Ja to ne vidim, znači da to ne postoji Reviewed by admin on . . Naučili smo se u životu oslanjati na naših 5 osjetila: vid, sluh, njuh, opip i okus. I to je potpuno u redu. Ta osjetila nam pomažu i bez njih ne bi mogli bit . Naučili smo se u životu oslanjati na naših 5 osjetila: vid, sluh, njuh, opip i okus. I to je potpuno u redu. Ta osjetila nam pomažu i bez njih ne bi mogli bit Rating: 0

Ja to ne vidim, znači da to ne postoji

mantra.

Naučili smo se u životu oslanjati na naših 5 osjetila: vid, sluh, njuh, opip i okus. I to je potpuno u redu. Ta osjetila nam pomažu i bez njih ne bi mogli biti u ovoj avanturi zvanoj ‘život’. Ne bi mogli živjeti i preživjeti u fizičkoj realnosti.
Ali zbog toga što se oslanjamo isključivo na naših 5 fizičkih osjetila, posebno na vid, potpuno smo zanemarili cijeli ‘nevidljivi’ svijet kojeg smo dio. Mi smo energija. Imamo energetski i fizički dio.

Za snalaženje u fizičkom dijelu imamo 5 nabrojenih osjetila. Ali za snalaženje u našem energetskom dijelu također imamo osjetila: mašta, intuicija, volja, razmišljanje, memorija, percepcija. Ta osjetila su jednako važna kao i ova fizička. Ali ih ne vidimo, pa za nas ne postoje.

Zar ih stvarno ne vidimo? Možda ne okom. Ali OSJETILI STE neki put poriv da nešto napravite što nije imalo logike. Osjetili ste da to trebate napraviti, bez da ste si mogli objasniti ‘zašto’. Npr. osjetili ste da morate skrenuti u desnu traku ceste i tako ste izbjegli sudar, da morate nekoga nazvati, da morate nekamo ići…… To je bila vaša intuicija. Jer vaš energetski dio zna što je dobro za vas. Taj naš dio ima sveukupno znanje. Pitanje je samo koliko ga znamo čuti kada nam se obraća.

Mašta – niti nju ‘ne vidimo’, ali je jako dobro osjećamo. Kada maštamo o nečemu što želimo, osjećamo se taaaaaako dobro.

Ako nešto ne vidimo, ne znači da ne postoji. Ne vidimo ni sitne organizme, ali to ne znači da ne postoje.
Ne vidimo ni gravitaciju. I mi možemo reći ‘ja ne vjerujem u gravitaciju jer ju ne vidim’. Ali ona će nas svejedno svaki put privući na pod bez obzira vjerovali mi u nju ili ne.
Postoji cijeli niz ‘nevidljivih’ zakona svemira. I mi imamo izbor (kao i za sve drugo).

Možemo reći: ja u to ne vjerujem jer ne vidim. I onda će nas zakoni bacati bez reda i prema vanjskim okolnostima.
Ili možemo proučiti moćne zakone svemira, početi ih koristiti i s njima graditi život iz snova.
Imamo moć izbora!

-Vera Sinčić Čunko

Nevidljiva moć

Leave a Comment

%d bloggers like this: