Što GORI u tvom srcu? Reviewed by admin on . . Svijet elitnog profesionalnog baleta je mali, surov i veoma zahtjevan. On se zasniva na dugoj historiji i čvrstoj tradiciji da bi pokazao svoju izvrsnost. U t . Svijet elitnog profesionalnog baleta je mali, surov i veoma zahtjevan. On se zasniva na dugoj historiji i čvrstoj tradiciji da bi pokazao svoju izvrsnost. U t Rating: 0

Što GORI u tvom srcu?

Misty.

Svijet elitnog profesionalnog baleta je mali, surov i veoma zahtjevan. On se zasniva na dugoj historiji i čvrstoj tradiciji da bi pokazao svoju izvrsnost. U tom svijetu, baletski plesači su visoki, vitki, veoma fleksibilni i svi su bijele puti.

I onda, tu je Misty Copeland, visine 157cm, mišićavog tijela, ne baš lijepih linija tijela i crne puti.

Danas, ona mijenja svijet baleta i potiče snove mladih plesača. Ona je inspiracija svima koji pokušavaju prevazići prepreke ili da ostvare ono što se čini nemogućim. Ovo su lekcije iz njenog života.

1. Nikada nije previše kasno da počnete.
Odrasla je u siromašnoj obitelji, pored šestoro braće i sestara. Često su se selili, živeći po motelima. Krenula je na prve satove baleta s 13 godina. Iako to izgleda kao da je bila mlada, oni koji se imaju namjeru baviti profesionalnim baletom počinju trenirati sa 6 ili 7 godina.
Ako razmišljate da napravite veliki korak u životu, nemojte dopustiti da vaše godine budu opravdanje. Većina uspješnih ljudi je pronašla svoju svrhu kasnije u životu.

2. Ne dopustite da novac bude prepreka.
Profesionalni satovi baleta su skupi, a ona nije imala novac za to. Prvi sat baleta je imala na košarkaškom kampu i trenirala je u šorcu, majici i čarapama. Videći njen talenat, nastavnik volonter je doveo u svoju baletnu školu i dao joj stipendiju u naredne četiri godine.
Ne postoji cijena za vašu strast prema onome što volite. Slijedite svoje snove, okružite se kvalitetnim ljudima i tragajte mudrost svojih mentora.

3. Ne dozvolite prethodnicima da određuju vašu sudbinu.
Već s 18 godina, došla je u Njujork, u grupu s 80 igrača, među kojima je jedina bila crne puti. Odbijena je na samom početku karijere, kao netko tko nema odgovarajuće tijelo za balet. Imala je izbor da odustane ili da prihvati manju ulogu trenirajući s igračima poput nje. U oba slučaja, za nju je to bilo totalno odustajanje od cilja koji je imala.
Bit će trenutaka u vašem životu kada ćete se suočiti s neuspehom i odbijanjem. Učite iz tih trenutaka, ali nemojte odustajati.

4. Usavršavajte sebe.
Njena želja je da inspirira druge devojke koje nisu građene poput tipičnih balerina. Napisala je svoju autobiografiju “Life in Motion”. Jako je bitno da vjerujete u sebe. Posebno, kada dođete na profesionalni nivo, morate e stalno unapređivati. Toliko plesača ima koji se takmiče i vi se morate istaknuti. Ako ne vjerujete da ste vrijedni toga, nitko drugi neće sigurno.
Pronađite ono što vas čini posebnim i držite se toga. Vjerujte u sebe i drugi će to primjetiti.

5. Iskoristite trenutak.
Prije tri godine ponuđena joj je glavna uloga u jednoj predstavi. Imala je šest preloma na nozi u tom trenutku, ali i pored toga odigrala je ulogu ne rekavši nikome za to.
“Bilo kada u tim trenucima je mogao da bude moj posljednji put da plešem. Imala sam 29 godina i to je bila moja najveća uloga u karijeri, jer više nikada ne bih dobila tu priliku.” – rekla je Misty.
Nećete stići do najvišeg uspjeha igrajući sigurnim kartama. Preuzmite rizik, ali budite mudri.

Izvor: forensicsoul.com entrepreneur.com

Leave a Comment

%d bloggers like this: