Muči vas bol u zglobovima, reuma, artritis? Probajte masažu uljem od chilli papričica! Reviewed by admin on . . Ulje se pravi od ljutih crvenih paprika i odlično pomaže kod radikulitisa, miozitisa, neuralgije, reume i bolova u zglobovima. Ulje od ljutih paprika pripada . Ulje se pravi od ljutih crvenih paprika i odlično pomaže kod radikulitisa, miozitisa, neuralgije, reume i bolova u zglobovima. Ulje od ljutih paprika pripada Rating: 0
You Are Here: Home » Zdravlje » Prehrana » Ljekovito » Muči vas bol u zglobovima, reuma, artritis? Probajte masažu uljem od chilli papričica!

Muči vas bol u zglobovima, reuma, artritis? Probajte masažu uljem od chilli papričica!

ulje.

Ulje se pravi od ljutih crvenih paprika i odlično pomaže kod radikulitisa, miozitisa, neuralgije, reume i bolova u zglobovima. Ulje od ljutih paprika pripada grupi iritirajućih i zagrijavajućih ulja. Posjeduje nadražujuće djelovanje: širi kapilare, pojačava cirkulaciju krvi u gornjim dijelovima kože, pojačava vitaminski metabolizam i djeluje na aktiviranje regenerativnih procesa epidermisa kože.

Za pripremu ulja od ljutih paprika bit će potrebno:

– 10 svježih crvenih ljutih papričica,
– 2 čaše hladnocijeđenog maslinovog ulja,
– staklenka od 1 litre.

Priprema:

Papričice oprati, odsjeći dio gdje se nalazi peteljka i samljeti na stroju za mljevenje mesa. Dobit ćete oko jedne čaše isitnjene smjese.
Preručite u čistu staklenu teglu i prelijte uljem. Ostavite na tamno mjesto (recimo u donji dio kuhinjskih elemenata).
Nakon 7 dana procijedite sadržaj tegle kroz gazu ili plastičnu cjediljku.
Iskorištenu smjesu od paprike možete ostaviti u frizider i koristiti kao dodatak jelima, a crvenkasto ulje koristiti za utrljavanje u kožu.

Prvo vrijeme utrljavati ulje nekoliko puta dnevno, kada imate bolove u zglobovima ili drugim dijelovima tijela.

Nakon utrljavanja, obuvati tople čarape ili tajice, ako su u pitanju noge. Utopljavati i druge dijelove tijela, ovisno o lokaciji bola – ruke, vrat, leđa. Nakon nanošenja ulja, osjetit ćete pečenje na koži, ali bit će podnošljivo, čak i ugodno, jer će ulje duboko grijati kožu, ali bez stvaranja opekotina.
Vremenom možete smanjivati ​​intenzitet nanošenja ulja. Nakon mjesec-dva, proceduru možete raditi jednom tjedno, ako se jave ponekad bolovi u zglobovima zbog promjene vremenskih uvjeta. Ulje čuvajte na tamnom mjestu.

Leave a Comment