10 laži kojima vjerujemo Reviewed by admin on . . U svojim životima susrećemo se s cijelim nizom ustajalih ideja o tome što je navodno ispravno, a što nije. Neke stvari čujemo toliko puta da ih automatski poč . U svojim životima susrećemo se s cijelim nizom ustajalih ideja o tome što je navodno ispravno, a što nije. Neke stvari čujemo toliko puta da ih automatski poč Rating: 0

10 laži kojima vjerujemo

bajka.

U svojim životima susrećemo se s cijelim nizom ustajalih ideja o tome što je navodno ispravno, a što nije.

Neke stvari čujemo toliko puta da ih automatski počinjemo prihvaćati kao istinu. Budući da je mnogo toga negativno, kada se za njih uhvatimo, mogu nas godinama sputavati.

Donosimo vam deset laži koje su se raširile kao općeprihvaćene činjenice. A zapravo su daleko od toga.

LAŽ BROJ 1: SAMOĆA ZNAČI USAMLJENOST

Samoća ne znaći uvijek usamljenost, a veza ne znači uvijek i sreću. Biti sama nikada neće izazvati takvu usamljenost kao kada ste u pogrešnoj vezi. Ako se stvari ne čine dobrima, uzmite predah i provedite neko vrijeme sam sa sobom. Prvo pronađite sebe. Počnite cijeniti svoju vrijednost. A kada ste sljedeći put u vezi koja tone, bit ćete spremne otplivati na sigurno.

LAŽ BROJ 2: SREĆA DOLAZI KADA IMATE SVE ŠTO ŽELITE

Biti sretna ne znači da ne želite ništa više, već da ste zahvalne za ono što imate i strpljive za ono što će doći. Ponekad smo toliko zaokupirane nastojanjem da postignemo neki veliki cilj da propustimo primjetiti male stvari koje čine život čarobnim. Stoga cijenite danas u njegovom punom sjaju. To su oni dobri stari dana koji će vam nedostajati u godinama koje dolaze.

LAŽ BROJ 3: BOL JE NEŠTO ŠTO MOŽETE VIDJETI

Nikad ne potcjenjujte bol neke osobe, jer ruku na srce, svi se mi borimo. Neke osobe to samo uspješnije skrivaju. Ne možete znati što se krije iza zatvorenih vrata. Donositi sud o nekome je nepotrebno rasipanje vremena i energije. ako imate vremena suditi drugim ljudima, to znači da općenito imate previše vremena. Pokrenite se i napravite nešto smisleno.

LAŽ BROJ 4: TREBAMO ŽIVJETI NA ODREĐEN NAČIN

Na kraju nas povrijede jedino naše vlastite misli. Jednostavno osjećati što osjećamo i nositi se iskreno s time, to može biti vrlo blagotvorno. Uvijek imamo slobodu izabrati kako ćemo odgovoriti na životne izazove. Ne zamarajte se mislima kako bi vaš život trebao izgledati i zagrlite pravi život koji nastoji postati dijelom vaše svijesti.

Promijenite ono što možete, promijenite stav o onome što ne možete promijeniti, i krenite dalje.

LAŽ BROJ 5: TREBATE IZGLEDATI I PONAŠATI SE NA ODREĐEN NAČIN

Kada se prestanete uspoređivati sa drugim verzijama same sebe, stvarnim ili izmišljenim; i kada se prestanete uspoređivati sa drugim osobama, stvarnim ili izmišljenim; tek tada ćete osjetiti što je stvarno, a ne izmišljeno.

LAŽ BROJ 6: SAMO NEKOLICINA PRIVILEGIRANIH MOŽE ISKUSITI PRAVI ŽIVOT

Ako se svakog jutra probudite i kažete: “Da, danas će biti odličan dan.” i svako poslijepodne pronađete razlog reći: “Da, danas je odličan dan”, i svake večeri imate razloga reći: “Da, danas je bio odličan dan”, tek tada, puno godina poslije, kad se osvrnete na prošlost, a vaša sjećanja vam izazovu osmijeh, moći ćete reći: “Da, imao sam odličan život.”.

LAŽ BROJ 7: TEŠKA VREMENA SU NEPOTREBNA

Ponekad stvari moraju krenuti nizbrdo prije nego što krenu nabolje. Ponekad morate pustiti pogrešne ljude da izađu, kako bi ušle ispravne osobe. Ponekad se morate osjećati slabima, kako bi znali što znači biti uistinu snažna. Ponekad se morate osjećati napuknuto kako bi shvatile da se zapravo nikad nećete potpuno slomiti.  Ponekad morate upoznati puno osoba koje će vas se svidjeti prije nego što upoznate onoga kojeg ćete voljeti.

Ponekad morate s dobrim primiti i ono loše, a sve kako bi na kraju stekli bogato iskustvo.

LAŽ BROJ 8: BITI SNAŽNA ZNAČI NE OSJEĆATI BOL

U stvarnosti su najsnažnije osobe one koje osjećaju bol, prihvaćaju je, od nje uče i rade na njoj. Sve se svodi na to da imate snage zatražiti pauzu, proliti suzu, podići se s poda, vratiti u ring i nastaviti se boriti kao nikad do sada.

LAŽ BROJ 9: MOŽETE SE USPJEŠNO PRETVARATI

Osjetite ljubav prije no što kažete “volim te”. Budite zahvalni prije no što kažete “Hvala”. Osjetite grižnju savjesti prije nego što kažete “Oprosti mi”. Osjetite olakšanje prije nego što kažete “Opraštam ti”. Ako to imate osjećaj prije no što ga izgovorite, onda je potrebno manje riječi i osjećaj odlazi ravno u srce vaše veze.

LAŽ BROJ 10: SANJARENJE JE GUBITAK VREMENA

Najveći pokloni se ne vide očima, ali se osjećaju duboko u srcu. ono što vidimo je obično samo mali dio onoga što je uistinu moguće. Mašta je sposobnost vidjeti ono što se krije ispod površine – zamisliti ono što je bit svega, ali je nevidljivo oku. Negdje se krije nevjerojatna spoznaja, samo što morate dovoljno sanjati kako bi to otkrili.

zdravaisretna.hr

Leave a Comment

%d bloggers like this: