Ljubav može biti neuzvraćena, ali mržnja ne. Treba li nam to? Reviewed by admin on . . Tako žarko bih se želio osloboditi svih oblika zavisti, ljubomore i netrpeljivosti prema bilo komu i bilo čemu, i skinuti taj teret sa srca jednom zauvijek. A . Tako žarko bih se želio osloboditi svih oblika zavisti, ljubomore i netrpeljivosti prema bilo komu i bilo čemu, i skinuti taj teret sa srca jednom zauvijek. A Rating: 0

Ljubav može biti neuzvraćena, ali mržnja ne. Treba li nam to?

ljubav.

Tako žarko bih se želio osloboditi svih oblika zavisti, ljubomore i netrpeljivosti prema bilo komu i bilo čemu, i skinuti taj teret sa srca jednom zauvijek.
Ako je istina da ljubav rađa ljubav onda je istina i da mržnja rađa mržnju, a ne vjerujem da nam je to cilj.

Ljubav često može biti neuzvraćena, ali mržnja ne, ona je uvijek uzvraćena. Trebali nam to u našem kratkom i nesigurnom životu?


Mržnja i zavist čine srce malim, a što je srce manje to više mržnje i ljubomore u njemu počiva.
Kada bih se oslobodio ružnih osjećaja, oslobodio bih se i ružnih riječi i izbacio ih i iz svog srca i iz svog rječnika zauvijek. Oslobodio bih ih se jer dok one sa mnom gospodare blokiraju one plemenite emocije koje mi je mama dala i koje želim osjetiti svaki dan.

Udahnuo bih tada duboko, kao što se savjetuje da se polako udahne i izdahne kada nam je teško, i punim jedrima, olakšan za teret koji me nepotrebno i neprestano opterećivao, krenuo dalje.
Počeo bih tada napokon živjeti u radosti i vedrini, u zanosu i punini.

Bio bi to kao novi početak i to kakav početak, početak koji obećava.
Ostavio bih ipak malo mjesta slobodi da i dalje budem ljut i da mi smeta kada naiđem na bilo koji oblik nepravde ili nepoštenja, ali tada ne bih mrzio čovjeka tko kod da je on nego njegovu nepravdu, nasilje i nepoštenje.
Odrekao bih se rado svih gore navedenih loših osjećaja prema čovjeku i onda kada bih bio ljuti, bio bih ljut sa stilom i kada bi mi nešto smetalo, smetalo bih mi sa stilom.

Što bi narod rekao, nitko nije savršen pa nisam ni ja i zato radim na tome da budem bolji i nije mi teško. Svaki dan po malo, ali sigurno i povratka na staro nema.
I mogu vam reći da me to veseli. Vrijedi probati.

-Hrvoje Franušić

Leave a Comment

%d bloggers like this: