Biti s nekim tko te ne smatra posebnim… Reviewed by admin on . Najteže je biti poseban s nekim tko te ne smatra posebnim. Najteže je osjećati se dobro s nekim tko te ne poštuje, i sve tvoje, sve što si uradio, dovodi u pita Najteže je biti poseban s nekim tko te ne smatra posebnim. Najteže je osjećati se dobro s nekim tko te ne poštuje, i sve tvoje, sve što si uradio, dovodi u pita Rating: 0

Biti s nekim tko te ne smatra posebnim…

ista

Najteže je biti poseban s nekim tko te ne smatra posebnim.

Najteže je osjećati se dobro s nekim tko te ne poštuje, i sve tvoje, sve što si uradio, dovodi u pitanje. S nekim tko, u samom startu, obesmisli svaki tvoj pokret, svaku tvoju riječ, i tako svaki dan, i tako uvijek.

I umjesto da radiš na sebi, da se uzdigneš i nastaviš dalje, po svom, ti se vječito vraćaš nastojeći da mu udovoljiš, i objasniš nešto što ne želi da razumije.

Taj netko može da ti bude otac, brat, prijatelj…

Taj netko može da bude bilo tko, netko ko je već godinama sastavni dio tvog života, i samim tim ima pravo na tvoj život i tvoje odluke.

Najteža je ta ljudska borba s ljudima oko sebe, ne sa strancima, ne čak ni s neprijateljima, već sa svojima, s onima koji te okružuju, s ljudima koji znaju i najbolje, i najgore o tebi.

Pritom ovo najbolje rijetko ističu, a ovog najgoreg se dosljedno drže i mašu njime kada zatreba.

Najteža je borba s onima koje gledaš svaki dan, s onima koji imaju ključeve od tvog srca, i vrlo lako mogu da ih upotrijebe igrajući na kartu tvojih slabosti.

U stvari, ne moraju ni da se miješaju, mogu i da podrže, sasvim je dovoljno što znaš njihove stavove, njihove ranije reakcije i odnos prema tebi, i to je dovoljno da te uvijek iznova, i iznova, sputavaju i obeshrabre.

Najgore je obezvrijeđivanje, nemogućnost čovjeka da nametne svoju priču, da izrazi sebe, i vječito prilagođavanje većini koja provodi svoja bezlična pravila…

Kako pričati kada znaš da će sve što kažeš izazvati podsmijeh.

Kako pjevati kada znaš da netko ne vjeruje u tvoj glas.

Kako se radovati kada znaš da nekoga vrijeđa tvoja radost.

Definitivno treba staviti točku i otići, ali kako kada uvijek, u svemu, stavljaš tri točke.

Kako u ovom životu, tako i u ovom tekstu…

Stefan Simić

Leave a Comment

%d bloggers like this: