82 godine i nijedna sijeda vlas: Donosimo recept dr Ann Wigmore

82 godine i nijedna sijeda vlas: Donosimo recept dr Ann Wigmore

 

S obzirom da stanje kose odražava kvalitetu naše prehrane i ukupnu vitalnost, važno je da imate na umu da ako vam kosa prerano osijedi, to je ustvari mnogo više od estetske brige. Ona može ukazivati ​​na ozbiljne nedostatke u prehrani i nagovijestiti buduće bolesti. Međutim, jeste li znali da postoji način da se uspori rast sijedih i da vam se vrati vaša originalna boja?

Krenimo prvo s naučnim objašnjenjem: naučnici su izolirali uzrok sijede kose – pigment melanin zadužen za proizvodnju matičnih stanica koje se nalaze na svakom folikul. U ovisnosti od naše genetske predispozicije, ove stanice počinju proizvoditi manje pigmenata kako starimo, što na kraju rezultira sijedom kosom.



Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, razlozi sijede kose su daleko dublji od jednostavnog genetskog naslijeđa. Ova medicina smatra da se kvaliteta krvi i zdravlje bubrega ogledaju u snazi, boji i stanju kose. Namirnice koje jačaju krv i bubrege su klorofil, šećerna melasa, crne sjemenke sezama, hijiki alge, kopriva, a posebno pšenična trava. Kineska medicina preporučuje i izbjegavanje prekomjernog korištenja mliječnih proizvoda, mesa i soli.

Također, prerano sijeda kosa može ukazivati ​​na poremećaj štitne žlijezde poput Graves-Bazedovljeve bolesti, Hašimotove bolesti, hipertireoze i hipotireoze. Nedostaci vitamina B5, B6 i B12 kao i anemija, su također česti uzroci. Nedostatak ovih vitamina i minerala je često povezan s lošom apsorpcijom zbog problema koji proizlaze iz Kronove bolesti, celijakije, bakterijskog rasta u crvima ili pantljičare.

Nedostatak adekvatnog vitamina A, cinka i bakra također mogu stvoriti problem, što može dovesti do slabog imuniteta, oslabljene povezanosti krvnih žila i, u nekim slučajevima, moždanog udara i bolesti krvog sistema.

Sok koji vraća boju sijedim vlasima

Redovno konzumiranje svježeg soka mlade pšenične trave pruža nam mnoge prednosti, a jedna od njih je i ta da može usporiti rast sijedih i da vrati sijedoj kosi njenu prirodnu boju!

Sok od pšenične trave je ujedno i odličan čistač krvi i pomaže u pomlađivanju i regeneraciji naše kože.
Zbog visokih postotaka klorofila, kao i aminokiselina, minerala, vitamina i enzima pšenična trava omogućava širok spektar zdravstvenih koristi i ljekovitih prednosti.

Ispijanje sokova od mladih zelenih žitarica prva je promovirala doktorica Ann Wigmore, žustra pionirka naturopatije, utemeljiteljica Hipokratovog zdravstvenog instituta koji je kasnije preimenovan i danas nosi njezino ime.
Doktorica Wigmore je detaljno istražila ljekovita svojstva soka od mlade pšenice, razvila je i detaljno opisala proces uzgoja mlade pšenice u plitkim zdjelama kod kuće ili na bilo kojem mjestu. Izmislila je i jeftin sokovnik za mladu pšenicu kako bi taj životni eliksir učinila dostupnim svakome.

U poznoj dobi od 82 godine dr. An nije imala nijednu sijedu vlas! To je bilo toliko nevjerojatno da su je studenti zamolili da im dopusti da prouče njenu kosu u laboratoriju. Test je pokazao da je to bila njezina prirodna boja!
To je bio rezultat redovitog pijenja soka mlade pšenične trave, pijenja fermentiranog rejuvelaka (napitka od klica žitarica, koji je prepun vitamina B, K i E, proteina i enzima), zdrave ishrane i povremene detoksikacije.


Kako napraviti sok od pšenične trave

Pšeničnu travu možete sami saditi, ali je možete i kupiti u prodavaonicama zdrave hrane u svježem ili u osušenom obliku. Najjeftiniji način je da uzgojite pšeničnu travu sami. Pšenica raste jako brzo, a da biste je uzgojili potrebno vam je ekološko sjeme pšenice, treset i zemlja.

Postupak:

1. Potopite sjemenke pšenice osam do dvanaest sati.
2. Sjemenke ostavite u staklenoj tegli i tijekom sljedeća 24 sata isperite ih tri puta.
3. Kada se počne nazirati klijanje, posadite sjemenke na vrh zemlje. Odnos neka bude jedan dio treseta prema tri dijela zemlje.
4. Zalijte posađenu pšenicu i pokrijte teglu tijekom prva tri dana, da se ne isuši. Tijekom tih dana dobro zalijte pšenicu ujutru, a navečer je poprskajte vodom.
5. Četvrti dan otkrijte teglu, neka sjemenke budu na indirektnom svjetlu.
6. Idealna temperatura za rast pšenice i izbjegavanje plijesni je 21C do 26C. Ako se pojavi plijesan, uzgojite novu pšeničnu travu.
7. Pšeničnu travu možete sjeći kada naraste oko dvadeset centimetara. Dva dana prije rezanja iznesite je na sunce da bi došlo do sinteze klorofila.
8. Za novu turu, koristite novo sjeme i zemlju.
9. Sok od pšenične trave možete iscijediti uz pomoć sokovnika ili da je sameljete u blenderu uz dodatak vode.

Kura s pšeničnom travom

Tijekom kure pšeničnom travom potrebno je izbaciti brzu i prerađenu hranu, GMO proizvode, slatkiše, masnu i tešku hranu.

Mnogima je njen ukus neugodan, ali možete ga prikrijeti miješanjem s vodom, medom i / ili svježim sokovima.
Konzumirajte sok 30 minuta prije obroka ili umjesto obroka, ako želite i smršaviti.

Ova kura snabdijeva tijelo klorofilom, vitaminima i kiseonikom. Alkalizira organizam i jača bioelektrični napon važan za opće zdravlje organizma pa tako i kože i kose.

blank

Počnite s količinom od 30 ml soka na dan, koju postupno možete povećavati do 30 ml dvaput dnevno. Na početku kure možete se osjećati lošije, da primjetite promjene u urinui stolici. To je normalni dio procesa izbacivanja štetnih tvari iz organizma i ta faza traje samo nekoliko dana. Povećajte unos vode i nastavite s kurom.

Dakle, ako vam je neugodan okus samog pšeničnog soka, dodajte malo vode i voćku po izboru pa napravite smuti.

Napitak od pšenične trave – recept

Ovo je samo recept, a vi možete biti maštoviti. Izmiksajte u blenderu slijedeće sastojke:
30 ml soka pšenične trave, šalicu sjeckanog voća po izboru, šalicu soka od naranče/limuna, žličicu meda, malo vode. Odmah popijte ovaj zdravi i nutritivno bogati napitak. Pijte ovo svaki dan 1-2 puta i pratite stanje boje svoje kose.

Izvor