Financijski horoskop za 2016.: Blizanci će posuđivati, Rakovi postaju poduzetnici! Reviewed by admin on . .   Ovan Pripadnici ovog znaka vole slobodu, neovisnost i samostalnost. Energični su, impulsivni i pronalaze se u potpuno novim i originalnim poslovima u kojima .   Ovan Pripadnici ovog znaka vole slobodu, neovisnost i samostalnost. Energični su, impulsivni i pronalaze se u potpuno novim i originalnim poslovima u kojima Rating: 0

Financijski horoskop za 2016.: Blizanci će posuđivati, Rakovi postaju poduzetnici!

hop.
 

Ovan

Pripadnici ovog znaka vole slobodu, neovisnost i samostalnost. Energični su, impulsivni i pronalaze se u potpuno novim i originalnim poslovima u kojima dolazi do izražaja njihov smisao za organizaciju. Ne zanosite se previše, jer postoje velike mogućnosti da “ostanete kratkih rukava”. Pasivnost vam neće donijeti nikakvo materijalno bogatstvo, zato bolje što prije zasucite rukave i prionite na posao. Naročito kritičan period za vaš budžet mogu biti 02. i 03. mjesec i preporučljivo je da se do tada pokrenete. Ipak, ako se vaš urođeni ponos aktivira u dovoljnoj mjeri, radit ćete i poslove koji nisu na vašem nivou samo da izbjegnete blamažu zbog žickanja para do prvog od poznanika. Ako uspijete suzbijeti svoju impulsivnost i inertnost, druga polovica godine mogla bi biti za vas relativno uspješna na polju financija. Otvorit će se neke nove mogućnosti, pogotovo Ovnovima koji traže posao ili onima koji rade u privatnom sektoru, a nisu zadovoljni svojim tretmanom i svotom koja im liježe u banci svakog mjeseca.

Bik

Bikovi neće započinjati nijedan posao koji nisu detaljno isplanirali. Više vole ići utabanim, provjerenim stazama nego da riskiraju s nečim nedovoljno istraženim. Poznato je da Bikovi i novac ne idu zajedno jer se vole razbacivati, ali ove godine je druga priča. Čeka ih veliki novac na proljeće, novac od kojeg će dobro živjeti. Najpovoljniji period ih očekuje do sredine ljeta. Još jedna pozitivna stvar koja očekuje Bikove jest val novih korisnih kontakata. Poznato je da niste baš najvrijedniji znak u zodijaku tako da je veliki rizik da novac iz prve polovice godine potrošite, a da ne ostavite sa strane. Zato će vam biti od koristi silne veze koje mogu pomoći. Možda to neće biti angažmani kratkog daha, ali barem ćete imati dovoljno za svoje hedonističke kaprice. U suprotnom, pomoć ćete potražiti od bližnjih.

Blizanci

Osobe rođene u ovom znaku su izuzetno živahne, optimisti, komunikativne i često vode izuzetno brz život. Međutim, tijekom 2016. godine njih očekuje prilična novčana gužva. Posuđivat će na sve strane, a najviše od rodbine jer su oni prvi na udaru za posudbe. Ipak, ne očekujte da ćete mnogo dobiti od drugih, pogotovo od rođaka koji tijekom ljeta dolaze u postojbinu. Možda oni imaju mnogo za sebe, ali mogu vam posuditi manje novca, nego što ste očekivali. Oslonite se samo na sebe i probajte, naročito u drugoj polovici godine, raditi svaki posao koji vam ponude, jer realno ne možete puno birati, a dugovi se moraju vratiti. Blizanci koji budu rješavali svoje poslovne zadatke pažljivo, temeljito i odgovorno neće izgubiti svoje pozicije. Međutim, njihovo zalaganje na poslu neće biti adekvatno nagrađeno. Povišica neće biti, plaća će stagnirati, a pojedinim Blizancima prijeti opasnost i od smanjenja osobnog dohotka. Ne pokušavajte popraviti svoje novčano stanje rizičnim poduhvatima, samo ćete još više izgubiti.

Rak

Rakovi su osjećajne duše kojima je izuzetno potrebna nježnost, ljubav i prijateljstvo. Možda jesu hipersenzibilni, ali su spremni da rade do posljednjeg atoma snage. Jedan emotivac poput Raka lako se vezuje za svaki zarađen novčić. Štede i čitava godina ići će glatko, bez ozbiljnih problema i komplikacija, međutim ne očekujte da ćete postati multimilijunaš, ipak znate gdje živite i kakve su prilike ovdje. Dobra stvar je što će novac ići na ruku za vas, a ako već želite investirati, najbolje prilike za vas leže u pekari, teretani, mjenjačnici ili kemijskoj čistionici. Iako se vama čini da njih već ima na svakom koraku, vrlo su povoljni aspekti planeta upravo za vaš znak. Zapamtite: ono što sada uložite može vam se mnogostruko vratiti za godinu ili dvije, potrebno je samo da vjerujete u sebe i svoju viziju. U ostvarenju vaših planova mogu vam pomoći bliski prijatelji, pa nije isključena mogućnost partnerstva. Ipak, na sve moguće načine izbjegnite tu mogućnost jer bi u narednom periodu moglo doći do komplikacija, jer s velikim novcima uglavnom dolaze i veliki problemi.

Lav

Najnesretniji čovjek na svijetu može biti Lav bez autoriteta ili onaj u penziji. Lavovi ove godine, kao i svake druge, konstantno zarađuju pristojno, ali i troše još pristojnije. Za njih riječ štednja ne postoji, pa tako ide redovno u minus. Vaši prihodi će se povećavati, ali istim tempom će vam i rashodi skakati do neba. Posla će biti i više nego što bi možda drugim ljudima bilo potrebno, ali s obzirom na vaše potrošačke apetite… Dobro je što se ne plašite napornog rada, ali bi bilo bolje da razmislite o štednji ili barem investiranju u nekretnine umjesto što sve uvijek spiskate na garderobu, provod i luksuzna putovanja. Jest, jednom se živi, zato i treba da se proživi, ali moguća je i pojava nekih ozbiljnijih problema, naročito u drugoj polovici 2016. godine. Možda vi jeste osoba široke ruke, uvijek spremna da pomogne drugima, ali otkud znate da će itko htjeti da vama izađe u susret? Međutim, vi ćete se kao i obično iz svake neprilike iščupati zahvaljujući vašem intelektu. U posljednja 3 mjeseca moguć veći priliv deviznih sredstava zahvaljujući suradnji s osobama ili firmama iz okruženja ili inozemstva. Međutim, ako ne budete racionalno trošili na samom kraju 2016. možete se naći opet na nuli, zato budite pažljivi s financijama.

Djevica

Osobe rođene u ovom znaku često mogu da nađu zaborav u poslu kojim se bave. Tihe su, povučene, promišljene i uživaju u poslovima u kojima se zahtjeva pažljivo planiranje i usklađivanje mnoštva detalja. Proračunatoj i preciznoj Djevici ne može ništa promaknuti. Ona zna točno s koliko novca raspolaže u svakom trenutku. Zna čak i koliko je susjed uštedio za crne dane. Prihodi u 2016. godini neće razočarati Djevicu, a posebno plodni periodi za dobit su jesen i zima. Postoji mogućnost promjene posla ili napredovanje u karijeri što bi se moglo pozitivno odraziti na vaš budžet. Kao po običaju, svoj novac ćete čuvati. Kako nemate previše povjerenja u banke, novac ćete brižljivo štedjeti, povremeno prebrojavati i kriti u starom cekeru za pijacu, daleko od očiju ostalih ukućana. Ipak, budite obazrivi tijekom velikog proljetnog ili zimskog sređivanja kuće jer najagilnija osoba među vašim bližnjima bi ga mogla naći i baciti, ne znajući kakvo je blago unutra, a onda će vaše zalaganje i trud biti uzaludni.

Vaga

Osnovna nit koja se provlači kroz cijelu 2016. godinu za Vage je naporan rad, koliko god vi niste ljubitelj prevelikog zalaganja na poslu. Ipak, možete se radovati jer će vam ova godina biti izuzetno uspješna, naročito za pripadnike ovog znaka s umjetničkim sklonostima. Bez obzira na to koliko vam ponekad bude teško što vaš privatan život mora trpjeti, neka vas motivira misao da ćete tijekom ove godine zaraditi više nego ikada do sad. Kasnije ćete imati vremena da uživate u plodovima svog rada, ali neophodno je da se prvo pomučite jer ne može baš uvijek sve pasti s neba. Međutim, možete očekivati nenadane dobitke na financijskom planu u periodu od 09. – 12. mjeseca, i to u vidu nasljedstva. Prisjetite se da li u svojoj obiteljii imate nekog zaboravljenog djeda,  ujaka koji je davne ’45 -e napustio zemlju zbog neslaganja s tadašnjim državnim uređenjem i otisnuo se put daleke Australije ili nekog drugog kontinenta. On bi vam mogao donijeti iznenadnu sreću, ali pametnije je da taj novac ne potrošite u cijelosti. Ili ga stavite na stranu ili ga pametno uložite, ali nikako ga ne posuđujte jer postoji realna šansa da vam nikada ne bude vraćen.

Škorpija

Škorpije imaju veliku moć intuicije i vrlo često su u stanju čitati između redova. Veoma su inteligentni, istrajni, s jakom koncentracijom i odlični su psiholozi, psihijatri, pisci, detektivi, kemičari. Ipak, pripadnike ovog znaka očekuje veoma kritična godina i većina Škorpija će biti ugroženo. Kod vas će dominirati velika panika za novcem, tako da je preporučljivo da povedete računa od koga uzimate novac. Zbog nepovoljne financijske situacije i problema bit ćete pod velikom tenzijom pa će svađe, nesporazumi i problemi s kolegama ili partnerima biti neizbježni. Bit će neizbježno da podignete kredit. U tom slučaju izbjegavajte onaj u švajcarcima, iako svaki za koji se odlučite neće imati najpovoljniju kamatnu stopu. Ova priča se ne odnosi na Škorpije koje su privatni poduzetnici, kojima će 2016. biti relativno uspješna. Ipak, pravi predah od nagomilanih problema i rashoda za sve Škorpije stiže tek u 10. ili 11. mjesecu. Bit će problematično, ali trebate znati da je potrebno da budete samo istrajni i strpljivi pa će se stvari početi odvijati u vašu korist.

Strijelac

Osobe rođene u ovom znaku su izuzetno neovisne i borbene, s velikom potrebom da budu stalno u akciji. Strijelci ne podnose nikakva sputavanja, veoma su društveni, obožavaju ceremonije i zabave, pa ih ima puno u šou biznisu. Kao i svake godine, i u 2016. pravit ćete velike planove. Strijelci koji od umjetnosti zarađuju za život će najvjerojatnije uspjeti da provedu u djelo svoje davnašnje planove. No, nemojte se zanositi… Ti planovi su uspješni samo u vašoj glavi. Kada se spustite na zemlju, vidjet ćete da nije baš lako napuniti džepove paricama. Strijelce koji su bez stalnih izvora prihoda sreća će pogledati u periodu od 03. – 06.mjeseca, kada bi mogli da zarađuju od posla koji nema nikakve veze s njihovim obrazovanjem. Oni sa stalnim zaposlenjem će imati sve više radnih zaduženja, ali se to neće povoljno odraziti na njihovu financijsku stabilnost. Iz tog razloga pojedini nezadovoljni Strijelci pokušat će pronaći dodatne izvore prihoda, ali to će im poći za rukom tek u drugoj polovici godine, najvjerojatnije u 10.mjesecu.

Jarac

Jarčevi su veoma realne i vrijedne osobe, poznate kao neumorni i savjesni radnici. Ne podnose brzopletost, lijenost i površnost. Posao vrlo ozbiljno shvaćaju, veoma su ambiciozni i uvijek se polako, ali sigurno penju uz ljestvicu društvenog uspjeha, jer su rođeni karijeristi. Za Jarčeve 2016. godina sprema nešto lijepo. Ako se malo potrudite, rezultati će biti nevjerojatni. Ovo je vrlo značajna godina za predstavnike ovog znaka jer ćete je do kraja života pamtiti po jednom velikom uspjehu. 2016. je definitivno vaša godina, sve ono zbog čega ste se do sad trudili i mučili sada će konačno dati rezultata, jer je napredak u karijeri neizbježan, a s tim je i ozbiljna svota novca u igri. Pojedini Jarčevi bi mogli pomisliti da im je dosta rada za druge, pa će ozbiljno razmatrati mogućnost pokretanja vlastitog posla, ali to nije preporučljivo jer bi rashodi mogli biti veći nego prihodi. Ipak, koliko god tijekom godine zauzmete blistavu poziciju, ne opuštajte se previše, jer u suprotnom bi se sve što ste stvorili moglo srušiti kao kula od karata. Zato, budite pametni da ne biste poslije jadikovali kako su vam svi drugi krivi zbog toga, a zapravo ste vi jedini krivac.

Vodenjak

Vodenjaci su ljudi slobodnog, neovisnog duha, vrlo često naprednih i revolucionarnih ideja. Privlače ih svi progresivni i na neki način ekstravagantni poslovi. Što se tiče njihovog financijskog stanja u 2016. godini, potrebno je da znaju da im nastupajuća godina sprema male probleme. Koliko god se trudile, Vodenjaci neće uspjeti zadržati novac u svojim rukama. Vi ćete često imati osjećaj da se novac topi kao led u sred ljeta. Čak i kada budu naišli periodi u kojima ćete dobro zarađivati, imat ćete velike i neplanirane izdatke. Pojedini Vodenjaci pronaći će spas u sklapanju braka iz interesa, mada ne bi morali mnogo žuriti jer će se finacijska situacija pobošljati od jeseni. U prvoj polovici godine naročito će pripadnice ovog znaka biti sklone da se odreknu porodičnog nakita ili neke druge vrste ostavštine jer će im to biti jedini način da se izvuku iz financijske bule. Kao što je već rečeno, od jeseni će sunce ogrijati i Vodenjake, pa se mnogi mogu nadati stabilnijim izvorima prihoda ili značajnijoj povišici.

Ribe

Osobe rođene u ovom znaku su veliki humanisti s razvijenom sposobnošću da razumijeju druge. Uvijek su spremne pomoći, vrijedne su, ali i neodlučne i neumješne u financijskim pitanjima. Tijekom 2016. svi će poželjeti da budu u vašoj koži jer Ribe su jedan od rijetkih znakova koji će 2016. godine biti u plusu. Vaša astrološka prognoza u sferi financija je više nego pozitivna. Čak nećete morati previše ni da se zalažete, a činit će vam se da vam novac upada sam u ruke. To ne znači da se trebate potpuno ulijeniti, jer je vama posao neophodan da biste se dobro osjećali. Vi veoma dobro znate kako da raspolažete novcem, tako da ćete i tijekom 2016. dobar dio zarade odvojiti u ime ušteđevine. I bolje je tako, jer biste mogli doći u situaciju da određene, ne baš pretjerano dobre osobe u vama vide žrtvenog jarca i počnu vas nagovarati na pojedine riskantne poslove. Jedini ozbiljniji izdaci koji vas očekuju tijekom ove godine jesu troškovi zbog putovanja, ali pare ste sami zaradili, pa je i red da ih potrošite na tako lijep način.

Autor

Leave a Comment

%d bloggers like this: