Feng Shui: Moj dom – moja duša Reviewed by admin on . . Kada niste sretni, vaša duša odlazi da nađe neki drugi dom…“ Sandra Drinčić Moja duša Čovjekovo prirodno stanje je radost. Kada smo istinski sretni, tada smo . Kada niste sretni, vaša duša odlazi da nađe neki drugi dom…“ Sandra Drinčić Moja duša Čovjekovo prirodno stanje je radost. Kada smo istinski sretni, tada smo Rating: 0

Feng Shui: Moj dom – moja duša

Moj-dom-moja-dusa.

Kada niste sretni, vaša duša odlazi da nađe neki drugi dom…“

Sandra Drinčić

Moja duša
Čovjekovo prirodno stanje je radost. Kada smo istinski sretni, tada smo u dodiru s našom dušom. Tada je mozemo osjetiti. Svakim našim udahom – dubina duše na neki način progovara. To je osjećaj kao da znate da imate jos jedan život unutar sebe. To je Vaša primarna točka sreće.

Moj dom kao sveto mjesto
Naši domovi trebaju biti naša sveta mjesta. Mjesto gdje naše duše trebaju uživati, odmarati se, te se i obnavljaju, gdje trebaju biti zadovoljne i sretne. Mislimo li o svojoj duši svakodnevno, ili samo onda kada nam je teško?

Bol i patnja, koje osjećamo posredstvom negativnih emocija ili negativnih iskustava, su samo sredstva koja nam govore kako ne treba živjeti. Kada naučimo razaznati šta nam se događa, tada možemo poduzeti neophodne promjene kako bismo se vratili u prirodno stanje i osjetili svakodnevnu radost i sreću.

Da bi duša bila zadovoljna, čovek treba živjeti:
* u domu ispunjenom dobrim vibracijama,
* u mirnom stanju uma i duha,
* da bude u ljubavi sa svim stvarima i ljudima oko sebe,
* da bude povezan s božanskom energijom.

Tek kada svi navedeni preduvjeti budu ispunjeni, duša može biti sretna.

KAKO POSTIĆI SVE GORE NAVEDENO?

1. Rad na energiji doma = dobre vibracije u domu
Svaki dom ima svoju energetsku vibraciju. Rad na energiji doma je obavezan kao i rad na sebi, svom tijelu, organizmu, zdravoj prehrani i mislima.

Sistemi energetskog rada na domu su:
* energetsko pročišćenje (kađenje, dimljenje, brisanje rastvorom biljaka i soli),
* blagoslov doma (upotreba tamjana i izgovorenih molitvi),
* promjena pozicija namještaja barem jednom godišnje,
* osvježenje zidova ulaznog hodnika ili dnevnog boravka novom bojom, svake druge godine,
* redovno osvježavanje prostora prskalicom s vodom u kojoj su se nalazile latice cvijeća.

2. Ući u neutralno stanje = miran um
U stanju neutralnog uma postize se unutarnji mir. Time ne dozvoljavate da loše stvari djeluju na Vas, a samim tim, ne širite negativnosti unutar prostora koji koristite. Tada je Vaša duša mirna.

Neutralno stanje se postiže vrstom aktivne meditacije „isključenja“ emocija. Dvije tehničke stavke su bitne: kada počnete slušati (čulno primate) negativnosti, tada Vaš jezik podignite na nepce, čime ćete blokirati mogućnost prijema danih negativnosti, dok se druga stavka odnosi na obraćanje pažnje na neku prirodnu stvar u okruženju (npr. pogledom kroz prozor), čime skrećete misli s negativnosti i ne „upijate“ ih u sebe.

Shvatite, da svaka negativna pojava predstavlja momentalni problem koji je manifestacija dijela svakodnevnog životnog ritma, i isti ne treba prihvatati emocionalno, već samo tehnički. Tada nećete naškoditi niti sebi, niti energiji Vašeg prostora.

3. Otvoriti srčanu čakru = biti u ljubavi sa svime i svima oko sebe
Srce je mjesto ljubavi, dok su vene i arterije prenositelji radosti. Tao tajna kaže da svaki dom ima svoje srce. Hodnici u domu predstavljaju vene i arterije, predstavljaju cirkulaciju energija naših domova i prenositelje radosti kroz prostor. Sredite svoje hodnike, te u njih postavite neke šarene dekoracije kako bi bili veseli, a srce doma aktivirajte postavkom slike ljubavi, zajedništva ili postavkom oltara za ljubav.

Otvaranje srčane čakre se postiže meditacijom u kojoj, nakon opustanja svih mišića, zamišljate svoje srce kao prelijepi svijet koji se otvara i mijenja kroz čitav spektar duginih boja.

4. Blagoslov = povezanost s Božanskom energijom
Božanska energija treba ispunjavati svaki dom. „Mir kući ovoj“ – jeste li to nekada izgovorili prilikom ulaska u svoj dom?

Blagoslovite svoj dom svaki put kada mu prilazite, te i svakog puta kada ga napuštate na određeni vremenski period, jer je Blagoslov upućivanje ljubavi, zaštite i sreće nekome, ili nečemu.

-Sandra Drinčić

fengshuitajne.com

Leave a Comment

%d bloggers like this: