Čuvaj svoju bazičnu energiju! Reviewed by admin on . . Svoje davanje treba prilagoditi situaciji, odnosno tvom zapažanju situacije. Ako si u nečemu što te jako troši, iscrpljuje , trebaš naći vrijeme i prostor za . Svoje davanje treba prilagoditi situaciji, odnosno tvom zapažanju situacije. Ako si u nečemu što te jako troši, iscrpljuje , trebaš naći vrijeme i prostor za Rating: 0

Čuvaj svoju bazičnu energiju!

energija.

Svoje davanje treba prilagoditi situaciji, odnosno tvom zapažanju situacije. Ako si u nečemu što te jako troši, iscrpljuje , trebaš naći vrijeme i prostor za dati ljubav sebi. Inače će ti tijelo najvjerojatnije početi reagirati nekom boleščinom.

Ponekad su okolnosti loše i ljudi negativni, no ti si toliko jak i centriran u Sebi, da daješ obilno, i uz to se još puniš.
U svakom slučaju, potrebno je sebe osluškivati. Svoju bazičnu količinu energije, koja ti treba za održavanje zdravlja i kreiranje dobrote i ljepote.

Ponekad će se dogoditi trenutci kada će i ta baza biti uzdrmana. Život zna iznenaditi. No u globalu, ti možeš naučiti da ta baza , nužna baza tvoje energije bude nedotaknuta. U tom zaštićenom energetskom prostoru možeš normalno disati, ono komotno biti, postojati, ne megalomanski ali ne i škrto, da normalno možeš lijepo živjeti, disti punim plućima, smijati se, ljubiti se, diviti se, uživati u životu u skladu s mogućnostima.

Ta baza tvoje enrgije neka bude nešto normalno, ni previše ni premalo. Ali svakako u njoj si možeš dozvoliti opuštanje, radosno i pametno obavljanje životnih zadataka, možeš si dozvoliti da budeš lijepa, da budeš dobra, da se fino, skroz fino osjećaš unutar sebe. Jer to si ti, ta finoća. Otvori joj put pa nek se izrazi ta tvoja nutarnja ljepota.

Opet kažem, iznimne su situacije s malom djecom, no i tada se treba rasteretiti, koliko možeš, i da dijete ne pati zbog tvog izbivanja.
Svatko tko pokuša razbiti tvoj štit, tvoju bazičnu energiju ( koja ni u kom slučaju nije megalomanska i egoistična jer da je, ne bi niti razmišljala o svojoj bazičnoj energiji već bi samo bezobzirno grabila) nemoj mu dozvoliti jer nema na to pravo, a zasigurno te ni ne voli kad ne poštuje tvoje temeljne, osnovne granice.

Zato se i zove bazična, jer je energija koju tražiš za sebe minimalna da bi dobro živjela. I zaslužuješ dobar, potpun, veseo i zadovoljan život. Zato moraš naučiti reći NE kad je NE, bez obzira kako će drugi reagirati (naravno izuzetak su djeca). Osim djece, tvoje zdravlje ti treba biti na mjestu br.1. A uzimajući od svoje bazične energije, polako slabiš svoje zdravlje, svoj imunitet i tada si vrlo lak mamac za svakojake budalaštine, budale i bolesti.
So, stick up to your basal energy.

-Dena Žuvan

Leave a Comment

%d bloggers like this: