Uspjeh preko noći Reviewed by admin on . . Ovaj tekst sam preuzela iz knjige " 7 tajni uspjeha" dr Kenana Crnkića: "Boraveći u Africi, čuo sam od seoskog stanovništva zanimljivu priču. Postoji biljka n . Ovaj tekst sam preuzela iz knjige " 7 tajni uspjeha" dr Kenana Crnkića: "Boraveći u Africi, čuo sam od seoskog stanovništva zanimljivu priču. Postoji biljka n Rating: 0

Uspjeh preko noći

ale.

Ovaj tekst sam preuzela iz knjige ” 7 tajni uspjeha” dr Kenana Crnkića:
“Boraveći u Africi, čuo sam od seoskog stanovništva zanimljivu priču. Postoji biljka nalik bambusu, čiji uzgoj, iako izuzetno rasprostranjen, zahtijeva dugoročno ulaganje truda, njegovanje i povjerenje.

Farmeri prvo posade sjeme, pokriju ga slojem zemlje i okolo posade i neko drugo bilje koje podržava rast. Svako jutro, bez izuzetka, farmeri zalijevaju mjesto koje su posijali. S obzirom na to da biljka ne raste pogresivno oni uopće ne vide njen izdanak, ne znaju je li uopće u životu i hoće li kao takva izrasti. Bez obzira na navedeno oni svakodnevno zalijevaju, čupaju korov i periodično ponovo sade podržavajuće biljke.

Taj proces u pravilu traje pune četiri godine. I onda, iznenada, izdanak biljke se probije kroz zemlju i u tom momentu krene munjevito napredovati i kratkom roku naraste više od 20 metara u visinu.”

Zato, svaki put kada počinjete nešto novo (novi posao, novu vezu, novi život…) za što vam treba vrijeme da bi rezultati bili vidljivi i kad vas pitaju kako vam ide, sjetite se ove priče, jer su upornost, svakodnevni mali koraci i vjera u pozitivan ishod jedni od glavnih tajni uspjeha. A za one za koje kažu da su uspjeli preko noći, vjerujem da je njihova noć veoma dugo trajala.

Aleksandra Obradovic

 

 

Leave a Comment

%d bloggers like this: