Ispunite svoje snove sa sedam duhovnih zakona uspjeha Reviewed by admin on . . Postoji mnogo aspekata uspjeha: materijalno bogatstvo je samo jedna komponenta. Nadalje, uspjeh je putovanje, a ne odredište. Materijalno izobilje, u svim svo . Postoji mnogo aspekata uspjeha: materijalno bogatstvo je samo jedna komponenta. Nadalje, uspjeh je putovanje, a ne odredište. Materijalno izobilje, u svim svo Rating: 0

Ispunite svoje snove sa sedam duhovnih zakona uspjeha

zakoni.

Postoji mnogo aspekata uspjeha: materijalno bogatstvo je samo jedna komponenta. Nadalje, uspjeh je putovanje, a ne odredište. Materijalno izobilje, u svim svoji izričajima, samo je jedna od onih stvari koje putovanje čine ugodnijim. No uspjeh također uključuje dobro zdravlje, energiju i entuzijazam za život, ispunjene odnose, kreativnu slobodu, emocionalnu i psihološku stabilnost, osjećaj dobrobiti i umni mir. Čak i ako doživimo sve ove stvari, ostat ćemo neispunjeni, ako ne njegujemo božansko sjeme u nama. U stvarnosti, mi smo zamaskirana božanstva, a embriji bogova i božica u nama traže svoju potpunu materijalizaciju. Iako zakone o kojima ćemo raspravljati zovemo Sedam duhovnih zakona uspjeha, isto tako bi se mogli zvati Sedam duhovnih zakona života. To je zato jer se radi o istim načelima koje priroda koristi kako bi stvorila sve što jest u materijalnoj stvarnosti – sve što možemo vidjeti, čuti, pomirisati, okusiti ili dodirnuti.

Uspjeh u životu mogao bi se definirati kao neprekinuto širenje sreće i progresivna realizacija vrijednih ciljeva. Uspjeh je sposobnost da ispunimo svoje želje bez napora. A ipak, uspjeh se, uključujući stvaranje bogatstva, uvijek smatrao procesom koji zahtijeva naporan rad, i često se smatra da se do uspjeha dolazi na štetu drugih. Treba nam duhovniji pristup uspjehu i obilju, koji predstavljaju obilan pritok svih dobrih stvari prema vama. Sa znanjem i provođenjem duhovnog zakona, dovodimo se u sklad s prirodom, te stvaramo s brižnošću, radošću i ljubavlju. Istinski uspjeh je iskustvo čudesnog. To je razvoj božanskog u nama. To je percepcija božanskog bilo kamo da odemo, u bilo čemu što opažamo – u očima djeteta, u ljepoti cvijeća, u letu ptice. Kada počnemo doživljavati svoj život kao čudesni izraz Božanskoga – ne povremeno, već čitavo vrijeme – tada ćemo znati pravi smisao uspjeha.

1. Zakon čiste potencijalnosti

Ovaj Zakon temelji se na činjenici da smo mi, u svojoj biti, čista svjesnost. Čista svjesnost je čista potencijalnost; to je polje svih mogućnosti i beskrajne kreativnosti. Kada otkrijete prirodu svoje biti i spoznate tko ste uistinu, u samom tom znanju postoji sposobnost ispunjavanja bilo kojeg sna kojeg imate, zato što ste vječna mogućnost, nemjerljiv potencijal svega što je bilo, što jest i što će tek biti. Ovaj Zakon bi se također mogao zvati Zakon jedinstva, jer se u osnovi beskrajne različitosti života nalazi jedinstvo jednog, sveprožimajućeg duha. Nema razdvojenosti između vas i tog polja energije. Jedan od načina za pristup polju je putem svakodnevnog vježbanja tišine, meditacije i ne-suđenja. Boravak u prirodi će vam također dati pristup kvalitetama koje su sadržane u polju: beskrajnoj kreativnosti, slobodi i blaženstvu

2. Zakon davanja

Ovaj Zakon bi se mogao zvati i Zakon davanja i primanja, jer svemir djeluje putem dinamične razmjene. Tijek života nije ništa drugo nego harmonična interakcija svih elemenata i snaga koje tvore polje života. Zbog toga što su vaše tijelo i vaš um i svemir u stalnoj i dinamičnoj promjeni, zaustaviti cirkulaciju energije bilo bi isto kao i zaustaviti protok krvi. Kad god se zaustavi protok krvi, ona se počinje zgrušavati, stagnirati. Stoga morate davati i primati kako biste održali kruženje bogatstva i obilja – ili bilo čega što želite – u svom životu. Ako je naša jedina nakana zadržati novac i gomilati ga – s obzirom na njegovu životnu energiju, zaustavit ćemo i njegov protok u naše živote. Kako bismo održali dotjecanje te energije, moramo omogućiti njeno kruženje. Dakle, što više dajemo, tim ćemo više primati. Najbolji način za pokretanje Zakona davanja je donošenje odluke da ćete svaki put kad s nekim dođete u kontakt, nešto dati taj osobi. To ne mora biti u obliku materijalnih stvari; to može biti cvijet, kompliment ili molitva. U stvari, najmoćniji oblici davanja su nematerijalni. Dar brižnosti, pažnje, naklonosti, uvažavanja i ljubavi su neki od najdragocjenijih darova koje možete dati, a ništa vas neće koštati.

3. Zakon Karme (ili uzroka i posljedice)

“Karma” je istovremeno i djelovanje i posljedica tog djelovanja; ona je istodobno i uzrok i posljedica, zato što svaka akcija stvara energetsku snagu koja nam se vraća na isti način. Nema ništa nepoznatog o Zakonu karme. Svatko je čuo izreku, „Što siješ to ćeš i žeti“. Dakle, ukoliko želimo stvoriti sreću u našim životima, moramo naučiti sijati sjeme sreće. Stoga, karma podrazumjeva djelovanje svjesnog donošenja izbora. Bez obzira da li vam se to sviđa ili ne, sve što se događa ovog trenutka rezultat je izbora koje ste donijeli u prošlosti. Na žalost, mnogi od nas nesvjesno donose odluke, i stoga ne mislimo da se radi o izborima – a ipak, oni to jesu. Ako na trenutak koraknete unatrag i budete svjedok izborima koje donosite dok te izbore donosite, tada u samom tom činu svjedočenja, cijeli postupak nesvjesnog dovodite u svjesno područje. Ovaj postupak svjesnog donošenja izbora i svjedočenje vrlo je moćno. Možete koristiti Zakon karme kako biste stvorili novac i bogatstvo, i pritok svih dobrih stvari ka vama, kad god to želite. Ali najprije morate postati svjesni da vašu budućnost izgrađuju izbori koje donosite svakog trenutka svog života. Ukoliko ćete ovo redovno činiti, imat ćete punu korist od ovog Zakona. Što više dovedete svoje izbore do svjesnog nivoa svoje svijesti, tim više ćete donositi izbore koji su spontano ispravni – kako za vas tako i za one oko vas.

4. Zakon najmanjeg naprezanja

Ovaj Zakon temelji se na činjenici da inteligencija prirode funkcionira s lakoćom i bez napora. To je načelo najmanjeg djelovanja, najmanjeg napora. Stoga se ovdje radi o načelu harmonije i ljubavi. Kad naučimo ovu lekciju od prirode, lako ćemo ostvariti sve naše želje. U vedskoj znanosti, staroj filozofiji Indije, ovo načelo poznato je kao načelo ekonomičnosti truda, ili “čini manje, a postiži više. ” Na kraju dolazite do stanja gdje ne činite ništa, a postižete sve. To znači da postoji samo naznaka ideje, i stoga do očitovanja ideje dolazi bez napora. Ono što se obično naziva “čudom”, zapravo je izraz Zakona najmanjeg naprezanja. Najmanje truda se ulaže kad su vaša djelovanja motivirana ljubavlju, zato što prirodu sačinjava energija ljubavi. Kada tražite moć i kontrolu nad drugim ljudima, trošite energiju. Kada tražite novac ili moć radi ega, trošite energiju jureći za iluzijom sreće umjesto da uživate u sreći u svakom trenutku. Kad su vaša djelovanja motivirana ljubavlju, vaša energija se umnogostručuje i akumulira – a višak energije koju prikupite i u kojoj uživate može se kanalizirati za stvaranje bilo čega što želite, uključujući neograničeno bogatstvo. Postoje tri komponente Zakona najmanjeg naprezanja – tri stvari koje možete učiniti kako biste pokrenuli ovo načelo “ulaži manje, a ostvari više”. Prva komponenta je prihvaćanje. Prihvaćanje jednostavno znači da ste se obvezali: “Danas ću prihvatiti ljude, situacije, okolnosti i događaje onako kako će se dogoditi.” To znači da ću znati da je ovaj trenutak upravo onakav kakav treba biti, zato što je čitav svemir onakav kakav treba biti. Druga komponenta je odgovornost. To znači da nikoga i ništa nećemo kriviti za svoju situaciju, uključujući sebe. Ovo vam daje sposobnost kreativnog reagiranja na situaciju u ovom trenutku. Svi problemi sadrže sjeme mogućnosti, i ova svjesnost vam omogućava da uzmete trenutak i pretvorite ga u bolju situaciju ili stvar. Treća komponenta Zakona najmanjeg naprezanja je ne-dokazivanje. To znači da ste otpustili potrebu za dokazivanjem ili uvjeravanja drugih da je baš vaša točka gledišta točna. Ako pobijedite tu potrebu, u toj pobjedi ćete dobiti pristup ogromnim količinama energije koje su prije bile nepovratno izgubljene.

5. Zakon namjere i želje

Ovaj Zakon se temelji na činjenici da energija i informacija postoje posvuda u prirodi. Kad se cvijet, duga, drvo i ljudsko tijelo podijele na svoje bitne dijelove, oni su energija i informacija. Cijeli je svemir, u svojoj prirodnoj biti, kretanje energije i informacije. Jedina razlika između vas i drveta je sadržaj informacije i energije u vašim tijelima. Vi možete svjesno promijeniti sadržaj energije i informacije svog kvantnog mehaničkog tijela, te time utjecati na energiju i informativni sadržaj vašeg proširenog tijela – vaše okoline, vašeg svijeta – te uzorkovati da se stvari očituju u njemu. Kvaliteta namjere prema objektu pažnje koordinirat će beskrajnim brojem prostorno vremenskih događanja kako bi dovela do željenog ishoda, pod uvjetom da se slijede duhovni zakoni uspjeha. Namjera postavlja temelje za nenaporan, spontani, slobodan tijek čiste potencijalnosti. Jedino treba biti oprezan da svoje namjere koristite za dobrobit čovječanstva.

6. Zakon nevezivanja

Ovaj zakon kaže da se u cilju stjecanja bilo čega u fizičkom svemiru, morate osloboditi svoje vezanosti za ono što želite. To ne znači da trebate odsutati od svoje namjere da ostvarite svoju želju. Odričete se svoje vezanosti za rezultat. To je vrlo moćna stvar. Čim se oslobodite vezanosti za rezultat, kombinirajući istovremeno usmjerenu namjeru s nevezivanjem, postići ćete ono što želite. Sve što želite možete postići nevezivanjem, zato što se vezivanje temelji na bezuvjetnoj vjeri u moć vašeg istinskog Ja. Vezivanje dolazi od svijesti o siromaštvu, zato što se uvijek vezujemo za simbole. Nevezivanje je sinonim za svjesnost o bogatstvu, zato što kod nevezivanja imamo slobodu stvaranja. Istinska svjesnost o bogatstvu je sposobnost da imate sve što želite, kad god to želite, a uz najmanje naprezanja. Da biste se saživjeli s ovim iskustvom, morate se saživjeti s mudrošću neizvjesnosti. U toj neizvjesnosti pronaći ćete slobodu stvaranja čega god želite.

7. Zakon “Dharme” ili životne svrhe

Sedmi zakon uspjeha je Zakon Dharme. (Dharma je sanskritska riječ koja znači “svrha u životu.”) Ovaj zakon kaže da smo se manifestirali u fizičkom obliku kako bismo ispunili svoju svrhu. Imate jedinstveni talent i jedinstven način njegovog izražavanja. Postoji nešto što možete učiniti bolje nego itko drugi na cijelom svijetu – i za svaki jedinstveni talent i jedinstveni izražaj tog talenta, postoje i jedinstvene potrebe. Kad se te potrebe podudaraju s kreativnim izražajem vašeg talenta, to je iskra koja stvara obilje. Izražavanje vašeg talenta kako biste popunili potrebe stvara neograničeno bogatstvo i obilje. Postoje tri komponente Zakona Dharme. Prva kaže da je svatko od nas ovdje kako bi otkrio svoje istinsko Ja. Druga komponenta je izražavanje našeg jedinstvenog talenta; izražavanje tog talenta vas vodi do bezvremenske svjesnosti. Treća komponenta je služenje čovječanstvu. Kada udružite svoju sposobnost izražavanja svog jedinstvenog talenta s pomaganjem čovječanstvu, tada ćete u potpunosti izvršavati Zakon Dharme. Sedam duhovnih zakona uspjeha su moćna načela koja vam omogućuju postizanje vlasti nad samim sobom. Ukoliko usmjerite pažnju na ove zakone i vježbate gore navedene korake, vidjet ćete da možete ostvariti sve što želite – sve obilje, novac i uspjeh koji želite. Također ćete vidjeti da vaš život postaje radosniji i bogatiji u svakom pogledu, zato što su ovi zakoni također i duhovni zakoni života koji mu daju svrhu.

-Deepak ChopraLeave a Comment

%d bloggers like this: