Najbolja meditacija svjesnog disanja Reviewed by admin on . . Postoji puno načina da se čovjek razvali, može se recimo, zviznuti ciglom u glavu, može se drogirati, a može i disati. Ne znam za vas, ali je meni nekako ova . Postoji puno načina da se čovjek razvali, može se recimo, zviznuti ciglom u glavu, može se drogirati, a može i disati. Ne znam za vas, ali je meni nekako ova Rating: 0
You Are Here: Home » Kolumne » Kolumna Nenada Ljubića » Najbolja meditacija svjesnog disanja

Najbolja meditacija svjesnog disanja

meditacija.

Postoji puno načina da se čovjek razvali, može se recimo, zviznuti ciglom u glavu, može se drogirati, a može i disati. Ne znam za vas, ali je meni nekako ova zadnja metoda najdraža. Ali zašto bi se uopće razvaljivali? Možda želimo promijeniti nešto što je zagorjelo, učmavilo i pomalo nam je dosadilo? A možda se želimo iscijeliti od sebe samih? Želimo izaći iz vlastite kože, postati neki novi lik u svakodnevnici, svjež, nasmiješen i pomalo neuobičajen?

Kada intenzivirate svoje disanje, vi unosite tjelesni aspekt u vaše iscjeljenje. Na neki način, vi naglašavate prirodnu gestikulaciju tijela za obnavljanjem samoga sebe uspostavom ravnoteže i uspostavljanjem odnosa sa svijetom u kojem živi. Disanje je, moglo bi se reći, vidljiva forma nevidljive energije u kretanju. Kada dišete i obratite pažnju na to, imate priliku osjetiti kako se energija kreće, događa se u vama i možete vidjeti kako stojite sa energetskim kanalima u svom tijelu. To je kao da mapirate nekim softverom svoju energetsku strukturu i dobivate signale o zastojima, blokadama, vršite reparacije i obnavljate svoj odnos sa svim tim. Drugim riječima, vi se iscjeljujete.
Voljeti sebe, znači disati. To znači pokrenuti energiju u nama koja poput prskalice iskričavo pršti i popunjava i najtamnija mjesta što su ih sjećanja zaposjela u neka davna vremena. Kada uzburkamo ta učmala područja, rastjerujemo tada te teške oblake koji se gotovo nikada nisu pokrenuli s mjesta.

David Elliott osmislio je sjajnu verziju svjesnog disanja koja naprosto razvaljuje! Kada sam prvi put probao njegovu 7 minutnu seriju, nisam mogao vjerovati da tako jednostavna i kratka stvar može promijeniti percepciju i baciti vas doslovno u trans! Unutrašnja tišina obavije vas u hipu, a tada je sve moguće! Nakon tih sedam minuta ostanete tamo ležati, razgaljeni i doslovno blagoslovljeni. Tada vas obuzme Ljubav prema sebi – imate konkretnu senzaciju tog stanja, umjesto priča i interpretacija. Ne treba vam ni Rumi ni Osho, zapravo, vi ste svi oni.

Kako bih pomogao da lakše prihvatite otpore koji se javljaju kod ove prakse, kreirao sam kratku meditaciju u trajanju od 15tak minuta, a samo disanje traje oko 8 minuta. U njoj govorim od disanju i Ljubavi, jer jedno i drugo su poput kisika i vatre, naime Ljubav ne može gorjeti ako nema energije koja bi je poticala i osvještavala.

Sami princip disanja je vrlo jednostavan, a David ga opisuje u donjem videu. Dakle, legnete leđima na pod (bez jastuka), stavite slušalice i pustite da svira. Disanje se odvija iz tri dijela: kratki udah prvo trbuhom, pa se nastavlja gornjim dijelovima pluća, a izdah je dug i opuštajući. Diše se na usta. Jako je jednostavno, a jako okrepljuje. Izdvojite za sebe 15tak minuta, uživajte u sebi i svojoj Ljubavi. S obzirom da zna biti malo hladno, pokrijte se s dekom ili nečim sličnim da zadržite toplinu.

Evo te meditacije, skinite je odavde. Morate je prvo razipovati, raspakirati da bi je slušali. Možete je slušati i preko zvučnika, ali na slušalice je možda najbolje. Nadam se da će vam moj glas biti podnošljiviji nego što je to meni 🙂

https://onedrive.live.com/redir…

Ovdje David objašnjava kako se diše:
https://www.youtube.com/watch?v=T_l95mvEn6g

  • Neno Ljubić

 

Leave a Comment