10 savjeta koji će roditeljima otvoriti oči Reviewed by admin on . . Bez obzira na to imate li svoje dijete ili tek planirate postati roditelj, pročitajte ove mudre riječi. Uroš Petrović poznat je kao pisac knjiga za djecu i ml . Bez obzira na to imate li svoje dijete ili tek planirate postati roditelj, pročitajte ove mudre riječi. Uroš Petrović poznat je kao pisac knjiga za djecu i ml Rating: 0

10 savjeta koji će roditeljima otvoriti oči

odgoj-djece-roditelji-učenje.

Bez obzira na to imate li svoje dijete ili tek planirate postati roditelj, pročitajte ove mudre riječi.

Uroš Petrović poznat je kao pisac knjiga za djecu i mlade koje “razmrdavaju vijuge”, Također, s dr Rankom Rajovićem stvorio je NTC sistem učenja.

Posvećen je radu s odgajateljima, nastavnicima i roditeljima na razvijanju talenata kod djece i poboljšanju pristupa obrazovanju, piše Family.rs

Evo nekoliko njegovih inspirativnijih misli koje mogu biti od koristi roditeljima i onima koji rade s djecom,  odgajateljima, učiteljima i nastavnicima:


1. Sve što napravite umjesto svog djeteta, napravili ste protiv njega.

2. Uvažavajte i podržavajte odgajatelje i učitelje, oni utiru najvažnije staze!

3. Prezaštićivanje je direktno upereno protiv djeteta, bomba s odloženim ali dugoročnim djelovanjem. Prepreke i problemi pokreću. Tamo gdje je sve “taman”, izostaju stimulansi za razvoj.

4. Ako pristupanje gradivu nije makar malo zanimljivo, obrazovanje se ne događa. U suprotnom, nema granice u tome što, koliko brzo i uspješno dijete može savladati.

5. Dječja radoznalost je neograničeni izvor obnovljive energije. Znamo li je pridobiti za željene ciljeve i tu moćnu silu iskoristiti za napredak?

6. Otkrivanje je važnije od otkrića. Trenutak otkrića pravog odgovora nije ni blizu toliko važan koliko put do njega.

7. Nitko period do šeste godine života ne shvaća primjerenim za ozbiljno obrazovanje, a on je najvažniji. Tada se dijete obrazuje kroz igru.

8. Kad utihne igra, sve ostalo izgubi boju. Mislim da onaj tko se prestane igrati, bilo da radi kao predsjednik države ili šumar pripravnik, ima veliki problem.

9. Samo jedna vrsta inteligencije ne znači mnogo. Jako su važni i drugi vidovi inteligencije, a ima ih puno. Što znači jedna savršeno naštimana žica na gitari? Ako su ostale loše, akord će zvučati nesnosno.

10. Paradoksalno, u vrijeme ekspanzije 3D tehnologije, avanture odrastanja djece svode se sve više na 2D, na ekrane. Mi smo imali 3D djetinjstvo, ekrani su tada bili sputani. Analogijom, možda je ovo danas sputano djetinjstvo!

mondo.rs

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: