je i neukusno jelo kada ga posolim). Oraha i semenki jedem oko 50g dnevno (nekad vise nekad manje, a nekada uopste i ne).
Od skoro sam poceo i malo vise da sirim ovakve zivotne navike oko sebe. Moja mama je pre izvesnog vremena uvela 2 sirova obroka dnevno, a baka 1. Takodje su i neki nasi prijatalji na ovome putu.

I na kraju mogu se samo zahvaliti Univerzumu sto je omogucio da svo ovo znanje dopre do mene preko divnih ljudi koji su uvek spremni da pomognu drugima. Sve najlepse svima koji ovo citaju, srdacan pozdrav

Borisav Matic