Srce kao Pandorina kutija Reviewed by admin on . // ]]> Volim te, hvala... Počistit ću, pomislih, ovo na površini i procvjetat će srce i život s njim.. Vrijeme je prolazilo, a volim te i hvala je silazilo s // ]]> Volim te, hvala... Počistit ću, pomislih, ovo na površini i procvjetat će srce i život s njim.. Vrijeme je prolazilo, a volim te i hvala je silazilo s Rating: 0

Srce kao Pandorina kutija

pandora

// ]]>

Volim te, hvala…

Počistit ću, pomislih, ovo na površini i procvjetat će srce i život s njim..

Vrijeme je prolazilo, a volim te i hvala je silazilo sve dublje i išlo sve dalje… Ljutita što ne mogu zaustaviti proces, a već sam otišla dublje nego što sam planirala… dođoh do velike istine…

 


Moje srce je bilo puno, kao Pandorina kutija….

Sav napor odlazio je tamo. Svu životnu energiju sam potrošila pokušavajući da držim kutiju zatvorenu, da se ne otvori, da se ne izlije… strahujući što je unutra.

Kada sam počela čistiti svoj unutarnji prostor, otvorih je nemarom i počeše se pojavljivati svi užasi, sve loše osobine, sve loše energije, sva crna uvjerenja, sve nesigurnosti, sve prepreke, sva agonija  i sva zla mog bića.

Uplaših se.  Tko sam ja?  Okud mi ovo?  Kako je moguće da nisam poznavala svoje srce? Kako je moguće da sam živjela s ovim? Sigurno sam mnogo loša, čim sve ovo postoji u meni….

Ali naučiše me sve ružne stvari koje su iskakale jedna za drugom… Da su svuda. U svim srcima. Da su došle zatvorene i zapakirane u svakom biću, u nadi da će se pojaviti netko, tko ce biti dovoljno hrabar da zaviri u svoje srce da ih pusti, pogleda, prihvati i zavoli… jer bez spoznaje o njima, o toj tamnoj strani našeg srca, nije moguće doći do svjetla, nije moguće naći ljubav.

Izlazile su jedna po jedna i što sam više prihvaćala da ih imam, one su lepršavije odlazile…

Tko nas je naučio da bježimo od njih? Tko me je naučio, da ne smijem imati nista loše, da nije prihvatljivo, da nije normalno?  Zašto sam pokušavala okrenuti glavu od svoje prirode? Od dualizma koji je u meni?

Da sam ih vidjela i upoznala prije, lakše bih se zavoljela.

Budite ova rijetka bića, koja su nesutrašiva, otvorite svoju Pandorinu kutiju. Jer mnogo je lakše pogledati u užas, prihvatiti da je dio vas, da niste krivi što ga imate, da ste ga dobili rođenjem, da ste dio prirode, koja ima tamu i svjetlo, nego pokušavati da budete nešto što niste.

Ne potiskujte ih više, ne pravite se da ne postoje, ne okrećite glavu kada se pomole da vas povuku za rukav, jer ce urlati, vrištati i upravljati vašim životom prije ili kasnije…

Dozvolite, udostojite se da spoznate svoje srce, jer samo tako možete da dođete do ljubavi, jer se samo tako možete zavoljeti…

Put do najvećeg blaga nikad nije lagan, morate proći prepreku, jer se tako razlikuju junaci od kukavica.

Da ljubav imati lako, imao bi je svatko…ne odustajte!

-Nevena Ristic

Leave a Comment

%d bloggers like this: