Ovo su riječi koje će vas osloboditi, zapamtite ih: Pa što? Reviewed by admin on . . Moj otac je liječnik. On je ortopedski kirurg. Nikada nisam kvalitetno s njim  provodio vrijeme, kao dijete. Uvijek je bio zauzet. Ali sam, prije ili kasnije, . Moj otac je liječnik. On je ortopedski kirurg. Nikada nisam kvalitetno s njim  provodio vrijeme, kao dijete. Uvijek je bio zauzet. Ali sam, prije ili kasnije, Rating: 0

Ovo su riječi koje će vas osloboditi, zapamtite ih: Pa što?

šah.

Moj otac je liječnik. On je ortopedski kirurg. Nikada nisam kvalitetno s njim  provodio vrijeme, kao dijete. Uvijek je bio zauzet. Ali sam, prije ili kasnije, shvatio da je dobar čovjek i ljudi su ga poštovali jer je bio istinoljubiv, pošten, iskren. Jednom sam čuo kako govori pacijentovom rođaku: “Učinio sam (operirao pacijenta) najbolje što i jedan liječnik može. Dao sam sve od sebe. Sada ostalo ostavljam Svemogućem Bogu. Molite se za brz oporavak.”
Pomislio sam – zašto ne može obećati lijek? Zar nije dovoljno samouvjeren? Kasnije sam shvatio da je u stvari Božanstvo to koje iječi. Mi možemo dati sve od sebe, pod danim okolnostima.

Priroda vodi računa o stvaranju, održavanju i razlaganju. A mi osjećamo kako mi sve radimo. Osećamo da se sve događa kroz naše postupke i riječi. U stvari, nas priroda koristi da bi pomogla ovaj veliki proces zvani život. Svi smo mi alati i dio Božjeg Dizajna. To je velika uzajamna suradnja. Mnoštvo dijelova igra uz jednu istu melodiju, a ipak, zapravo stvaraju mnogostruki efekt!!!

Božji Dizajn – Božanstvo čini da djelujemo

Kao djeca, pokupimo utiske od odraslih i nastavljamo to raditi dok rastemo. Zato je važno da ‘se lijepo ponašamo’ jer djeca stalno promatraju i skupljaju utiske.
Čim odrastemo, počinjemo sve shvaćati preozbiljno, čvrsto se držeći svojih očekivanja. Konstantno se frustriramo kada nam se očekivanja ne ispune. Je li tako? Dakle važno je stalno pitati: “Pa što?”

Dozvolite da objasnim. Dao sam sve od sebe da obavim neki zadatak, a ipak to nije bilo dovoljno dobro. Trebam li kriviti sebe i smatrati se inferiornim u odnosu na druge? Nikako. Kažem sebi: “Moje najbolje nije bilo dovoljno dobro. Pa što? Uvijek postoji drugi put. Probat ću drugi put bolje. Ako se druga prilika ne pojavi, pa što? Bit će nešto drugo interesantno. Tako je to u životu. Svi funkcioniramo u okviru svojih granica, znali to ili ne.”
Isto tako, svaki put kad završite kriveći sebe i dodajući krivicu svom postojanju, samo se zapitajte: “Pa što?” Nikada ne dozvolite krivici da se ukorijeni. Nastavite pitati, svaki put, “Pa što?”

Isto vrijedi i za vaš ego i činjenje. Kada nas drugi hvale i vidimo kako nam se ego napuhao, pitajmo: “Pa što?” Sve se svakog trenutka mijenja. Važno je održati uravnoteženost za vrijeme promjena. Očekivanja se iznevjere puno puta. Nastavite pitate: “Pa što?” Čim nam to postane navika, putovat ćemo laki, bez tereta krivice i straha.
Molim vas nemojte sad misliti da možemo raditi sve dobro, loše ili ružno i kazati “Pa što?” i osjećati se savršeno dobro. Ne. Negativni postupci, riječi i djela uopće nisu dobri za duhovnu evoluciju. Nenasilje u mislima, riječima i djelima je najbitnije. Nema drugog.

Postavljanje pitanja sebi “Pa što?” je samo potvrda nama samima da smo se trudili najviše što smo mogli i da naš svjesni um to prihvati i iskoristi to pitanje da bi pobio krivicu, ako je ima. Važno je biti dobronamjeran. Važno je biti i milosrdan. Kada imamo ove kvalitete netaknute u sebi, ako ne možemo ispuniti svoja očekivanja, samo uništite krivicu pitanjem – “Pa što?”

Bog Vas Sve Blagoslovio
Volim Vas
M

Autor: Mohanji, www.mohandji.wordpress.com
Prevela: Biljana Vozarević

Novasvest.com

 Leave a Comment

%d bloggers like this: